איזה עונש מגיע לאנס?

GreenMamba

New member
זאת אומרת לטענתך

שמי ששוכבת עם גברים רבים מרצונה ולהנאתה ונאנסת ע"י אחד מהם, עצם העובדה ששכבה עם הרבה גברים- האונס יהיה יותר קל עבורה.
ואתה לא מבין איפה האשמת הקורבן פה?

שאלוהים תעזור לי. הדבר הזה עוד קורא לעצמו "פמיניסט".

Berethor

New member
הפוך

אני אומר שבחורה תמימה שלא מתהוללת, שנאנסת הפגיעה בא יכולה להיות עצומה, להבדיל מי שיש לה חיי מין מפוקפקים גם ככה, הפגיעה הנפשית היא פחות גדולה, משום שגם ככה היא חלק מדברים מיניים מפוקפקים. כמובן אונס זה דבר רע בכל מקרה, אבל זה לא אותו הדבר בשני המקרים לדעתי. חוץ מזה כמו שכתבתי בהודעה, אני יודע שהיו כאלה שלא ימצא חן בעניהם לשמוע את האמת הזאת. אבל זה חלק מהעניין. בכל אופן אני מבין את רצונך להטפל לנקודה הזאת, אבל אין מה לעשות, זה דעתי וזה מה שאני מאמין בו.

meidadc

New member
נניח ואני מקבל את הלוגיקה שלך (ואני לא)

האם לדעתך לאנס שאונס אישה מגיע עונש מופחת אם האונס הוא במקרה כנגד "אישה הוללת"?
זה מוזר. כי העבירה היא אותה עבירה. לפי מה שאתה מתאר, אתה סבור ש"אישה הוללת" תסבול פחות. אם כך אולי מגיע לה פיצוי יותר נמוך. אבל למה מגיע לעבריין עונש נמוך יותר? הרי המעשה הוא זהה בשני המקרים.

אני אנסה להקביל את זה לשדה אחר כדי להבהיר את הנקודה. נניח ויש אדם שהחליט לרצוח חפים מפשע. הוא לוקח רובה, יורד לרחוב ויורה באדם הראשון שהוא רואה. מכאן אני מפצל את הסיפור לשני תרחישים:
במקרה הראשון מדובר באדם נורמטיבי.
במקרה השני מדובר באדם עם נטיות התאבדותיות. יתרה מכך - הוא כבר כתב מכתב התאבדות והיה בדרך לבית המרקחת לרכוש כדורים וליטול מנה מופרזת שלהם.
האם לרוצח במקרה השני מגיע לרוצח עונש מופחת? אם כן, איך זה יכול להיות, שכן למבצע העבירה לא היה מושג בנוגע להיסטוריה של הקורבן שלו או למצבו המנטאלי? הוא פשוט רצח...

Berethor

New member
האנלוגיה עם הרוצח פשוט אינה מדוייקת

הייתי משווה את זה לרצח בעולם תחתון מול רצח של אדם שלא קשור לעולם תחתון. בשני המקרים מדובר ברצח, אבל במקרה ששניהם מעולם תחתון, לא הרבה יתפלאו על כך. מי שמתהוללת גם מתנהגת באופן מפוקפק בחיי היום יום וגם נמצאת במקומות שיותר מודעים לפורענות מה שנקרא, מקומות מפוקפקים בשילוב עם התנהגות מפוקפקת, זה שילוב מסוכן. זה עדיין לא מצדיק את העברות אבל זה בהחלט מעלה את הסבירות עליהן.

