איזה פורום יבש...

justborn

New member
איזה פורום יבש...

אולי השאלה שלי תאיר אותכם. האם אתם באמת מאמינים שהספרים "שיחות עם אלוהים" הם התגלות אלוהית?

bios

New member
אני כן מאמין

כשאני קורא את הספרים אני מרגיש שיש בהם המון חוכמה, ברמה שניל לא היה ממציא בעצמו, ושמזיזים לי משהו מבפנים. עוד דרך להסתכל על זה היא שאם מקבלים את מה שכתוב בספרים, אז כל מה שקורה בעולם, כולל מה שאנשים עושים וכותבים, זה התגלות אלוהית, כי בסופו של דבר הנשמות שלנו הן חלקיקים של אלוהים, ושום דבר לא קורה במקרה... לפי ההשקפה הזאת, גם ההודעה שלך היא התגלות אלוהית

justborn

New member
נכון אבל

יכולה להיות התגלות אלוהית שנועדה לנסות אותנו והיא לא משקפת את האמת. למשל אם יגידו לך לרצוח מישהוא. האם זה היה רצונו של אלוהים שיגידו לך את זה? כן. האם אלוהים רוצה שתעשה את זה? כנראה שלא.

bios

New member
אני רואה את זה אחרת

מה שאלוהים עושה זה מגשים את הרצונות שלנו ברמת הנשמה. אם אני מגיע למצב שבו אומרים לי לרצוח מישהו, אז כנראה הנשמה שלי זימנה את המצב הזה בשביל לתת לי הזדמנות לברוא את עצמי, באמצעות הבחירה אם לעשות את זה או לא. הבחירה שתקדם אותי לעבר החזון הגבוה ביותר של עצמי היא לא לרצוח, אבל אלוהים לא ישפוט אותי גם אם אבחר אחרת.

לקשמי

New member
ניל לא היה צריך להמציא

וגם הספר לא חידש כלום. תודעת האחדות שהוא מדבר עליה, תורת הקרמה (אף על פי שבספר הוא קורא לה בשמות אחרים, עדיין הוא מדבר על אותו דבר), גלגול נשמות וכו' אלה לא דברים שהומצאו בספר "שיחות עם אלוהים". הם קיימים בוודות (כתבי הקודש של ההינדואיזם אם אינני טועה) ובהרבה מסורות רוחניות עתיקות משתמשים בהן כבר שנים.

bios

New member
ובכל זאת, מה דעתך?

לי אישית יש אינטואיציות חיוביות ממש חזקות (ממש הרגשה פיזית) שאני קורא את הדברים האלה שהם דברי אמת.

לקשמי

New member
אני מעדיפה להישאר ספקנית

אני לא רואה בספר הזה את ה-בשורה או את האמת המוחלטת, אבל זה יותר מתוך בחירה שלי, שלא לראות את הספר כך. כי אם נניח שהספר הזה מייצג את האמת המוחלטת, אז אחרי שקראתי אותו מה נשאר? אני מעדיפה למצוא את האמת בעצמי, גם אם זה ייקח שנים או גילגולים... ובכלל, כאשר מישהו טוען שהוא מחזיק באמת המוחלטת זה נשמע לי קצת... איך לומר... מסריח. אני לא אומרת שיש משהו רע בספרים האלה וגם אני לקחתי מהם לא מעט. אבל שוב, הכל בערבון מוגבל והכי חשוב לדבוק באמת הפנימית.

GirlFromHell

New member
תחשבי על זה

שהאמת המוחלטת שכתובה בספר היא שאת צריכה למצוא את האמת המוחלטת שלך בעצמך. שכל אדם הוא שונה ודרכו של כל אדם היא שונה אבל כל הדרכים מובילות לאותו מקום. אני אישית כן מאמינה בספרים האלה השתכנעתי פשוט כי הדברים שם חכמים מדי ובהירים מדי בשביל לא להיות אמיתיים. ברור שיש המון שעלו על זה קודם והמון תורות שלימדו את מה שמלמד הספר אבל לא בבהירות שכזו לפחות לא כאלה שאני נתקלתי בהם. בכל מקרה גם אם כל זה סיפור כיסוי והכל המצאה אם באמת נעקוב אחרי מה שכתוב בספר האם העולם לא יהיה מקום טוב יותר?

bios

New member
אני גם חושב ככה ../images/Emo45.gif

קשה למצוא אינטרס זר שיגרום למישהו לכתוב כאלה דברים - הם לא נותנים כוח לאף אחד, אלא אומרים ש"דרכנו היא רק עוד דרך".

שאלה נחמדה

קראת רק את הספר השלישי, ושם הכותב בפרוש אומר, שגם לו זה לא חשוב. חשוב לו להעביר מסרים . וחלק מהמסרים יפים. דרך אגב, האם למישהו יש מושג איזו מדיטציה מתרגל הכותב?

למעלה