איזה פורום מדליק

ניתושית

New member
איזה פורום מדליק ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo42.gif

ואאו!!! אני יושבת וקוראת כאן את ההודעות מהימים האחרונים וממש נהנית! אנחנו בתהליך של העברה (רילוקיישן קוראים לזה כאן???
) נתגורר במרחק של 20 דקות מדיסני וורלד. kissimmee זה שם המקום. אם למישהו יש מידע לגבי בי"ס וגנים ממש אשמח לדעת.
לכל היולדות
ולכל התינוקות

ברוכה הבאה לפורום..

אין לי נסיון עוד בעניין גנים ובטח שלא בארה"ב אבל בטח יהיה פה משהו שיכול לעזור לך...

mal1

New member
ברוכה הבאה. גם אני די טרייה בפורום

אבל נהנת. אנחנו מפלורידה (דר' פלורידה) כך שזה מרחק די מכובד מ-kissimmee. אבל - אי אפשר, פשוט אי אפשר לגור בפלורידה עם ילדים בלי להיות לפחות 3 פעמים בדיסני וורלד ועוד 5 פעמים עם כל אחד מהמבקרים שמגיע מהארץ כך שהיינו כבר הרבה פעמים ב-kissimmee אבל רק ברחוב הראשי ובלילה (כשחוזרים עייפים מהפארקים). אז קצת המלצות: 1. בשנה הראשונה תעשו מנוי לדיסני ויוניברסל (תלוי בגילאי הילדים) משתלם בהחלט ויש הנחה משמעותית לתושבי פלורידה. 2. רשיון נהיגה מקומי - רצוי להוציא כמה שיותר מהר (למרות שאפשר לנהוג גם עם הישראלי תקופה מסוימת) פשוט כי רוב חברות הביטוח לרכב כאן נותנות הנחה לאחר מספר שנים של וותק בנהיגה מקומית. הוותק נקבע לפי התאריך על הרישיון. הביטוח בפלורידה גבוה יחסית אז כל הנחה משמעותית. 3. לא לשכוח כשמתמחירים את המעבר שאומנם בפלורידה אין State Tax כך שנטל המיסים קל יותר, אבל - בעוד שרוב פלורידה משלמים 6% sales tax באיזור של אורלנדו ו-kissimmee, כראוי למחלבת התיירות הגדולה ביותר בפלורידה משלמים 11% מה שמייקר מעט את החיים. נדמה לי ששכ"ד לעומת זאת זול יותר מבדרום. 4. לגבי מחירי שכירות ונדל"ן באזור אין לי מושג. ממליצה לחפש אתרים של מתווכים באינטרנט ולגשש. 5. בתי ספר וגנים - בני כמה הילדים? פה גן פרטי עולה כ-700-800 $ לחודש (עד גיל 5). החתך לכניסה לגן החובה שזה כבר בבית ספר הוא 2 בספטמבר והם מתייחסים לזה פה כמו תאריך קדוש. גם אם הילד נולד ב-3 בספטמבר והוא רפליקה מודרנית על אינשטיין - זה לא יעזור והוא ישאר עוד שנה בגן טרום חובה. לעומת זאת - אם אותו הילד הלך אפילו יום אחד לגן חובה בארץ או ב-NY(שם החתך בדצמבר) הם יאפשרו לו להכנס לגן חובה. גן חובה וביה"ס בכלל (public) חינם לחלוטין (כולל ספרים). 6. לגבי בחירת בתי ספר, באתרים של המתווכים אפשר למצוא הפניות לאתר של משרד החינוך המקומי. באתר זה את יכולה לבחון את בתי הספר לפי חתכים שונים (רמת בית הספר ביחס לבתי ספר אחרים באזור - כש-A כמובן הכי טוב, מספר הילדים, מספר הילדים שמקבלים סיבסוד בהזנה - או במילים אחרות החתך הסוציו-אקונומי של ביה"ס וכו'). תעברי על הרשימה, תתמקדי ב-2-3 בתי ספר ואז תוכלי ליצור איתם קשר בטלפון או e-mail לקבל עוד פרטים. 7. אני הייתי מתחילה באיתור בי"ס ומציאת בית בהתאם לאזור הרישום של בית הספר שבחרת. 8. לא לשכוח להביא מהארץ את פנקסי החיסונים של הילדים. רצוי לקחת את זה לרופא הילדים שלך ושהוא יחתום לך על רשימת החיסונים שהם קיבלו. הילדים לא יתקבלו לגן או לביה"ס בלי אישור על החיסונים + ביקורת של רופא (מתייחס גם לילדים ילידי פלורידה ולא רק מהגרים). שיהיה בהצלחה! ואם יש שאלות נוספות את יכולה לפנות אלי במסרים.

mal1

New member
שלחתי לך תגובה למסר ששלחת לי אבל

באמצע קפא המחשב כך שאין לי מושג אם נשלח. אם לא קבלת תשלחי שוב את המסר ואענה לך שוב..

ניתושית

New member
הגיע../images/Emo39.gif

הגיע, תודה!! אמא'לה הצילו, איזו רשימה..... את מדברת על מנה שלישית ורביעית לחיסונים ואין לי מושג מה זה כי פה מסיימים חיסונים בגיל שנתיים. אשווה את החיסונים עם הרשימה ומקווה לטוב. אני רואה שהתאושש לך המחשב וזה כבר נחמד מצידו

mal1

New member
99% שאין לך מה לדאוג. חלק מהחיסונים

ניתנים גם בארץ במכה אחת (משולשת וכו') סביר להניח שהילדים שלך מכוסים מבחינת הרשימה. בכל מקרה תבדיקי עם רופא ילדים/טיפת חלב או שתעשי עבודת בלשות עם פנקס החיסונים... בהצלחה!

ניתושית

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo39.gif

אני בדרך להשוות את פנקסי החיסונים של הקטנים ולנסות לאתר את הפנקס של הגדול..... נראה אם השד נורא כל כך...
רונית

למעלה