היי עינת ../images/Emo39.gif ברוכה הבאה...../images/Emo140.gif
קודם כל,קשה לשמוע על מישהו כזה צעיר שעובר מה שעברת...אז קודם כל מאחל לך שתוכלי להשתקם ולפתוח דרך חדשה בה תמצאי את חייך החדשים... את יודעת,בזמנים הקשים שלי...הייתי חושב לעצמי שהייתי רוצה פתאום שיקרה לי משהו רע כזה,איזו תאונת דרכים קשה,או שיגלו לי איזו מחלה סופנית או משהו כזה או ארוע מוחי...אני יודע,זה אידיוטי,וזה דבר נורא להגיד לעצמך,ואני בטח לא צריך להגיד לך את זה,אבל כשאתה נמצא בתחתית,ההגיון הוא הדבר האחרון שאתה משתמש בו...למה בעצם עולה מחשבה כזו? כי חושבים על אותו שינוי דרסטי שצריך לעשות בחיים שלך וחושבים שבגלל שאולי אתה חי בחיים די נוחים כרגע ביחס לאחרים(ביחס אלייך לדוגמא),אתה לא מספיק "רוצה" לעשות את השינויים ההכרחיים האלו.כמובן שאתה לא אומר ומודה בכך בעצמך,אבל זה בדיוק כוחו של התת מודע עלינו,אנחנו עושים דברים גם בלי להתכוון אליהם...אז אתה חושב שרק אם תגיע לאיזה מצב קיצוני,רק אז תקבל פתאום תובנות שיביאו אותך לעשות את השינויים ההכרחיים.בעצם אולי אלו לא תובנות,אלא פשוט תגיע להכרח,למצב בו אתה "צריך" לעשות את השינויים האלו...יהיו כאלו שבוודאי יגידו לך שצריך למצוא את החיובי ממה שקרה לך ושאולי כל מה שקורה לנו הוא לטובה,ואולי כשתסתכלי עלייך עוד כמה שנים תראי את מה שעברת בתור משהו שהיית צריכה לעבור כדי להגיע היכן שתהיי באותו זמן עתידי...לגביי המשפט הראשון(החשיבה החיובית),אולי אני יכול להצטרף אליו ולחשוב ככה,אבל לגביי שאר מה שהוספתי בהמשך,זה עדיין קשה לי מדיי לקבל את זה,קשה לי עדיין לחשוב בצורה כזו,אף שייתכן שזה יעזור גם לי לקבל הרבה דברים אצלי,אולי זה משהו שאני צריך ללמוד להגיד ולהפנים בעצמי,אז חשבתי אולי זה גם ידבר אלייך... בכל מקרה,באמת מאחל לך הצלחה במה שתבחרי לעשות,ברור שזה יהיה קשה לעשות את השינוי אבל זה כדאי,גם כאשר קשה בהתחלה,וגם בהמשך הדרך... לגביי הסבה מקצועית,בתור מישהו שניסה לעשות זאת פעם אחת ללא הצלחה,הבנתי שה"סוד" לעשות הסבה מוצלחת(לעתי כמובן,יכול להיות שונה אצל אחרים...) הוא לבחור במשהו שלא רק ייתן לך מקצוע וסיכוי לעבודה(כפי שאני עשיתי בהסבה שלי),אלא משהו שאת אוהבת לעשות.נשמע פשטני מדיי,אבל זה מאוד נכון...אז את צריכה לחשוב מה את אוהבת לעשות בשעות הפנאי?...אוהבת לעבוד לבד או בקבוצה? בסביבה רגועה או לחוצה ודרשנית? בחופש או במסגרת? וכדומה...את יכולה לעשות גם מבחן שברח לי כרגע שמו(הכוונה מקצועית או משהו כזה...) שנועד לבדוק מה יכול להתאים לך יותר...זה מה שהמליצו לי לעשות,אבל עדיין לא יצא לי לעשות(מקווה בקרוב)...אני לא בטוח לגביי אמיתות המבחן הזה,כי בסופו של דבר אתה צריך לקבל את ההחלטה לבד וללכת אחרי הלב שלך...אם המבחן הזה מראה משהו שכבר ידעת על עצמך,אז זה יהווה חיזוק למחשבה קודמת,ואם לא,אז בטח אפשר לומר "מה הם כבר יודעים מהחיים שלהם?..." .מה שאני מתכוון,שלדעתי המבחן הטוב ביותר הוא להקשיב לעצמך,וללכת לכיוון שאת אוהבת או תמיד אהבת בעצמך,אלא שנסיבות החיים לא איפשרו לך עד כה לממש את הכיוון הזה,ועכשיו כן... בגלל זה קוראים לזה תעתועי הגורל...כמו שהוא מוריד אותנו הרבה פעמים למטה לתחתיות שאין לנו מושג איך לצאת מהם,ככה הוא גם יכול להעלות אותנו למעלה,לפתוח בפנינו דרך חדשה,אולי אפילו דרך טובה יותר מזאת הקודמת... וגם אם לא בפעם הראשונה,אסור אף פעם להפסיק לנסות דרכים חדשות ואחרות... ומי יודע,אולי בפעם השניה או השלישית או העשירית או...אולי אז נגיע למחוז חפצנו...למקום הזה בו נמצא את משמעות חיינו ואת יעודנו בו... נראה לי נסחפתי קצת,אבל...הכל נאמר ברצינות,ומדברים שאני צריך לעשות בעצמי ובשבילי,חלק אני כבר התחלתי לעשות או שעשיתי בעבר וחלק יחכה לעתיד. בכל מקרה,איחולי החלמה והצלחה בעתיד.