איזה עוולות חוסר הנסיון גרם לכם בחיים?

איזה עוולות חוסר הנסיון גרם לכם בחיים?

סתם מסקרנות... למשל אם צחקו עליכם או לא רצו אתכם בגלל זה, או אולי משהו שאתם עשיתם שקשור לזה?

נושא מעניין לדיון.

אף פעם לא צחקו עליי בגלל חוסר הניסיון. אנשים בעיקר המומים שיש לי מעט ניסיון ולא מבינים איך זה יכול להיות. אני מבינה איך זה עלול להצטייר מהצד.

אני חושבת שהעוול שנגרם לי עקב חוסר הניסיון הוא קשר מאד לא בריא שבכלל לא התאים לי. הרגשתי המון תסכול ובלבול. כל מיני תחושות התערבבו לי והרגשתי שמשהו דפוק בי. בגלל שאז הייתי חסרת ניסיון לחלוטין בכלל לא הבנתי איך קשר בריא ונורמלי אמור להיות ומה אני אמורה להרגיש.
כשלא הצלחתי לקיים איתו יחסי מין מלאים לא הבנתי למה זה קרה. חשבתי שמשהו לא בסדר איתי. היום שכבר מצאתי במפתיע קשר בריא, חם ואוהב כמו שרציתי אני מבינה שאז לא יכלתי/רציתי להתמסר סתם ככה למישהו במסגרת קשר לא משמעותי. זה אולי נשמע מוזר אבל אני מניחה שכל בנאדם בנוי אחרת. קשר שמתאים למישהו מסויים לא בהכרח מתאים לי. למרות התקופה הלא נעימה שכבר מאחוריי באמת למדתי המון על עצמי ואיזה סוג של קשר מתאים לי. היום אני מבינה שזו היתה אי הבנה. לא שידרנו על אותו גל.
זה היה קשר מתוק-מריר שלמדתי ממנו המון אז אולי זה טוב שזה קרה.

עוררת בי עוד שאלה

האם הקשר הראשון שחווים כחסרי ניסיון מועד לאבדון? אני יודעת שאצלי זה היה ככה, ואצלך זה היה ככה, וקראתי על עוד כמה שזה היה אצלם ככה... אני תוהה אם זה קשור.

ga26

Member
הקשר הראשון שלי (בגיל 30 בערך) הוביל לחתונה וילד ובקרוב ילדה

נוספת כך שאין כלל בעניין הזה.

Matzeket

New member
גם אצלי לא

אבל אני מניחה שזה תלוי באיך תופסים את הסיטואציה ומהן המטרות שלפיהן בוחנים את השאלה הזו.

הסיטואציה המינית הראשונה שלי (גם הנשיקה הראשונה וגם הסקס הראשון), אפילו שהיו בגיל מאוחר (וודאי ביחס לנורמה ) היו נעימים מאד.
הם לא הובילו לקשר משמעותי (או לא משמעותי ), אבל טוב שהם היו ולולא הייתי רוצה בהם הם לא היו קורים כנראה.

לא העמסתי עליהם יותר מדי ולא ציפיתי מהם למעבר ל'להנות' מהסיטואציה וההזדמנות - וככה היה. לא יותר ולא פחות.

יש הרבה טעויות שחסרי נסיון יכולים לעשות מצד אחד, מצד שני יש גם יותר נכונות להתגמש וללמוד- דברים שמהווים יתרון מאד משמעותי בתוך מערכת זוגית.

אני בעד לא להפוך דברים ליותר ממה שהם:
לפעמים קשר שלא הצליח הוא פשוט קשר שלא הצליח.
קחו מזה מה שצריך ואל תקחו משאות מיותרים.

הכתפיים של חוסר הנסיון לא מספיק רחבות בשביל לשאת כל דבר שלא עובד בחיים
לא צריך לעשות מזה יותר ממה שזה...

לענ"ד כמובן :)

dori78

New member
מה זה "מועד לאבדון"?

את מתכוונת שהוא לא יוביל לחתונה?
כן, אצל רוב האנשים בעולם הקשר הראשון לא מוביל לחתונה, לא משנה איזה ניסיון היה או לא היה לכל אחד מבני הזוג קודם לכן.

אבל לומדים ממנו הרבה:
* על ההעדפות שלך בהתנהלות זוגית.
* על הרצונות שלך מעצמך בזוגיות.
* על הויתורים הקטנים והשמחה הגדולה.
* על התחושות הפיזיות והרגשיות שמעורר בך מגע.

ועוד הרבה דברים.
ככה שבעיניי - לכל קשר יש תפקיד בחיינו, כל קשר מקדם אותנו הלאה, גם אם הוא לא נגמר בחתונה וילדים.

tzachy

New member
אני לפחות לא רואה בחוסר הניסיון עצמו בעיה -

להיפך, באופן אישי אעדיף בחורה ללא ניסיון.
אני יותר רואה בעיה, בזה שפלוני/ת בוגר/ת, שרוצה ומנסה להיות בזוגיות לא נמצא/ת בה.
ברור שקשר מיני הוא רק מרכיב אחד (חשוב, אבל ממש לא יחיד) בקשר זוגי.
זוגיות היא, כמובן, הרבה יותר מזה. היא מקור לתמיכה לשיתוף ולעוד המון דברים חשובים וטובים...(אפילו לכאורה תורמת לבריאות).
ה'עוולה', אם יש, היא שאת/ה יכול/ה להעביר שנים רבות ללא זוגיות (דגש על זוגיות מתאימה! לא 'סתם' זוגיות רק כדי לסמן 'V'), למרות שאת/ה רוצה בכך ויתרה מכך מתאמץ/ת ועושה כדי למצוא כזאת.
כך אצלי, אני מרגיש שזה לא היתה לי זוגיות רצינית, זה סוג של פיספוס (גם 'באשמתי'), אבל אני לא מרשה לעצמי להסתכל יותר מידי לאחור, אלא בעיקר קדימה.

