איזה עבודה מתאימה לחסרי ניסיון?

underdog30

New member
איזה עבודה מתאימה לחסרי ניסיון?

שלום לכולם !. כמי שעבדו בתעשיית ההיי טק אני מפנה את השאלה דווקא אליכם. לאיזה תחום כדאי לסטודנט למדעי המחשב ( אני ) לנתב את דרכי. שמעתי שבדיקת תוכנה זה מומלץ מה דעתכם? .

בהחלט אפשר להתחיל עם בדיקות תוכנה

אם זה מתאים לך
אין דבר כזה "תחום מומלץ". הכל תלוי ברצון וביכולות שלך. לחסרי נסיון הרבה יותר קשה למצוא עבודה, לכן מתחילים "מלמטה"
.

underdog30

New member
מבין..ומה לגבי דברים אחרים?

מבין ומה לגבי דברים אחרים? באיזה עוד תחומים ניתן להתמקצע ללא ידע נרחב?.

בכל תחום אפשר להתמקצע...

אף אחד לא נולד עם כל הידע, כולם למדו מההתחלה. תפתח אתרים לחיפוש עבודה ותפנה למשרות שאתה חושב שמתאימות לך.

cganir

New member
גם ה"למטה" הזה כהגדרתך, איננו

עוד כל כך למטה. עקב המצב בשוק, החליטו גם מנהלי צוותי ה QA להעשיר ולהעלות את רמת הבודקים, ועל כן אינם מסתפקים עוד בסטודנטים טריים, או עובדים חסרי נסיון, ולא מתביישים לדרוש לתפקיד מהנדסי תוכנה, עם שנתיים או שלוש בבדיקות תוכנה, עם התמחויות בתוכנות בדיקה אוטומטיות שונות. דבר זה די פוסל את המשרות הללו בפני סטודנטים צעירים וחסרי נסיון, וכך הם נשארים ללא שום תקווה לעבודה (פרט לאלו שהתברכו בויטמין P בצורה קיצונית).

cganir

New member
לצערי, בתקופה קשה כמו זו שאנו

עוברים כעת, ויטמין P הוא הכשרון היחיד , ההשכלה היחידה והנסיון היחיד שעליך להצטייד בו בבואך לראיון עבודה. חברות רבות מעדיפות להעסיק חבר של עובד קיים, מאחר והם סומכים על כך שלעובדיהם יש אינטרס להצלחת החברה (אם החברה לא מצליחה - הם יאבדו את המשרה שלהם). חברות רבות חוששות לפנות לשוק הרחב של דורשי העבודה, מאחר והשוק מוצף, הן באנשים מוכשרים, והרבה יותר באנשים פחות מוכשרים, ואף אחד לא רוצה לקחת את הסיכון. אני עצמי מהנדס תוכנה, מובטל הייטק כבר 9 חודשים. אמנם מצאתי עבודה אחרת, עבודה שאינה קשורה לתחום הכשרתי, אינה מאתגרת אותי כלל, ואפילו די משעממת, ומכניסה פחות ממחצית הסכום אותו הרוחתי בעבר, אולם המצב הכלכלי מחייב הכנסה ממקור כלשהו. אפשר להגיד שהתקווה בדרך החוצה, מאחר ואיני עוסק יותר בתחום הפיתוח, ואני חושש כי אאבד את המגע, את הנסיון, ואת הידע שהיו לי. כולי תקוה שיום יבוא, ואוכל להשתלב חזרה בתחום אותו אני כל כך אוהב, התחום בו רציתי לעשות קריירה.

למעלה