איזה סוג מכשירי שמיעה לחרשים

צלף

New member
איזה סוג מכשירי שמיעה לחרשים ../images/Emo35.gif

אחת הכותבות שאלה אותי את השאלה הבאה: אינני מבינה כ"כ גדולה בתחום המכשירים שבשוק ואשמח אם תתן לי כיוון, יעוץ או פניה לחברת מכשירי שמיעה מומלצת בשוק המתאימה לירידה חמורה.."חירשות". היות ובתור אדם פרטי עם עקומת שמיעה מסוימת אני חשוף ל- כמות מוגבלת של מכשירי שמיעה, אזי אני מפנה שאלה זאת לציבור הגולשים, שכל מי שיש לו ירידה בשמיעה שלמשהו שמזכה אותו בסל תקשורת (פחות מ- 70 DB) יכול לספר את רשמיו מהמכשיר שמיעה בהם הוא משתמש.

0ne Man

New member
מכשירי שמיעה חזקים

אני כמעט לכל אורך החיים שלי משתמש במכשירי שמיעה של widex. ניסיתי להתרגל כמה פעמים למכשירי שמיעה של יצרנים אחרים, אבל לא הצלחתי להתרגל למכשירים מתוצרת אחרת. קלינאית התיקשורת שלי הסבירה לי שזה נובע מכך, שלאחר שאדם התרגל לשמוע צלילים מסויימים של חברה מסויימת (כל יצרן מכשיר שמיעה מפיק איכות צליל שונה) קשה להתרגל לשמוע צלילים של חברה אחרת, והמליצה לי להישאר עם החברה שכבר התרגלתי אליה. (זאת קלינאית תיקשורת עצמאית, שלא קשורה למכון או ליצרן מסויים). מניסיוני אני יכול להגיד ש-widex היא חברה מאד אמינה, ואין כמעט בעיות טכניות עם המכשירים. אבל מצד שאני אני מקפיד להחליף אותם כל 4-5 שנים.

צלף

New member
ותשובתי האישית

אני לא יכול להמליץ לך על הנעליים המדויקות שאני נועל, היות ולכל אחד יש את הכף הרגל היחודית שלו, אני אולי יכול לספק את ההתרשמות האישית שלי, ולמשל כמה זמן לקח לה בלהתבלות, (וזה גם בערבון מוגבל כי כל אחד הולך בקצב ומשך זמן שונה)... כך גם במכשירי שמיעה - לכל אחד יש את השמיעה שלו, ואין שמיעתו זהה בדיוק לאחר, ולכן ההתרשמות שאני יכול לספק היא הרבה פעמים מאוד כללית... הייתי ממליץ לך ללכת למכונים אודיולוגים בלתי תלויים לקבלת כיוון ריאשוני, אני ממליץ לך על מכון הדסה בירושלים, אחרים הימליצו על מכון האודיולוגי בתל השומר. אבל פטור מכלום אי אפשר, אז כתבתי פעם מאמר כזה על התנסותי עם מכשירי שמיעה דגיטלית בקישור. כמו כן אני יכול להוסיף שמבין המכשירים האנלוגיים Phonak לוקחת את המקום הראשון. כל מכשיר שלהם החזיק מעמד אצלי כשמונה שנים בממוצע, ואני עוד ממשיך להשתמש בהם בשיעורי ספורט, וגם צריכת הבטריות שלכם היתה בממוצע כשבועיים וחצי לסוללה בממוצע, וגם לא הצריך הרבה תיקונים... עברתי ל- Unitron מ- Phonak בגלל העוצמה הגדולה של המכשיר, מכשיר זה אפשר לי לראשונה לדבר עם יותר אנשים בטלפון חוץ מקרובי משפחה שלי (גם ככה לא הרבה), חולשתו היתה שהוא ככל מכשיר אנאלוגי יצר רעש, וברגע שעברתי לגידול ילדים אינטסיבי יותר זה היה הורג אותי כל הרעשים הסביבתיים... בגלל זה עברתי למכשיר הדיגטלי של Oticon ועל זה כתבתי בהרחבה במאמר המצורף, רק אגיד שלטעמי הוא קצת רגיש לקילקולים, לא עברה שנה וחצי והיה צריך תיקון שהשבית את המכשיר לשבועיים...

