איזה ספר הכנתם לכבוד חופשת פסח

sagiberg

New member
איזה ספר הכנתם לכבוד חופשת פסח../images/Emo12.gif

אני חייבת שיהיו לי לפחות שניים שלושה לחג- יש המלצות ? ובאותה נשימה- למה לא משתתפים בשרשור על גלילה ? אתם לא אוהבים אותה או את השרשור ?

maore

New member
אותה, אותה!

מכינים לחג? - אצלי יש הרי ספרים שדוחפים לי את שאר הדברים בארון... יש את אבא היה נגר שאני רוצה כבר לקרוא, ואני באמצע של מר אל כאן אנה.

maore

New member
הכוונה היתה: את הספרים שלה, כמובן.

אין שום דבר אישי נגדה. אבל נראה לי שאי אפשר לכתוב 200 ספרים בשלושים שנה ולשמור על איכות, מקוריות, רעננות וכו' (מצד שני, אני לא בטוחה שהיו לה את הנ"ל מההתחלה). גם עודד בורלא, חיה שנהב וכותבים רבים אחרים, הוציאו הרבה יותר מדי ספרים לטעמי - הראשונים היו טובים ומעניינים, אבל האחרים הכילו פינות אור נדירות יותר...

הספרים שלקחתי היום בספריה הם:

"קדחת הצבעונים" של דבורה מוגה (על השגעון לפקעות הצבעוני בהולנד במאה ה- 17).
"המאזין הלילי" של ארמיסטד מופין
"האוהל האדום" של אניטה דיאמנט (על פרשת דינה בת יעקב מספר בראשית). כולם ספרים שהומלצו בפורום ספרים למבוגרים, כך שכנראה משהו כן יוצא מהגלישה האינסופית שלי בפורומים. רציתי גם לקחת את "מיכאל סטרוגוב", שלא קראתי הרבה זמן, אבל מכיוון שמצאתי את כל שלושת הספרים האלה - החזרתי אותו. הם מבוקשים והוא לא, אז עוד יהיה לי זמן אליו.

Athaclena

New member
את האוהל האדום אהבתי מאוד

אחד מהספרים שבאמת הכניסו אותי לרוח התקופה ועזרו לי להבין איך היה אז (האחרים: ספר יום הדין, שם הורד) והיה מרתק לראות איך זה תואם-לא-תואם את התנ"ך.

אני השאלתי מהספריה..

את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה ואת תמרה הולכת על המים של שפרה הורן(אם אינני טועה). חג-שמח!

Athaclena

New member
אני פשוט לא קוראת הרבה בעברית

ועוד פחות של סופרים ישראלים, ומה שקראתי היה בילדות (קופיקו, דני-דין...) ואני לא זוכרת מי כתב. אני עדיין חולה על ספרי ילדים אבל מתמקדת (קרי: מכירה וזוכרת) בחדשים ובקסטנר/דאהל/עוד כמה. ולקרוא? קיוויתי שעד אז יהיה לי את ההמשך החדש של אנדר באנגלית, אבל לא. אבל ממש לא חסרים לי ספרים לקרוא... רק ביום שישי קניתי עוד 5. בקיצור, עוד לא יודעת. ומי יודע אם יהיה זמן - המשפחה באה ויהיה מה לעשות חוץ מלקרוא.

Britush

New member
לא הכנתי כלום בינתיים, ../images/Emo42.gif

אבל סבא וסבתא הבטיחו לקנות לי ספר לכבוד פסח.
(אצלנו יוצאים מנקודת הנחה שכולם ימצאו את האפיקומן, אז קונים מתנות מראש
) למישהו יש המלצות, אגב? הם שאלו איזה ספר ארצה, ולא ידעתי - קניתי בזמן האחרון את כל הספרים שרציתי במיוחד. אז - רעיונות...? (עדיף פנטזיה, אני בהתקף-פנטזיה לאחרונה.)

maore

New member
המשחק של אנדר או הצל של אנדר

בעצם הם יותר מד"ב. אם לא קראת עדיין אז "בשורות טובות" המדהים של פראמ'ט וגיימן (קראתי אותו בעברית ובאנגלית כבר כמה פעמים). ופנטזיה שהיא בעצם אגדה נפלאה: "אבק כוכבים" של ניל גיימן.

Britush

New member
קראתי, קראתי וקראתי. ../images/Emo3.gif ../images/Emo10.gif ../images/Emo42.gif

(למעשה, סיימתי אתמול את הספר האחרון בסדרת "הצל של אנדר" - הוא לא תורגם עדיין! - ואני לא רוצה לספיילר, אבל הוא בהחלט לא רע.
) עוד הצעות, מישהו...?

