איזה פורום נחמד. אפשר להצטרף?

lindens

New member
איזה פורום נחמד. אפשר להצטרף?

הי. אז ככה, לא מאסיה, אבל מיבשת גדולה אחרת. כרגע אני גרה באוסטרליה עם בעלי ובני, באנו לרילוקיישן לשנתיים, ובעוד כמה חודשים מסתיים לנו החוזה וחוזרים לארץ... אז איך אני קשורה לפורום שלכם אתם שואלים? אז ככה: אני בוגרת תואר רשון בלימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל-אביב. במסגרת הלימודים למדתי על התרבות, הדת, האומנות, של הודו סין ויפן, משלושת הבחינות האלה הכי התחברתי דווקא ליפן...ומבחינת ששפה, ניסיתי להיות קצת יותר פרקטית, ובזמנו היו בארץ מעט מאוד דוברי סינית ועברית אז הלכתי ללמוד סינית (מנדרין). מאוד אהבתי את הלימוים, ואת המורה שלי (ZHANG PING), אבל בסוף הלימודים לא הייתי במצב שיכולתי לעזוב הכל (עבודה, בנזוג,) ולנסוע לגור בסין על מנת לשפשף את השפה..ועיתונים בסינית לא ניתן היה להשיג בת"א (לא יודעת אם היום אפשר), ולא היו אז מספיק פועלים סינים לפתח איתם שיחה..
אז לצערי חוץ ממילים בודדות הסינית נשכחה ממני כליל. חוץ מזה, בהיותי דיילת אויר בעבר ביקרתי המון במזרח (הודו, הונג-קונג אהובתי, בנקוק) ונהניתי מכל רגע של שהיה שם..זהו. זה מה שהיה לי לספר. התקבלתי?

כן, התקבלת !! למה לא

איך ההרגשה לחזור לארץ אחרי שנתיים? לא מתחשק לך לממש את הלימודים על מזרח אסיה, להגיע לסין, יפן וכדומה?

lindens

New member
מאודדדד! מתחשק

בסין הייתי רק בשנזן, באחד הביקורים בהונג-קונג פשוט עברנו את הגבול לסין ושהינו יום לם בשנזן והיה מקסים. אני מתה להגיע לבייג'ינג. דווקא לשם לא יצא לי להגיע בכל שנות עבודתי באל-על. לא שנראה לי שהייתי מסתדרת שם מבחינת שפה, אבל מאוד מסקרן אותי לראות את העיר הזו. ועל יפן, בכלל, אני חולמת כבר המון שנים, אבל אני יודעת שנורררררררררא יקר שם. בינתיים נהיה כמה שנים בארץ, נתאקלם קצת, נחסוך עוד קצת כסף, וכשהילד יהיה קצת יותר גדול, ניקח אותו ליפן. זה בהחלט בתוכנית

lindens

New member
הי מאנטי. טוב שתירגמת, כי לא

הייתי מבינה...אגב, עכשיו כשאני חושבת על זה, אני גם לא מצליחה להיזכרק איך אומרים WELCOME בסינית..(מישהו יכול להזכיר?)...

Ryo

New member
huan ying

תגידי ז'אנג פינג זה המורה הגבוה גבוה עם משקפיים? בחור מאוד סמפטי?

lindens

New member
כן../images/Emo70.gif זה הוא ../images/Emo70.gif נכון שהוא מקסים?

מתתי עליו. תמיד כזה חייכן וחיובי, וכזה תמים...אהבתי ללמוד אצלו. גם אתה למדת אצלו?

Ryo

New member
כן! גם אני למדתי אצלו אבל

בירושלים .. במעבדות הלשוניות .. הוא אחחחללההה מורה ... הוא היה החביב עלי מכל המורים בסינית..

lindens

New member
גם אלה שולגה לימדה אותך?

אני חושבת שהיא גם לימדה בירושליים. היא רוסיה מבוגרת. ואותה ממש שנאתי.

Ryo

New member
הייתי זוכר את השם הזה!

אבל כיוון שאני לא זוכר ובהתחשב במה בכתבת .. יותר טוב שאני לא מכיר אותה :)

lindens

New member
../images/Emo6.gif אכן. עדיף לך ככה. ואגב, אם למדת

סינית, למה אתה גר ביפן ולא בסין? איך אתה מסתדר שם עם השפה?

