איזה ספר קורא כרגע הבן/בת שלכם ?

sagiberg

New member
איזה ספר קורא כרגע הבן/בת שלכם ?

אצלנו סיים הבן הגדול את הארי פוטר 5 והתלהב מאוד מהעלילה (אם כי טען שהספר מעט ארוך מדי). הצעירים יותר שקועים : האחד בספר מסביב לעולם בשמונים יום והשני במסע אל גיזת הזהב (סידרת המיתולוגיה)

א אוהל

New member
הבת שלי בת שנתיים ו-5 חודשים

אמנם יודעת את כל הא-ב אבל עדיין לא קוראת...
בימים האחרונים לפני השינה היא מבקשת שיקריאו לה את "הספר של אמא" ו"הספר של אבא" של טוד פר, ואתמול "הקריאה" לעצמה את "מעשה ב-5 בלונים".

פרחבר

New member
אני תולעת ספרים מאוכזבת....

הבן הגדול כמעט ולא קורא (לקויות למידה), עכשיו התחיל לקרוא חוות החיות (במסגרת פרוייקט לבי"ס). הילדה שואלת ספרים מהספריה - גמרה עכשיו את - מומו (אחד הספרים האהובים עלי, מה עוד ששם החיבה שלי הוא "מומו"....) ספרים נהדרים קוראים - כל שלושת הילדים - המסע אחרי גיזת הזהב - ספר נפלא. אגב נתקלתי בספר נשכח - אבירי השולחן העגול, מי קרא?? מי זוכר??? אני מאוד
.

sagiberg

New member
את מתכוונת לספר מסדרת מצפן ?

אם כן , אז הסדרה כולה הייתה אחת המוצלחות שאני זוכרת מילדותי ( פרדיננד הנהדר, הנסיכה והשדונים...)

עינת ג

New member
בואו נצא מזה...

ורד, הבן הגדול שלי (15) לא קורא כלום. אין לו לקות למידה והוא מעדיף את כל המסכים למיניהם. שנים קוננתי על כך. ואז החלטתי שיש לו זכות. ולא כל מה שאני אוהבת - הוא חייב. ונכון שהחוויה והעומק בקריאה אחרים, אבל יש לו העדפות ועלי לכבד זאת בלי כל הזמן לשדר לו אכזבה. זה לא עושה אותו לאדם פחות טוב. וכדאי שידע זאת.

Athaclena

New member
אין לי ילדים, אבל יש אחים בגיל 14

אחד קרא באנגלית את הארי פוטר 5, נראה לי שאהב. עכשיו הם אולי יקראו את ארטמיס פאול באנגלית. בעברית הם קוראים ספרי מבוגרים - טום קלנסי לדוגמא, פשוט הרמה באנגלית דורשת ספרים קצרים וקלים יחסית. אבל בעיקרון אני קוראת יותר ספרי ילדים מהם לדעתי...

sagiberg

New member
ארטמיס פאול

קראתי וחשבתי שזה ספר חסר הגיון ובעל תוכן עלוב למדי. נתתי לבני ותגובתו הייתה דומה. מה אומרים אצלך ?

Athaclena

New member
אני אהבתי, ואת השני יותר.

מצפה לשלישי בקוצר רוח (כבר יצא, אבל לא הגיע לארץ). חסר הגיון???? למה? נהניתי ממנו יותר מאשר הארי פוטר האחרון...

sagiberg

New member
באמת ?

אני חושבת שמה שהכי הפריע לי בארטמיס הוא הרדידות. כאילו המחבר מיהר לערבב חומרים שידוע שיש להם השפעה על הקוראים בתיקוה לקצור רווח מהיר. בהארי פוטר לעומת זאת, העלילה מלאת דמיון, עשירה...

Athaclena

New member
לא הייתי אומרת

דווקא בהארי פוטר זו פנטזיה קלאסית ומקובלת, לא הכי מקורי. אין הרבה דברים ממש חדשים, שוב מדובר בקסמים, דרקונים, ענקים... אלמנטים מוכרים והשימוש מוכר. לא שלא אהבתי אבל זה לא חידוש. בארטמיס פאול יש משהו שלא נתקלתי בו הרבה (אם בכלל) - טכנו-פנטזיה, שילוב של טכנולוגיה מתקדמת עם קצת פנטזיה קלאסית. הגמדים שונים ממה שיש ברוב הספרים, וכל הרעיון של יצורים בעלי כח קסם שמשתמשים בטכנולוגיה הוא די חדש לי (חוץ מסיפור אחד על PIXIES שעושים צרות דרך האינטרנט) ולדעתי גם מלא דימיון ועשיר... אולי יש עוד גורמים - אני אוהבת את נקודת המפגש בין עולם הקסם לעולם הרגיל של היום, וזה דבר שבהארי פוטר בקושי מוזכר, ובארטמיס פאול זה כל העניין. על טעם וריח כמובן... אני אראה מה האחים שלי חושבים על הספר ואגיד פה.

תמר27

New member
קצת מסובך...

הילד (בן ארבע) מקריא לעצו את "ויהי ערב" מבקש שיקריאו לו את "הילדון שלא רצה לישון" הילדה (כמעט בת שש) מבקשת את "אוליביה מצילה את הקרקס" / "ללה" מקריאה לעצמה ולאח שלה את "הילדון שלא רצה לישון"...

למעלה