איזה עיט זה - היום באגמון החולה

rongill

New member
איזה עיט זה - היום באגמון החולה

מצורף קולאז של 4 תמונות מזוויות שונות

ali1ali

New member
לדעתי

זו דיה שחורה , מזוויות שונות לא מבחינים במזלך האחורי שלה והיא מאוד דומה לעיט . אני לא בטוח לגבי המקרה הספיציפי הזה אבל נראה לי דיה

rongill

New member
ומה קורה לזנב שלה?

פעם חשבתי שלדיות יש זנב קצת כמו סנונית - מין V כזה, לא?

RedBishop

New member
לא נכון, גם במקרה של שחורה יש מזלג

בכל מקרה, אני הייתי מחכה לאחד המומחים לפני שהייתי סוגר על דיה שחורה, לי אישית אין מושג.

razyho

New member
לא נראה לי דיה

וגם אני לא מומחה מספיק גדול. אני עדיין חושב שזה עייט למרות שהוא נראה לי טיפה קטן. מקרוב אני מזהה אבל מרחוק בתעופה יש לי קצת בעייה מחכה למומחים כולל הסברים

Avi BL

New member
בכל זאת דיה שחורה

זו דיה שחורה. הסברים 1. למעט עיט ניצי ועיט גמדי אין לאף עיט זנב ארוך כל כך, אבל עייט ניצי הוא תמיד בהיר ומפוספס ומלמטה ועיט גמדי במופע הבהיר כמובן לא בא בחשבון. אולי עיט גמדי במופע כהה? - לא, לעיט גמדי בסיס זנב צר יותר ומרוחק מהכנפיים וכן זנב צר וקצר ובהרבה כמו-כן הראש לא בולט כל כך קדימה. לגבי יתר העיטים: תמיד אורך הזנב קצר או לכל היותר שווה לרוחב הכנפיים, אם זה ארוך יותר זה לא עיט. 2. " מזלג" הזנב: בדיה שחורה לא תמיד נראה מזלג הזנב בבירור וכשהזנב פרוש למלוא הרוחב הוא תמיד נראה רבוע, בדיוק כמו בתמונות שכאן. ועוד בנושא הזנב רק לדיות יש תנועות זנב ימינה ושמאלה כמו לציפור שמצולמת כאן. 3. אחרון חביב: צבעי הכנפיים והראש אופיניים לדיה. חוץ מזה הצילומים יפים מאד.

לדעתי דווקא אחד ממיני ה- aquila

לדעתי דווקא אחד ממיני ה- aquila הקטנים (ע"פ הצללית) ודווקא לא ממיני ה- hieraaetus. נו, צריך מומחה שיחתוך...

Avi BL

New member
בשום אופן לא aquila

זו דיה שחורה כנראה צעירה, ולא שום דבר אחר אפילו במגדיר הציפורים ה"חדש" יש ציורים שמאשרים את הזיהוי שלי. ואם לא השתכנעתם אז אולי נסיון של למעלה מ-20 שנה בזיהוי דורסים יספק.

osprey

New member
אין המדובר בעיט כי אם אכן

בדיה שחורה צעירה. ה"מזלג" בזנב איננו נראה בתמונות משום שהזנב פרוס, ומה לעשות, בזנב פרוס ה"המזלג" בזנב הדיות השחורות בד"כ נעלם כלא היה.

למעלה