moran f

New member
בירושלים

אני דווקא ממליצה על "אוזן קשבת". הם אולי לא בלתי תלויים (אני באמת לא יודעת) אבל היחס מדהים. אני לא מכירה עוד הרבה מקומות בהם כל כך משתדלים בשבילי. המכשירים שלי הם של Phonak, דיגיטליים, ואני מאוד מרוצה מהם. בינתיים הם מחזיקים כבר כמעט שנתיים, אבל מצד שני אני מאוד נחמדה אליהם. מה שכן, בתור עצה כללית אני בהחלט חושבת שבמקום לסמוך על אנשים עם צרכים ורגישויות שונים הכי כדאי לשואלת ללכת למכון אודיולוגי בו יש אנשי מקצוע שיוכלו להמליץ על סוג מכשיר שיתאים לבעיה ואז למצל את חודש הנסיון שמקבלים לכל מכשיר עד שהיא תמצא משהו שטוב ונוח לה.

צלף

New member
ובירושלים...

אני מצטרף בכל לב להמלצותיך על אוזן קשבת, במיוחד אני ממליץ על ליאוניד שהוא מהנדס אקסוטיקה במקצועו ויש לו ידע מתקדם בעקרונות של מכשיר שמיעה... כמו כן אני ממליץ גם ללכת לאיית ברחוב שטראוס 24, שהיא אגודה למען כבדי שמיעה שמופעלת ע"י הדסה ונמצאת בקשר הדוק עם המכון האודיולוגי של הדסה עין כרם. שמה המחירים זולים יותר מאשר במקומות פרטיים,

moran f

New member
יש שם עוד אנשים? ../images/Emo8.gif

מבחינתי ליאוניד הוא אוזן קשבת. דרך אגב, אם כבר מדברים על זה - אתם יודעים אם במכון האודיולוגי של הדסה עין כרם הם גם מוכרים בטריות?

0ne Man

New member
סוללות למכשירי שמיעה

אני אישית הפסקתי מזמן לקנות סוללות במכוני השמיעה, ואני קונה עכשיו אך ורק בארגון בקול. כל חבילה של 6 סוללות מס' 675 עולה לי 12 ש"ח, לעומת 36 ש"ח במכונים- פי 3! אני ממליץ לכולם לא לקנות ביוקר סוללות, אלא רק בארגונים לטובת לק"ש, כמו ארגון בקול, אח"א או המכון לקדום החרש (אני רק לא יודע אם הם מוכרים גם כן סוללות, אבל אפשר לברר)

צלף

New member
לי היתה בעיה אישית עם הסוללות של

ארגון בקול. המכשיר שמיעה הדיגטלי של Oticon דורש סוללות עם מתח ישר במיוחד, והסוללות שארגון בקול סיפק של חברת widex עבדו רק מחצית מהזמן הרגיל, כלומר 2 - 3 ימים. היום אני עובד עם סוללות של חברת Rayovac A675 שנותן לי תקופה של 8 ימים בממוצע, ועלה בערך 28 או 30 שקל לחבילה (תלוי איזה חנות).

0ne Man

New member
../images/Emo12.gif מוזר...

לי יש גם מכשירי שמיעה דיגיטליים, והסוללות של widex שאני קונה מארגון בקול מספיקות לי ל-10 ימים בערך, בממוצע.(כל אחת)

צלף

New member
זה בתשובה למורן, אפשר לקנות באגודה

לכבדי שמיעה ברחוב שטראוס 24 סולולות למכשירי שמיעה, כמודומני בארבע או שש שקל יותר בזול.

moran f

New member
תודה רבה

אבל בכוונה שאלתי על הדסה עין כרם - זה פשוט מאוד נוח לי.

למעלה