איזה עונש הייתם מטילים על סרבני גיוס אלה??

אבי בן 1231

Well-known member
הייתי שולל את אזרחותם הישראלית ושולח אותם לעזה!!

קבצים מצורפים

• 1722932927202.png
    1722932927202.png
    KB 966.9 · צפיות: 9

שמלת תחרה1

Well-known member
כנראה אידיאולוגי.
ניתן במה.
🔥משפחת השריון גדלה🔥 מחזור הגיוס האחרון הינו הגדול ביותר שהיה בחיל השריון מאז ומעולם! 💚💪🏽🖤

Harrington

Well-known member
מנהל
הם לא מוכנים לשרת בצבא שרוצח ילדים בעזה!!
מבחינתי זכותם. שיוטל עליהם העונש שמוטל על כל סרבן שירות אידאולוגי (בד"כ תקופת מאסר בכלא צבאי), משהו שהיה קיים כזכור לפני שהשמאל בהמוניו הצהיר על סרבנות על רקע פוליטי, שיעמדו בו ובא לציון גואל.

לטעמי כל עוד מקרי הסרבנות (הבודדים שיש) לא גורמים לבעיית אמת בכשירות המבצעית של הצבא, אין עניין מיוחד לטיפול מעבר לכך וכמו שמקובל עלי מעת לעת שאזרח יחליט לעבור על חוק כזה או אחר (ולקבל עליו את העונש על עבירתו), כך זה מקובל עלי גם בנושא סרבנות הגיוס האידאולוגית.

משתפרת1

Well-known member
מבחינתי זכותם. שיוטל עליהם העונש שמוטל על כל סרבן שירות אידאולוגי (בד"כ תקופת מאסר בכלא צבאי), משהו שהיה קיים כזכור לפני שהשמאל בהמוניו הצהיר על סרבנות על רקע פוליטי, שיעמדו בו ובא לציון גואל.

לטעמי כל עוד מקרי הסרבנות (הבודדים שיש) לא גורמים לבעיית אמת בכשירות המבצעית של הצבא, אין עניין מיוחד לטיפול מעבר לכך וכמו שמקובל עלי מעת לעת שאזרח יחליט לעבור על חוק כזה או אחר (ולקבל עליו את העונש על עבירתו), כך זה מקובל עלי גם בנושא סרבנות הגיוס האידאולוגית.
כמו גם האידאולוגיה "נמות ולא נתגייס"...
ובאשר לשמאל- אתה מאמין להמצאות של ערוץ 14. לא השמאל בהמוניו, אלא חלק מאחים לנשק הצהירו שלא יתנדבו למילואים כל זמן שהמהפכה המשפטית מאיימת. גם בשיא ההתנגדות אמרו שלצו חרום (שכידוע איננו התנדבות) יצייתו.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא באמת יש אידיאולוגיה כזאת :), אבל נגיד שזה דומה :).
ובאשר לשמאל- אתה מאמין להמצאות של ערוץ 14.
זה מעניין בהתחשב בכך שאין לי מושג מה אומרים בערוץ 14 בעניין :).
לא השמאל בהמוניו, אלא חלק מאחים לנשק הצהירו שלא יתנדבו למילואים כל זמן שהמהפכה המשפטית מאיימת. גם בשיא ההתנגדות אמרו שלצו חרום (שכידוע איננו התנדבות) יצייתו.
כן כן. את תירוץ ה'לא יתנדבו' לעומת ה'נסרב' אני מכיר. הוא טוב לכאלה עם זכרון קצר שלא זוכרים שבכל הערוצים הממסדיים טחנו את הסרבנות (שאדגיש גם או שאין צורך?) 24/7 ואף בשמחה גדולה אז (במחשבה שזה כביכול פוגע בממשלה). אבל לא גברתי, זה ממש לא היה רק "חלק מאחים לנשק" (שבכלל רק קמו באותה תקופה כמדומני) אלא חלקים נרחבים בשמאל הישראלי.

בכל מקרה הסרבנות הזאת לא הייתה מקובלת עלי אף פעם והיא גם לא מקובלת עלי היום. יש הבדל תהומי בעיני בין סרבנות אידאולוגית, איתה כאמור אין לי בעיה מיוחדת גם אם אני לא מסכים איתה, לסרבנות פוליטית כפי שהוצהר עליה בחודשים שקדמו לשמחת תורה.

משתפרת1

Well-known member
לא באמת יש אידיאולוגיה כזאת , אבל נגיד שזה דומה .

זה מעניין בהתחשב בכך שאין לי מושג מה אומרים בערוץ 14 בעניין .

כן כן. את תירוץ ה'לא יתנדבו' לעומת ה'נסרב' אני מכיר. הוא טוב לכאלה עם זכרון קצר שלא זוכרים שבכל הערוצים הממסדיים טחנו את הסרבנות (שאדגיש גם או שאין צורך?) 24/7 ואף בשמחה גדולה אז (במחשבה שזה כביכול פוגע בממשלה). אבל לא גברתי, זה ממש לא היה רק "חלק מאחים לנשק" (שבכלל רק קמו באותה תקופה כמדומני) אלא חלקים נרחבים בשמאל הישראלי.

בכל מקרה הסרבנות הזאת לא הייתה מקובלת עלי אף פעם והיא גם לא מקובלת עלי היום. יש הבדל תהומי בעיני בין סרבנות אידאולוגית, איתה כאמור אין לי בעיה מיוחדת גם אם אני לא מסכים איתה, לסרבנות פוליטית כפי שהוצהר עליה בחודשים שקדמו לשמחת תורה.
"לא נתנדב למילואים" היה בדיוק מה שנאמר. התעמולה הפכה את זה לסרבנות.
וכדי להיות ברורה: סרבנות צריכה להיות מגונה, כי השירות הצבאי הוא צורך קיומי במציאות הישראלית. לי קשה גם עם הסרבנות האידאולוגית. אני יכולה לקבל בהבנה ואפילו באהדה סירוב לפקודה בלתי חוקית, אך לא סרבנות לגיוס.

נסיך.333

Well-known member
ובאשר לשמאל- אתה מאמין להמצאות של ערוץ 14. לא השמאל בהמוניו, אלא חלק מאחים לנשק הצהירו שלא יתנדבו למילואים כל זמן שהמהפכה המשפטית מאיימת. גם בשיא ההתנגדות אמרו שלצו חרום (שכידוע איננו התנדבות) יצייתו.
אגדות עם

למעלה