איזה סם אתם מעדיפים?

osravan

New member
איזה סם אתם מעדיפים?

לא, זה לא מה שאתם חושבים...
בשני העולמות - של טולקיין ושל מרטין מופיעות 2 דמויות דומות באופן חשוד: סאם טארלי וסאם גמג'י. חוץ מהשם המשותף, שניהם שמנים,ושניהם ממלאים את תפקיד ה:"אוי, כל מה שרציתי זה לשבת בבית בשקט ועכשיו אני צריך להילחם באורקים\אחרים. למה אני?". איזה סאם אהבתם יותר (אני אישית לא סבלתי את הפרקים של סאם טארלי)?

HobbitGirl

New member
סם ג'אמג'י

הוא מילל פחות, והוא הוביט
טארלי, בערך כמו ג'ון, הוא דמות שנכתבה בכוונה כדי ללחוץ על בלוטת הדמעות ולמשוך קריאות התפעלות- "אני כזה פחדן, אם לא היה את ג'ון ת'ורן היה מקרקף אותי. נכון שג'ון מגניב? וזה שחילצתי את גילי והרגתי את האחר זה במקרה. תאהבו אותי". אין לו מגרעות אמיתיות, וזה מרגיז. סם נאמן לחלוטין לפרודו, אבל מגלה יוזמה ויש לו חיים גם בלעדיו, ויש לו תפיסת עולם חכמה מאוד לדעתי.

Nameless One

New member
ובאותו הקשר...

עוד דמויות שההשוואה בינהן פשוט מתבקשת: ג'סיקה אטראידיס בהשוואה לקייטלין. לטו אטריאידס בהשוואה לנד סטארק.

osravan

New member
../images/Emo45.gif

וגם: הברון הארקונן בהשוואה לרוז בולטון. המנטאט הוואט בהשוואה למלומד לואין. אגב, זה ידוע שמרטין אוהב להכניס מחוות לסופרים שהוא אוהב בספריו. נראה לי שסאם טארלי הוא מחווה בולטת לטולקיין (הוא לא היה חייב לקרוא לו סאם).

HobbitGirl

New member
הקשר בולטון-הארקונן לא ברור לי.

הארקונן הוא אויב מוצהר של בית אטריידיס, בעוד שבולטון הוא לכאורה נושא דגלו של בית סטארק. גם הקשר חוואט-לאווין בעייתי- אפשר אולי להשוות בין כלל המלומדים לכלל המנטאטים, אבל גם כאן יש הבדל גדול: המלומד אחראי על כמעט כל היבט במשקו של האדם אצלו הוא משרת- חינוך, ריפוי, ניהול חשבונות וכו', והיעוץ הוא רק אחד מתפקידיו ואינו העיקרי בהם. מנטאט מיועד מלכתחילה לשמש מחשב אנושי לצורכי תכנון אסטרטגי.

osravan

New member
תשובה

קודם כל, מדובר בדמיון מסוים בין הדמויות. ברור שאין התאמה מלאה. שנית, בולטון הוא נושא דגלו של סטארק עכשיו,(וגם, כמו שאמרת לכאורה) אבל בעבר הם היו אויבים מוצהרים שנלחמו מאות שנים על השליטה בצפון (כולל פשיטת עורות של סטארקים - מנהגים אכזריים שמזכירים את הארקונן). שלישית, שניהם מרוויחים את אדמות יריביהם ע"י בגידה. רביעית,גם בולטון וגם והארקונן מתוארים כיצורים מבחילים מבחינה גופנית, ושניהם תככנים חסרי מצפון.

HobbitGirl

New member
לא מסכימה

בגידה=מעילה באמון. לאטריידיס מלכתחילה לא היה אמון בהארקונן, כך שזה לא יכול להחשב בגידה, וזה עושה את כל ההבדל. מבחילים גופנית זה מונח גמיש. הברון הארקונן מכוער, רוז בולטון סתם מפחיד. אפשר למצוא דמיון כמעט בין כל שתי דמויות מקריות. קשה לי להאמין שזה מכוון.

osravan

New member
לא צריך להיות קטנוניים ../images/Emo8.gif

מי שבגד בבני אטריידיס היה רופא הסוק (שכחתי את שמו), אבל ה"מעסיקים" שלו היו בני הארקונן. לכך התכוונתי. הם ניצלו אותו כדי להפיל את אטריידיס, בעזרת בגידה. בהחלט יכול להיות שהדמיון מקרי, ויכול גם להיות שלא. מרטין לא חי בואקום.

וצריך לזכור

שפייד ראותה מתואר כ"נער צעיר, בלי טיפה של שומן מיותר על גופו, יפה תואר". נתיב.

אלרוס

New member
זו בטוח לא מחווה (מבחינת סאם2X)

אתה אומר שזה אותו שם, אבל זה לא, סאם טארלי הוא בעצם סמואל טארלי בעוד סאם ג'מג'י הוא סאמוויז גמג'י

osravan

New member
ברור

אם הוא היה קורא לו סאמוויז טארלי כריסטופר טולקיין היה תובע אותו על הפרת זכויות יוצרים...
אבל עצם העובדה שהוא קרא לדמות שכה מזכירה את ידידנו ההוביט סאם, ולא בשם אחר, מעידה על כך שזוהי מחווה לטולקיין.

IamJonSnow

New member
סאם גמג'י

כי הוא הוביט והוא כפרה והוא לא לוזר כמו סאם טארלי. חוצמזה, לא סלחתי לסאם טארלי על זה שהוא לא גילה לג'ון שבראן חי. (אני יודעת שהוא לא אמור, אבל בכל זאת!)

סמוויז גאמג'י

לא רק נקלע למעשים כבירים שלא בטובתו. הוא גם הוכיח תכונות יוצאות מהכלל, כמו למשל, הוא היחיד שויתר על טבעת העוצמה מבלי שזה נכםה עליו (להבדיל מבילבו). סמוול טרלי- עדין צריך להתפתח. עד עכשיו הוא מתנהג כמי שדרקון יורק אש נושף בעקביו.

MIniMage

New member
אני לא בטוח שזו השוואה נכונה

אני בכלל לא בעד להשוות בין 2 הספרים הגאוניים האלו. מרטין מפתח את הדמות של סאם בתור חבר נאמן, אדם פחדן לגמרי, שמן מאוד, חלש, אך בר מזל. סאם אצל טולקין הוא חבר נאמן ואפילו יותר, אך לנפש של פרודו. אבל סאם לא מתואר כפחדן גדול כמו הסאם של מרטין, והמשקל שלו לא מיוחס אליו, גמו שהמשקל של סאם של מרטין...

mysterious V

New member
כמובן שסמוויז גאמג'י

לא ממש אפשר להשוות אפילו. סאם הוא פחדן, שרק בדרך המזל נשאר בחיים. סאם של טולקין הוא דמות שעוזרת, והוא הרבה יותר אמיץ. עד עכשיו אני לא יודע איך סאם של מרטין הצליח אפילו לעשות צעד כדי לתקוע את הפיגיון באחר.

למעלה