איזה ספר נפלא .

איזה ספר נפלא .

"להתראות באנטארקטיקה "כתבה נורית זרחי הוצאת "כנרת" 2005 . בתחילת הסיפור אנו עורכים הכרה עם גיבור הסיפור מר זום. דרך המפגש עם חבילה שלפתע קבל, לומדים להכיר את אופיו , חולשותיו , תגובותיו והחלטותיו . מה היה בחבילה , שהפתיעה כול כך את מר זום? זאת כמובן לא אגלה ! ואם תרצו לדעת מה יש למר זום לחפש באנטארקטיקה עליכם פשוט לקרוא. להנות מהספר הנחן בהומור , מעלה חיוך רחב והנאה ממשחק מילים נפלא , ממארג העלילה היחודית ומהמסר המלוה אותנו לאורך הסיפור . האיורים של בתיה קולטון מלאי חן , ברורים , יחודים מכניסים אותנו לאוירה , לנוף לאנשים ובעלי חיים "בדרך לאנטרטיקה ".כיף הקריאה .

איזה ספר נפלא .

"להתראות באנטארקטיקה "כתבה נורית זרחי הוצאת "כנרת" 2005 . בתחילת הסיפור אנו עורכים הכרה עם גיבור הסיפור מר זום. דרך המפגש עם חבילה שלפתע קבל, לומדים להכיר את אופיו , חולשותיו , תגובותיו והחלטותיו . מה היה בחבילה , שהפתיעה כול כך את מר זום? זאת כמובן לא אגלה ! ואם תרצו לדעת מה יש למר זום לחפש באנטארקטיקה עליכם פשוט לקרוא. להנות מהספר הנחן בהומור , מעלה חיוך רחב והנאה ממשחק מילים נפלא , ממארג העלילה היחודית ומהמסר המלוה אותנו לאורך הסיפור . האיורים של בתיה קולטון מלאי חן , ברורים , יחודים מכניסים אותנו לאוירה , לנוף לאנשים ובעלי חיים "בדרך לאנטארקטיקה ".כיף הקריאה .

maore

New member
לאיזה גילאים? אורך הספר וכו'...

לדעתי, כאשר מדובר בספרים לגילאים צעירים, שאינם נוהגים לגלוש לפורום זה (בין אם אינם קוראים בעצמם עדיין, או קוראים אך לא גולשים לכאן בכל מקרה - כיתות צעירות), הרי שעדיף כן לגלות את סוף הסיפור ולספק תיאור מפורט יותר של עלילת הספר, ולאיזה טווח גילאים הוא מתאים. הרבה פעמים הספר אינו זמין לי, ורק אם תוכנו נשמע מאוד אטרקטיבי אטרח לנסות ולהשיגו כדי לקרוא את תוכנו. איורים וזרחי, אני מניחה שלגילאי גן כיתות א-ב, לא?

התיחסות

תודה על הערה . אכן יש פנים לכאן ולכאן . לעיתים אני מחליטה שאולי דרך מודל סגנון הכתיבה של שאלות .אעורר את סקרנותם של אוהבי הספר לחפש אחרי הספר, לקרוא ולהחליט בעצמם .לגבי השאלות שהעלית: . לטעמי הספר מתאים לכתות השכבה הצעירה.א-ג וגם ד' כולל שיחה ודיון על המסר שמוביל לאורך ציר הספר" כי כול אחד צריך לדאוג לעוד מישהו חוץ מלעצמו"לגבי ילדי הגן, אפשר כמובן לנסות ולבדוק את מידת ריכוזם והקשבתם לסיפור ולעניין אותם בנושא הפינגוינים . דרך אגב במידה ותהי מעונינת בפעילויות שונות לגבי הספרים אשמח לעזור הפעם לא אפרט על הספר אך אשתדל לכתוב פרטים מלאים יותר בספר החדש הבא.

מסכימה עם מאורה

אני מעריכה מאוד את מאמצייך, חולית, להשקיע ולהמליץ על ספרים חדשים אבל נכון שקהל היעד כאן הוא לא ילדים קטנים ולכן ההתייחסות לספרי ילדים כאן היא מנקודת המבט של המבוגרים(כהורים, כאנשי חינוך ו/או כמי שמוצאים בספרים רבדים נוספים של משמעות). מסכימה שבספרים כאלה הפורום הזה לא מתאים להמלצות שמסתירות את העלילה אלא להתרשמות -המלצה- ביקורת ב"קול מבוגר".

ערב טוב דרקונית המזל .

