איזה פורום פצצתי!!! פשוט מעולה!

צהובה18

New member
איזה פורום פצצתי!!! פשוט מעולה!

שלום לכולם!! אני חדשה פה. איך אני מתלהבת... יש לי נחש מלך קליפורני כבר שנתיים. הוא באורך מטר ולפני כן היה לי בירית. שניהם זכרים. אני רוצה לקנות טרריום בשבילו שיהיה מתאים לו עד שיגיע לאורך הסופי שלו- 2 מטר. מישהו יודע איפה? אני גרה באיזור מודיעין, אז משהו בסביבה. טרריום איכותי ובמחיר נורמלי! אני צריכה גם לחמם תטרריום, וחוט מחמם מתחת זה פיתרון דפוק, אז אם למישהו יש פתרונות ועצות בשבלי, אני אשמח מאוד!

תודה רבה צהובה. יש המשך

כבל חימום זה פיתרון טוב שרבים משתמשים בו ישנם פיתרונות אחרים אך הבטוח ביותר (בתנאי כמובן ששמים לב לכמה וואט הוא צורך) למה את חושבת שזה פיתרון דפוק? תסבירי ואולי נוכל לעזור לך לטפל בבעיה. ונחשים מלך לא צריך לחמם לתקופה ארוכה עוד חוד חודשיים אפשר כבר להכניס אותם לתרדמת חורף ובכך לחסוך באוכל ובחימום.

צהובה18

New member
הוא בן שנתיים, הוא כבר צריך שנת

חורף??? חשבתי שהוא צריך להיות קצת יותר בוגר. יש לי כבל חימום מתחת לטרריום שלו. בהתחלה הדבקתי את זה בעיגולי וואקום (אם אתה יודע למה אני מתכוונת..), זה ביחד עם האריזה של הכבל. אח"כ זה התפרק, אז אבא שלי הדביק את זה לתחתית הטרריום, ועכשיו זה התחיל להתפרק שוב. יש לך פתרון לבעייתי? עוד משהו- יש איזה שהוא מטהר אויר לטרריום שלא יכול לפגוע בנחש? כשאני פותחת את הטרריום יש ריח מזוויע! תודה רבה לך!

תשובות

בטבע נחשי מלך קליפורניה ישנים כשקר וזה קורה כל חורף ככה שגם חודשיים שלושה אחרי הבקיעה הם נכנסים לתרדמת חורף. בנוגע להדבקה של הכבל אני מניח שאפשר להדביק אותו בעזרת סיליקון ובזמן שנותנים לדבק להתייבש (יום יומיים) צריך להחזיק את הנחש בקופסא או שק בד. מה המצע שבו את משתמשת?. בנוגע לריח זה בדרך כלל אומר שלא מנקים מספיק כי אחרי שמנקים לא צריך להיות ריח. אתה יכולה לקנות מרסס ידני של עציצים (שפריצר) ולמלא אותו במיים ו1% סביעור שזה חומר חיטוי לפצעים שאפשר לקנות בכל בית מרקחת. הוא הורג חיידקים ובקטריות שאולי נשארו בטרריום וגורמים לחלק מהריח אבל ניקוי יסודי של הטרריום וחיטוי הציוד זה דבר חובה לפחות פעם בחודש וניקוי מקומי בכל פעם שיש הפרשות. חשוב לא להשתמש במרסס שהיה בו חומר אחר כדי שלא יקרה מצב שתשפריצי אקונומיקה או חומר הדברה על הטרריום. מקווה שעזרתי יונתן.

09

New member
שאלה...

אמרו לי שגם נחשי בירית נכנסים לתרדמת, זה נכון? ואם כן, אז צריך לעשות משהו מיוחד? כי מת לי כבר נחש בירית (זאת הייתה נקבה בהריון שכבר הייתה צריכה להשריץ!!) בגלל טמפ' נמוכה..

תשובה ל09

עד כמה שידוע לי הביריות שמגיעות לארץ מגיעות ממדינת פלורידה בארה"ב ואינן רגילות לשנת חורף. פלורידה היא מדינה בעלת אקלים טרופי למדי ולנסות להכניס לשנת חורף נחש שמגיע מאיזור טרופי עלול להיות מסוכן מאוד לנחש.

למעלה