בתנאי שתעשה אותו הדבר לכל הסרבנים, כולל החרדים הקיצוניים.הייתי שולל את אזרחותם הישראלית ושולח אותם לעזה!!
שוללת להם את כל הזכויות של אזרח המשלם את חובתו למדינה.בתנאי שתעשה אותו הדבר לכל הסרבנים, כולל החרדים הקיצוניים.
לטעמי- סרבנות לגיוס היא מחוץ לתחום
צריך יותר פרטים על האישים המכובדים כדי להשיב על כך. מי הם, מדוע הם מסרבים, למה (lema) בם מסרבים בדיוק וכיו״ב.הייתי שולל את אזרחותם הישראלית ושולח אותם לעזה!!
מה התירוץ שלהם?הייתי שולל את אזרחותם הישראלית ושולח אותם לעזה!!
כנראה אידיאולוגי.מה התירוץ שלהם?
ניתן במה.כנראה אידיאולוגי.
הם לא מוכנים לשרת בצבא שרוצח ילדים בעזה!!מה התירוץ שלהם?
לרצוח ילדים יהודים כן?הם לא מוכנים לשרת בצבא שרוצח ילדים בעזה!!
מבחינתי זכותם. שיוטל עליהם העונש שמוטל על כל סרבן שירות אידאולוגי (בד"כ תקופת מאסר בכלא צבאי), משהו שהיה קיים כזכור לפני שהשמאל בהמוניו הצהיר על סרבנות על רקע פוליטי, שיעמדו בו ובא לציון גואל.הם לא מוכנים לשרת בצבא שרוצח ילדים בעזה!!
כמו גם האידאולוגיה "נמות ולא נתגייס"...מבחינתי זכותם. שיוטל עליהם העונש שמוטל על כל סרבן שירות אידאולוגי (בד"כ תקופת מאסר בכלא צבאי), משהו שהיה קיים כזכור לפני שהשמאל בהמוניו הצהיר על סרבנות על רקע פוליטי, שיעמדו בו ובא לציון גואל.
לטעמי כל עוד מקרי הסרבנות (הבודדים שיש) לא גורמים לבעיית אמת בכשירות המבצעית של הצבא, אין עניין מיוחד לטיפול מעבר לכך וכמו שמקובל עלי מעת לעת שאזרח יחליט לעבור על חוק כזה או אחר (ולקבל עליו את העונש על עבירתו), כך זה מקובל עלי גם בנושא סרבנות הגיוס האידאולוגית.
לא באמת יש אידיאולוגיה כזאתכמו גם האידאולוגיה "נמות ולא נתגייס"...
זה מעניין בהתחשב בכך שאין לי מושג מה אומרים בערוץ 14 בענייןובאשר לשמאל- אתה מאמין להמצאות של ערוץ 14.
כן כן. את תירוץ ה'לא יתנדבו' לעומת ה'נסרב' אני מכיר. הוא טוב לכאלה עם זכרון קצר שלא זוכרים שבכל הערוצים הממסדיים טחנו את הסרבנות (שאדגיש גם או שאין צורך?) 24/7 ואף בשמחה גדולה אז (במחשבה שזה כביכול פוגע בממשלה). אבל לא גברתי, זה ממש לא היה רק "חלק מאחים לנשק" (שבכלל רק קמו באותה תקופה כמדומני) אלא חלקים נרחבים בשמאל הישראלי.לא השמאל בהמוניו, אלא חלק מאחים לנשק הצהירו שלא יתנדבו למילואים כל זמן שהמהפכה המשפטית מאיימת. גם בשיא ההתנגדות אמרו שלצו חרום (שכידוע איננו התנדבות) יצייתו.
"לא נתנדב למילואים" היה בדיוק מה שנאמר. התעמולה הפכה את זה לסרבנות.לא באמת יש אידיאולוגיה כזאת , אבל נגיד שזה דומה .
זה מעניין בהתחשב בכך שאין לי מושג מה אומרים בערוץ 14 בעניין .
כן כן. את תירוץ ה'לא יתנדבו' לעומת ה'נסרב' אני מכיר. הוא טוב לכאלה עם זכרון קצר שלא זוכרים שבכל הערוצים הממסדיים טחנו את הסרבנות (שאדגיש גם או שאין צורך?) 24/7 ואף בשמחה גדולה אז (במחשבה שזה כביכול פוגע בממשלה). אבל לא גברתי, זה ממש לא היה רק "חלק מאחים לנשק" (שבכלל רק קמו באותה תקופה כמדומני) אלא חלקים נרחבים בשמאל הישראלי.
בכל מקרה הסרבנות הזאת לא הייתה מקובלת עלי אף פעם והיא גם לא מקובלת עלי היום. יש הבדל תהומי בעיני בין סרבנות אידאולוגית, איתה כאמור אין לי בעיה מיוחדת גם אם אני לא מסכים איתה, לסרבנות פוליטית כפי שהוצהר עליה בחודשים שקדמו לשמחת תורה.
אגדות עםכמו גם האידאולוגיה "נמות ולא נתגייס"...
ובאשר לשמאל- אתה מאמין להמצאות של ערוץ 14. לא השמאל בהמוניו, אלא חלק מאחים לנשק הצהירו שלא יתנדבו למילואים כל זמן שהמהפכה המשפטית מאיימת. גם בשיא ההתנגדות אמרו שלצו חרום (שכידוע איננו התנדבות) יצייתו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.