Ryo

New member
שאלה שאלתית... ../images/Emo13.gif

אז ככה! ב 97 נסעתי לבייג'ינג ולמדתי 6 חודשים סינית ב 00 התחלתי ללמוד מזרח אסיה מגמת סין רוב קורסי הבחירה שלי נגעו ליפן ולווא דווקא לסין (אני חושב בגלל שטיפה התאכזבתי מההיסטוריה הסינית .. יותר מידי פוליטית-מדינית ..בזמן שהוקסמתי מההיסטוריה היפנית [או .. שזה פשוט ששילוני הוא מרצה מעולה]) בשנה השלישית החלטתי לקחת יפנית! וכך היה :) אני לוקח 3 שיעורי יפנית בשבוע, חי את השפה ביום יום... ככה שאין לי יותר מידי בעיות עם השפה הייתי מעוניין לדעת יותר, אבל זה יבוא לאט לאט. הלוואי שהשפה היפנית היית הבעייה המרכזית שלי פה..

lindens

New member
יפה. שיחת אותה ../images/Emo45.gif כולי קנאה.

אז את הסינית נטשת לגמרי? יפה מצד האוניברסיטה שאישרו לך להתחיל סינית בשנה השלישית אחרי שכבר למדת שנתיים סינית..גם אני דרך אגב התחברתי הרבה יותר לתרבות היפנית המדהימה וכמעט כל קורסי הבחירה שלי היו על יפן.

Ryo

New member
את הסינית נטשתי בגדול כן.. אבל ..

מי יודע.. כיום אני עובד ב IT ביפן עם כל מה שקורה בסין היום, אולי אני עוד אמצא את עצמי בסין ביום מן הימים. אני ממש לא אתלונן. מתי סיימת? יצא לך ללמוד את שונית?

lindens

New member
אין לי מושג מה זה שונית, וסיימתי

באוניברסיטת ת"א ב-98.

Ryo

New member
אופס!

התכוונתי לכתוב "אצל" שונית. מרצה, גם בת"א ובירושליים.. החברה היפנית בראי המנגה אהבה ואירוטיקה ביפן רוח ומסתורין בתרבות היפנית וכו ... הקורסים הטובים ביותר שלקחתי, לעניות דעתי...

lindens

New member
כן. את הקורס על המנגה עשיתי אצלה.

את האחרים לא לקחתי. לעומת זאת למדתי עם ד"ר צביקה סרפר על התיאטרון היפני, קורס שהיה פשוט מרתק בעיני,קורס על זן בודהיזם עם פרופ' רז שהיה מדהים, קורס עם ד"ר גולדשטיין (לא זוכרת את השם הפרטי שלה) על האישה בתרבות היפנית שהיה מעניין בצורה בלתי רגילה, ועוד. אוי איזה נוסטלגיה.. עכשיו עשית לי חשק לעשות תואר שני בזה. נשאלת השאלה אם יש כזה באוניברסיטת תל-אביב, ושאלה חשובה יותר, מה אני אעשה עם תואר כזה אח"כ?

Ryo

New member
יש!

יש תואר שני, גם בת"א וגם בירושלים. מה עושים עם זה.. פחות או יותר מה שעושים עם התואר הראשון :) יש לי חבר טוב שעושה דוקטורט בת"א במזרח אסיה :) אני למדתי אצל כנרת נוי קורס שנקרא מעמד האלה, אישה וגיישה בספרות והתיאטרון היפני. היה קורס מרתק...

lindens

New member
נשמע מרתק. נראה לי שאשקול

ברצינות לעשות בזה תואר שני. ממילא רציתי לעשות תואר שני, רק מרוב שהיה לי חשוב ללמוד משהו "פרקטי", התחלתי תואר שני בתקשורת פוליטית, שהיה די משמים, ולפיכך לא סיימתי את התואר (וגם מכיוון שילדתי, ואז כבר עברנו לאוסטרליה, אז הפסקתי את הלימודים). כבר רצה לאתר של אוניברסיטת ת"א לבדוק אינפורמציה לגבי תואר שני. שיהיה סופ"ש נעים.

למעלה