לגבי עונש מופחת, דובר כאן על רף גבוה של עונשים במקור, עד כדי עונשי מוות או סירוס, רק ענישה כזה גבוה איני רואה בו הצדקה במקרה של אישה מתהוללת, אבל הוא יכול להיות מוצדק במקרה של אישה עם רקע לא מפוקפק. זה הייתה הנקודה העיקרית פה. אגב הנושא היה בדגש על מי נפגע יותר, וברור שאישה תמימה נפגעת יותר מדברים מהסוג הזה מאשר מישהי שגם ככה לוקחת חלק בדברים מיניים מפוקפקים, גם אם לא אונס. אני לא מאמין שהאמירה שמדובר ברצח נפש, הוא תקף לגבי מישהי מתהוללת, שגם ככה אפשר לומר שהנפש שלה "לא במצב מי יודע מה", "רצח נפש" זה תקף בעיקר במקרה של מישהי "תמימה" או מכובדת והיא פגיעה במיוחד לדברים מהסוג הזה.

aaa123

Member
לפי ההגיון הזה מי שאנס אישה שכבר נאנסה

קודם על ידי אדם אחר צריך לקבל עונש מופחת יחסית לאדם הראשון שאנס אותה שהרי הנפש שלה לא במצב מי יודע מה בגלל הראשון שאנס אותה.

אני לחלוטין לא מסכים עם ההגיון הזה.

Berethor

New member
אתה לא חייב להסכים

מה לעשות שמבחינה נפשית יש הבדל גדול בין פעם ראשונה לפעם המאה, ונקודה הייתה מתיי זה חמור יותר זה הכל.

meidadc

New member
אני חושב שהאנלוגיה *שלך* לא נכונה

אבל זו בסך הכל אנלוגיה לחיזוק טיעון.
אני חושב שהטיעון שלך, מעבר להיותו מחריד, הוא פשוט לא לוגי: אני לא מבין מה הקשר בין חומרת עונש לבין מידת סיבלו של הקורבן. העונש אמור לתאר את המענה ההולם למעשה פשע. סבלו של הקורבן רלוונטי בכלל לתחום אחר שהוא פיצוי לקורבן.

Berethor

New member
טרחתם לקרוא את ההודעה הראשית?

היא התחילה במילים הנ"ל "אני חושבת שאונס זה רצח. זה רצח שבו הקורבן, מת אבל נשאר בחיים." איך אפשר "למות" יותר מפעם אחת? הפואנטה פה הייתה להבהיר שאלו פעמים זה אחת כמו מוות נפשי ובאלו מקרים זה לא. אז כן הייתה התייחסות למידת סבלו של הקורבן מצידה של פותחת השרשור. מי שכבר גם ככה "מתה" או חצי מתה בין אם בגלל צורת חיים מפוקפקת. ובין אם משום שכבר היו דברים דומים, איף אפשר למות פעמיים?

meidadc

New member
מתים פעם אחת

לכן מי שנאנסה לא מתה במובן המילולי של המילה אלא רק במובן הרגשי. לכן אפשר למות אלף פעמים באופן פיגורטיבי אם עוברים אונס אלף פעמים.

מי שמנהלת חיי הוללות היא בשום אופן ושום צורה לא מתה. היא חיה את חייה בפתיחות ובחופשיות בהתאם לעולם הערכים שלה.
אם אתה חושב שהוללות בסטוץ זה כמו אונס אז או שאתה לא מבין מה סטוץ או שאתה לא מבין מה זה אונס

Berethor

New member
הנה שוב התחילו האשמות מופרחות של רדיקליות

מי שמדבר, רדיקלית בתחפושת של מתונה, שמשנה את עורה איך שנוח לה כל כמה זמן. פעם נגד רדקליות ופעם נגד גברים. לי אין שום אינטרסים להתחפש, מה יוצא לי מזה? חיבה של רדיקליות? נו באמת. אני מה שאני, זה שאפילו מיזאנדריות מכירות בכך שיש לי הרבה דעות פמיניסטיות זה אומר הכל, זה לא אומר שאני מנסה בכוח להיות פמיניסט ובטח שלא רדיקל, כי לרדיקליות וחסרונותיה הרבים מעולם לא שעפתי. לגבי היחס שלי להתנהגות מפוקפקת, אני לא יחסוך בביקורת על כך רק משום שמדובר בנשים במקרים מסויימים, זה יחס שוויוני אמיתי לטוב ולרע.