קראתי את הערתך . בנידון זה הסברתי למאורה את דעתי .

holliston1

New member
להתראות באנטארטיקה ספר חובה

ספר מדהההים הילדה שלי כל כך נהנתה והאיורים משגעים היא כמו שתמיד אני מקווה לראות כשאני פותחת ספר ידים

holliston1

New member
עוד דבר

הספר לדעתי מתאים לגילאי 3-6 וזהו סוג הספרים שאני בתור מבוגרת נהנית ממנו לא פחות אבל זה כבר יש לזקוף לזכותה של הסופרת הנהדרת נורית זרחי שהפעם גם יוצאת נשכרת באיורים משגעים

והפעם על הספר"כול הפיות שבעולם"

"כול הפיות שבעולם ".כתבה ואיירה סאלי גארדנר . מדריך מהאגדות תרגום מאנגלית :אוולין לוי. נדפס בישראל בהוצאת "כנרת"2005. מי מאיתנו אינו אוהב אגדות ילדים? לכול אחד ואחת יש את האגדה שלו . סאלי גארדנר חשבה על רעיון מיוחד והעלתה אותו בספר "כול הפיות בעולם", שהוא בעצם מעין קטלוג. בספר איורים יפיפיים של כול האלמנטים,היוצרים אגדות ילדים , החל מגוון ועשיר של איורי פיות המגשימות משאלות עד לפיות הגורמות נזקים. מלכים ומלכות , נסיכים ונסיכות , אמהות חורגות ,ענקים וגמדים ,קוסמות ומכשפות,שיצאו"רק"עבורנו מהאגדות ומופיעים לפנינו בשלל בגדים מהודרים . ארמונות מפוארים, אבזרי קוסמות וכישוף , כלי תחבורה ודלועיים למינהן . ליד האיורים ,הממוינים לפי קטגוריות מופיע מלל המתאר את התמונה . ומכאן הדרך קצרה ליצור אגדה משלנו. להוסיף ולשנות פרטים מהעלילה וההתרחשויות כיד הדמיון הטובה , להתבונן בקטלוג האיורים ולהחליט במה לבחור . אין ספק, הילדים יפיקו הנאה מרובה מאיורי הקסם, מיצירת אגדה חדשה ובלעדית פרי דמיונם ומעשי ידיהם .

הערה נוספת

לגבי הספר "כול הפיות בעולם לטעמי מתאים לכתות ב-ה . אפשר לנסות גם בו' ןלעקוב אחר יתגובות הילדים . גם לקראת הקיטנות המתקרבות הפעילות מתאימה .

maore

New member
../images/Emo28.gif../images/Emo77.gif../images/Emo47.gif../images/Emo42.gif זה מעניין אותי!

לא הצלחתי למצוא לו זכר ברשת העברית (אבל כמובן באמזון לא היתה בעיה לאתרו נקרא במקור קטלוג הפיות.) מצאתי שיש למחברת סדרה על ילדים על יכולות קסומות - ילד שיכול לעוף, הילד הבלתי נראה וכו'... עכשיו האתר של סטימצקי חזר לשתף איתי פעולה, ויש בו את הספר. המחיר שאינו בשמיים מרשים ביותר. אם ניתץן להוציא ספרים במחירים כאלו ולהרוויח, מעניין למה זה לא קורה... (ניחוש: אולי מלאכת התרגום לא היתה קשה משום שאין הרבה מלל? ואינו בחרוזים?). המחיר המקורי 58 ש,ח, ובאתר של סטימצקי 40 כולל משלוח. נראה לי שזו הולכת להיות רכישת שבוע הספר הראשונה שלי.

maore שלום

ראשית תודה על האינפורמציה הנוספת . אני מקוה שתהנו מהספר . אישית אהבתי לחזור לזכרונות הילדות .

maore

New member
../images/Emo41.gifהתאכזבתי מכל הפיות שבעולם

זה ספר די דק, חשבתי שמדובר במדריך מקיף ועב כרס. גם לא אהבתי במיוחד את הציורים (חלק מהדפים מקסימים, אבל הרב לא לטעמי). אדייק - אני לא חושבת שסגנון האיור תואם את אופי הספר. סגנון האיור יכול להתאים מאוד לספרים אחרים, כך שזה יותר מהטעם האישי, זו הרגשה של חוסר התאמה. הרגשתי שאין הרבה תוכן, שהספר מכיל רשימות ולא כ"כ מגרה ליצתירתיות מעבר לכך. אני הייתי מכינה ספר כזה עם הילדה - לבד להחליט אילו סוגי פיות יש. מה יש להן בארון ללבוש ולציי את הבגדים, אילו רהיטים יש לפיות ולצייר אותם. מי הם החברים שלהן, מה הן אוהבות לעשות, מה הן אוהבות להכין ולהמציא מתכוני פיות (אולי גם להכין!). הנקודה הובנה ודאי... אז באתי עם כוונה לקנות וזה נשאר על המדף.

הפיות

טוב עשית שנגשת לבדוק בעצמך את הספר . הצליחי בעבודת היצירה העצמית . במידה ובכול זאת תעניני ברעיונות יצירה אשמח להציע

למעלה