Athaclena

New member
הבעיה עם פנטזיה שאני לא יודעת

מה כבר קראת... אז רשימה מלאה: טרילוגיית חומריו האפלים/פיליפ פולמן ארטמיס פאול/אואין קולפר סדרת אמבר/רוג'ר זילאזני בשורות טובות/פראצ'ט וגאימן (או כל ספר אחר של אחד מהם) ועכשיו נשארו לי דברים שנורא אהבתי אבל לא תורגמו... ואני אפילו לא יודעת אם אפשר להשיג בארץ. טוב, לא נורא.

אם עדיין רלוונטי

סדרת "חומריו האפלים" של פיליפ פולמן ילד מלחמה - קארין לוואצ'י (מד"ב) טיגאנה - קיי כמה חדשים: קוסם היונים - מייגן לינדהולם (AKA רובין הוב) אומן השיר - אורסון סקוט קארד מהירות החושך - אליזבת מון (מד"ב)

maore

New member
קניתי ביריד פסח כאן את 'מינוש'

היה יריד שכלל גם מתנות לחג וגם דברים יד שניה שהכנסותיו תרומה... ובספר על חתולים באמת לא יכולתי לעמוד - מינוש של שמידט, סופרת הולנדית נחשבת. על חתולה שהפכה לבחורה... תמיד זה הפוך, לא? שבני אדם הופכים לכל מיני דברים ולא בעלי חיים הופכים לבני אדם... התחלתי לקרוא אתמול, אבל זה ספר לבני הנעורים, אז הוא לא מאוד ארוך, ומצאתי את עצמי קוראת 'עוד קצת' במיטה - עם תומו. מקסים (וחתולי כמובן).

sagiberg

New member
לגבי חיות שהופכות לבני אדם-

יש ספר ילדים בשם פרדיננד הנהדר- על כלב שהופך לאדם- ספר מתוק ביותר

שם נוסף לספר

בינה נוסעת מבנימינה כתבה יונה טפר . . ספר על משאלות כמוסות ורצון להגשימם . האם בינה הגשימה .. קראו על כך . הדרקון המשורר. / מרסלה לונדון . "ליד החלון ישב דרקון גדול ושמנמן , שהתיפח וניגב את עיניו בממיחטה ענקית ...מה קרה לדרקון מדוע בכה . זאת תגלו בעצמכם . "הדוב פו" של שירי צוק . מי פוחד ממי הדוב בו מהילד או הילד מהדוב . ומה הסיבה לבהלה . ..ספר חמוד מתאים לגילאי הגנים וכתות א/ ועוד "מרק דלעת" של הלן קופר . מה קרה לברוז מדוע כה רגז וברח ? ומדוע חזר . ספר מקסים. במיוחד האיורים .ולסיום הספר האהוב עלי במיוחד "פפילים לא רוקדים בלט " כתבה פני מקינלי .האמנם . כדאי לכם לעשות הכרה עם הפילונת אסמרלדה . אשמח לקבל מכם תגובות . הספרים שהזכרתי מיודעים לגילאי כתות היסוד .מומלץ לקריאה

sigalit33

New member
יש עוד ספר כזה...

שבו בעל חיים הופך לבן-אדם וגם שם מדובר בחתול!, הספר הוא: "החתול שרצה להיות איש" של לויד אלכסנדר. ספר נוער שיצא בסדרת "מרגנית" המצוינת. קראתי את זה לפני כמה שנים ואני לא ממש זוכרת פרטים, רק שנהניתי ממנו (וזה מספיק, לא?).

ובכן

אני ממליצה על ספרים שקראתי ונהנתי . חיי פיי / מרטל יאן . הספר מזכיר מעט את סיפור הזקן והים של המנגווי . אך כאן הוריאציה שונה .ומשתתפות חיות בר נוספות . נערה עם עגיל פנינה: שיבליה כתיבה יחודית עדינה , הקורא נחשף לעולמה של הנערה ויחד עמה חווה את רגשותיה , תחושותיה על המאבקים נפשיים . דרך הכתיבה עדינה ומענינת הגובלת בהנאה . "אישה באור" שהמלצתי בפורום ספרות וספרים מענין ומושך . וכעת ספר שאין להניח אותו אמנם לא אביבי אבל אקוטאלי סגנון קולח ומהפנט המתאר את גיבורת הסיפור בתוך ההויה הישראלית הזויה וכואבת .כתבה שפרה הורן "הינומת השמחה "מומלץ . קריאה מהנה .

למעלה