Starman3

New member
שאלה טובה

אצלי לפחות זה גרם להגברת הביישנות שלי והדחקת כל נושא הזוגיות.

אני פחות משתף אנשים במצב הזה אז לא קרה שצחקו עליי , לפחות לא בפנים

dahoe

New member
בעיקר אפקט פיגמליון

העובדה שאני מכיר בעצמי כחסר ניסיון מקשה עלי לפעמים להאמין בעצמי בסיטואציות מסוימות.
מבחינת יחס הסביבה - מעולם לא הרגשתי כאילו אנשים שיודעים מסתכלים עלי מוזר. בעיקר כי אני מסתובב עם אנשים שדומים לי

dori78

New member
עונה מכיוון קצת שונה

רוב הגולשים פה מתייחסים לחוסר ניסיון מיני בלבד, כשחוסר הניסיון הזוגי הוא נלווה.
אם אתה מדבר על השיפוט של החברה כלפי מי שלא "הולך בתלם" - אז גם מי שצובר תקופות ארוכות של בדידות נחשב חריג.
הדביקו לי תוויות של "בררנית", "פולניה שיפוטית", "פריג'ידית". אמרו לי שאני לבד כי אני "לא זורמת", "לא יודעת ליהנות" ועוד שטויות.
כשהכרתי אנשים ושאלו אותי מתי היה הקשר האחרון שלי, מצאתי את עצמי מתלבטת איך להחליף נושא באלגנטיות, כי ידעתי מה תהיה התגובה לתשובה "לפני 7/10/12 שנים".
התחלות של קשרים שהסתיימו אחרי 2-3 דייטים לא ממש נחשבו בעיניי אלה ששאלו, רק הפכו אותי מבחינתם ליותר "פגומה", כי הרי לא ייתכן ששום דבר לא התפתח.
שפטו אותי על זה שאחרי שנה שלמה באתר היכרויות יצאתי רק עם שני אנשים וגם איתם - לדייט וחצי כל אחד, שלא הוביל לשום מקום.

עד שהחלטתי - שכולם יכולים לקפוץ לי.
אני בררנית כי אני יודעת מה אני שווה ומחכה למישהו שיהיה שווה בעצמו ויידע להעריך אותי;
אני פריג'ידית כי לא מתחשק לי לתת/לקבל נשיקה על הלחי ממישהו שרק הכרתי לפני שעתיים;
אני "לא זורמת" כי לא מתאים לי להכניס לגוף שלי מישהו שיצאתי איתו פעמיים ואני עדיין לא מרגישה שום חיבור אליו;
אני סוג של "חסרת ניסיון" כי עד גיל 33 לא היתה לי מערכת יחסים אמיתית, בוגרת וארוכה ועד גיל 36 לא גרתי עם אף אחד - כי ככה יצא, לא כי אני דפוקה.
אמרו עלי שאני בטח לא מסוגלת לחיות בשיתוף כי אפילו עם שותפים לא גרתי, שבטח יש לי בעיה באינטימיות ושאולי אני צריכה טיפול.
מי שחושב שזה מעיד עלי משהו לא טוב - מוזמן להתקדם הלאה, כנראה שלא נועדנו להיות ביחד.
אני לגמרי בסדר עם זה, אני אוהבת את עצמי כמו שאני (זה לא קרה ביום אחד אבל היום זה לגמרי נכון).

אני שמחה לבשר שתמיד יש תקווה, שאם תאמין שהדעות הללו הן באמת עוול, שאין שום סיבה לחשוב עליך כעל "פריק",
אם תתנהל מול העולם מתוך אמונה בעצמך ובדברים בהם אתה מאמין - מה אחרים חושבים יפסיק להפריע לך
ובדרך הזו, לפחות לטעמי, תמצא את בן/בת הזוג שמתאים לך באמת

אני חיכיתי הרבה שנים, אבל בסוף מצאתי בדיוק את מי שרציתי, בדיוק עובדת עכשיו על ארגון חתונה...

מכירה רק את דורי הוירטואלית :). מנצלת את ההזדמנות החגיגית!!!!!!!!! הזאת,
לכתוב לך ש נעים לקרוא אותך!
המילים שאת כותבת, מביאות אותך, בלי להתייפייף, או להתפשר על האמת שלך.
האכפתיות! הרצון הכן לעזור למי שאת כותבת לו בפורום לראות כיוונים וזוויות שונות.
מנוסח ברור, מכבד, בדרך שאפשר להכיל וללמוד ממנה.
טוב שיש אותך :).
היה מעניין ומסקרן לעקוב אחרי רסיסי השיתוף של הסיפור הפרטי שלך.
מאוד משמח ומרגש לקרוא שאת מתחתנת

שיהיה במזל!

DogsPCI

New member
הי, כל מה שכתבת נשמע לי הגיוני לחלוטין, ואני שמח בשבילך שלא

הלכת נגד מי שאת ונגד מה שאת הרגשת.
&nbsp
המון המון מזל-טוב
.

לולקה1

New member
מזל טוב!

כיף ממש לקרא.
זכור לי שזרקת פה פעם שהכרתם אפילו בפורום? יהיה מעניין לקרא, כמובן אם באלך לשתף.

ושוב, המון מזל טוב, ומלא בהצלחה בחיים המשותפים.

tzachy

New member
שיהיה ב-

כלומר במטוס זעיר ללא טייס... סליחה במזל"ט (
)

הרבה אושר, עושר וכושר

למעלה