GreenMamba

New member
מי שאומר שלנשים יש אשם תורם באונס שלהן

מי שמכנה אישה פעילה מינית "מפוקפקת"
מי שטוען שאישה פעילה מינית היא "מתה או חצי מתה" מבחינה רגשית, ולכן אונס לא יכול "להרוג" אותה ריגשית שוב-
הוא שוביניסט, מיזוגן ותומך אונס, ודיעותיו נאלחות וראויות להישטף אל האסלה.

נקודה.

aaa123

Member
אני מסכים עם הביקורת על דעותיו

אני לא מסכים עם הכינויים(בעיקר עם מיזוגן ותומך אונס).
מיזוגן הוא אדם ששונא נשים בגלל שהן נשים(יש מעט כאלו אבל זה לא המקרה)..

תומך אונס הוא אדם שחושב שאונס הוא דבר רצוי במקרים מסויימים שאינם מקרים שהקורבן הוא אנס בעצמו(אני לא רוצה להגדיר את מי שמאחלת לאנסים שיאנסו אותם בכלא כתומכת אונס).
לא הייתי מכנה את הכותב תומך אונס בדיוק כמו שלא הייתי מכנה אותו תומך רצח במקרה שיש לו דעה שצריך להקל בעונשם של רוצחים במקרים מסויימים ולגזור עליהם רק 10 שנים בכלא ,ולא מאסר עולם.

Berethor

New member
אכן עשו לי פה השמצות

על ידי הקצנת דבריי ונתינה להם פרושים קיצוניים ומופרחים. הזרם הרדיקלי במלא תפארתו, אלים, מקצין ומסית.

GreenMamba

New member
יש עניינים

בהם המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים.
מי שמעז ברוב חוצפתו, יהירותו ובורותו להגיד שאישה פעילה מינית היא "מפוקפקת" וככזו האונס שעברה חמור פחות מאונס אחר, ומי שנאנסה פעם אחת, האונס השני יהיה לה כבר פחות גרוע- אומר בעצם- יש אונס נורא, ויש אונס (באותן נסיבות) שהוא פחות נורא, בגלל עברה או מעשיה של הנאנסת. אם תמשיך על אותו הקו תגיע גם למקרים בהם האונס הוא לא ממש נורא וחאליק, מה את עושה עניין.
לצורך הדיון- מי שאנסו אותה באיומי סכין בהיותה בתולה ובאלימות, אם האונס הבא מתבצע ע"י בן זוגה בנעימות חדר המיטות שלהם ובלי סכין, רק שהיא אמרה לא והוא לא הפסיק- אז מה, היא כבר כה וכה מתה מבפנים ויחסית למה שהיא עברה- האונס השני היה ממש בסדר.

בענייני אונס אין אפור- או שאתה מקבל שאונס מבוצע ע"י אנסים, והם ורק הם ואף אחד מלבדם לא נושא באחריות לאונס- או שאתה מאשים קורבנות ובעקיפין- תומך באונס הבא.

Berethor

New member
אצל רדיקליות אין אפור בשום נושא

כל מיש שלא חושב כמוהן זוכה לשלל כינויים.

Berethor

New member
מי שקוראת לי מיזוגן ותומך אונס

היא רדיקליות והמיזאנדרית, שמעוותת את דבריי לאיפה שנוח לה, ובאה בכינוים קיצוניים ומופרחים.

GreenMamba

New member
ברטרול- אתה מאשים קורבנות ותומך אונס.

עכשיו תצרח מיזאנריה ורדיקלית ומה שבא לך- האמת הבסיסית היא זו.

Berethor

New member
מי שאומר שאונס זה עברה מינית לא תומך באונס

מי שלא תומך בדין זהה לכל עברה לא תומך בעברות, אלא לא קיצוני, בניגוד עליך.

למעלה