איזה עבודה מתאימה לאוטיסט בתפקוד גבוה

רמי 19681

New member
איזה עבודה מתאימה לאוטיסט בתפקוד גבוה

הבן של בן 20.. אוטיסט ..שנחשב בתפקוד גבוה...אוהב לצאת ..אוהב לחיות...אני לא ככ יודע איך לכוון אותו ..אני רוצה שיילך ללמוד משהו... אין לי רצון שיילך לקרוע לעצמו את הצורה.. ובסוף גם לא יקבלו אותו לעבודה .. העיקר ישרוף כסף וזמן?? אין לו איזה תחום מיוחד שאוהב... מה עושים

TikvaBonneh

New member
יש קורס בודקי תוכנה מיועד לאוטיסטים בתפקוד גבוה

ביטוח לאומי משלם את עלות הקורס, והם עוזרים בהשמה בעבודה.
יש עוד אפשרויות, שמתי קישור

רמי 19681

New member
אני גם חשבתי על בודק תוכנה

האם הם גם עוברים "מסע " ומבדקים מפרכים לפני כניסה לעבודה ?

TikvaBonneh

New member
ממש לא

עושים להם קורס ואחר כך עוזרים להם להיקלט במקומות עבודה. יש לי חברה טובה שהייתה בצבא עם אסתר צבר. אסתר באמת מאמינה בפרוייקט, הקורס רץ כבר כמה שנים ויש הרבה בוגרים שהשתלבו במקומות עבודה בהייטק ומאוד מרוצים.
בהצלחה.

כיוון אפשרי - לא מניסיון אישי:

מצאתי פעם את האינפורמציה הבאה באינטרנט (במקרה) אודות מישהי מומחית בתחום האוטיזם אשר בין השאר עוסקת בזיהוי נטיות מקצועיות לאנשים עם HF-ASD (אוטיזם בתפקוד גבוה).
מציינת שוב - שלא התנסינו עדיין באופן אישי, אך גם אנו תוהים לא פעם לגבי הכיוון התעסוקתי העתידי של בננו, ולשם כך אני שומרת את הפרטים.
להלן קישור: http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=4120&lang=HEB
מקווה שעזרתי

yonitbrk2

New member
המלצה

כאמא לבוגר בן 19 המסיים כיתה יג' עם בגרות מלאה. אנחנו מתחילים לפעול לקראת מציאת מקום בו יוכל לעשות שירות לאומי, וזאת הכנה נהדרת לקראת היציאה לעבודה בשלב המאוחר יותר. בנוסף לאחר מכן חושבים על לימודים גבוהים, אבל החלטנו שלפני שנרשמים, נתחיל בזה שנלך לעשות מבחן התאמה כדי לראות מה התחומים שמתאימים לנתונים שלו, כדי שלא נתחיל ונתאכזב. זה גם יתן לו כיוון לקראת היציאה לעבודה בשלבים המאוחרים יותר של החיים. שירות לאומי והתנדבות ניתן לעשות עד גיל 24. חשבתם על האפשרות הזו?

למעלה