איזה פלאפון כדאי לקחת לארגנטינה ?

yellow1230

New member
איזה פלאפון כדאי לקחת לארגנטינה ?

של אורנג', של פלאפון או של סלקום ? הייתי רוצה לשמוע מניסיון של אלה שביקרו במיוחד בבואנס איירס וקורדובה. תודה מראש ושבת שלום. Yellow

maozeitan

New member
אם את טסה להרבה זמן כדאי לקנות פלאפון מקומי

לפחות ככה זה בספרד, כשהגעתי לפה ישר קניתי פלאפון של חברה מקומית movistar ולהארץ הייתי מתקשר דרך לוקוטוריו או דרך כרטיסי חיוג שמאפשרים בערך חצי שעה של שיחה בעבור 5 אירו.

leandro jamiro

New member
אבל היא לא טסה לספרד! למה יש פה ספרדים?!?!?!

תפתח פורום תרבות ספרד, תכתוב שם כמה אתם עלובים!

maozeitan

New member
הלוואי ישדדו אותך בתעריפי שיחה שתרצה להתקשר ל

לבאונוס !!! או סליחה באיירס או לאאאאאא B.A יותר רומנטי אה כן... זה בדוק עכשיו יש מבצע התקשר לבאיירס או ל B.A או לבאונוס בעזרת כרטיסי החיוג דרך טלפון ציבורי ותקבל מחיר רומנטי ביותר !!!

של אוראנג' מהסיבה הפשוטה ש

שלפאלפון וסלקום אין כרטיס SIM לאוראנג' יש, מה שאומר שאת מגיעה לשם, ובמקום לחייג במאות שקלים ע"ח מספר מהארץ, את קונה שם כרטיס מקומי ואז יש לך מספר, עולה ממש גרושים לקנות אחד כזה, פחות מ20 שקל... ואז יש לך מספר מקומי, ואל דאגה - לא צריך לפתוח חשבון וכרטיס אשראי וכל זה. שם זה פועל בשיטה שאתה קונה כרטיס חיוג ו"טוען" דקות שיחה ע"י חיוג למספר והקשת קוד שעל הכרטיס שקנית. אני בהחלט מצטער שלא לקחתי איתי פלאפון.

costa1122

New member
עצות

אם את רוצה בשביל להתקשר לארץ אל תקחי פלאפון ותתקשרי מלקוטריו או שתקני כרטיס טעון ב10 או 5 פסו שקוראים לו אסימון וזה מיוחד כדי להתקשר לישראל מטלפון קווי רגיל ואם את רוצה פלאפון להתקשר לארץ אז לא כדי כי לפי מה שהבנתי זה בסביבות ה10 שקל או יותר לדקה ככה זה באיטליה, אם את רוצה לשיחות בארגנטינה תלכי לאיזה שוק תקני טלפון ישן בגרושים ותשימי לו כרטיס SIM של טלפוניקה אוניקה או של MOVISTAR ותדברי בארגנטינה ו בעזרת כרטיס טעינה כמו BIGTALK בארץ ותנצלי את החנויות אם המחשבים כי שם בשביל שעה אתה משלם מקסימום 2 פסו וזה כלום

maozeitan

New member
השיטה באמת באמת הכי זולה היא

לקנות מין כרטיס חיוג כזה ולחייג מטלפון ציבורי וזה בדוק !! לוקוטוריו לישראל מפה עולה 15 סנט לדקה (אפילו אם דיברת רק 10 שניות) כרטיס לטעון את הפלאפון זה בערך 30 דק' שיחה עבור כרטיס של 5 אירו ואם יש לך נקודות אתה מקבל עוד אירו חינם דרך שירות 4484 של movistar אבל הכי הכי זול זה לקנות כרטיס ולחייג מטלפון ציבורי בעבור אותם 5 אירו אתה מקבל מעל שעתיים שיחה ! 150 דק' אם אני לא טועה והחיוב אינו נעשה לפי דקה אלא לפי פעימה שהיא פעם ב 20 שניות או 15 שניות. אז נכון שאתה עומד ברחוב וזה לא הכי נוח כי יש רעש של מכוניות וכו' אבל הכי משתלם זה בטוח.

zfard

New member
מה זה "מפה"?

חשבתי שאתה בספרד, לא? מה פתאום אתה נותן לה המלצות ומידע ביורו? איך זה פתאום קשור? דרך אגב, היום לבשתי שמלה ורודה. ואכלתי סלט עם קינואה. וחוץ מזה, 42. (סתם, חשבתי שמשחקים בלהגיד דברים לא קשורים, אז אני זורמת...)

MiAdi

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif תשובה יפהההההההה, כל הכבוד

לבחור הזה פשוט קשה להבין שספרד זו לא ארגנטינה ו/או להיפך, או שעדיין לא שמע שארגנטינה לא הצטרפה ליורו ונשארה עם הפסו.

maozeitan

New member
מה זה קשור בכלל?

תאמיני לי שאני לא מטייל מהיום (חרשתי כבר את כל אירופה) והדרך הכי זולה להתקשר היא באמצעות כרטיסי חיוג וטלפונים ציבוריים אז מה את מחפשת אותי על קטנות? נו באמת... זאת הדרך הכי זולה בכל מקום...

zfard

New member
מה? איזה ליצן אתה יא אללה...

התחלת לתת לה פרטים על מחירים מה לקנות איזה לקנות איך קוראים איזה כרטיס מה המספר של השירות בלה בלה בלה וכל זה בכלל בספרד והילדה נוסעת לארגנטינה, אז בשביל מה אתה סתם מבלבל אותה? המחירים הם אחרים, השמות של השירותים הם אחרים, אממ... השם של המטבע המקומי הוא אחר וגם הערך שלו. רק שתדע לך שהרבה יותר זול להתקשר מארגנטינה לארץ מאשר המחירים שרשמת... הרי גם שיחה נכנסת לסלקום אם אתה נמצא במקסיקו עולה בערך 5 שקלים לדקה. באמת, בדוק! חזרתי משם לפני שבועיים!!! רק מה לעשות שהיא לא נוסעת למקסיקו אז זה בכלל לא רלוונטי?! אם כבר אז הכי זול באמת באמת זה JAJAH ו- SKYPE.

אלון 58

New member
כל חברה זה משהו אחר...,

אם את קשורה עם חברת סלולאר מסוימת,את כל המידע תקבלי ממנה,כללית,שיחות מדרום-אמריקה אינן זולות לישראל,בהרבה קיוסקים בבואנוס-אירס ישנם
ים לחיוג לחו"ל,בהם ניתן לראות כמה לשלם,ומשלמים בפועל על מה שמשוחחים,אם יש בסביבתך מקום כזה,זה עדיף,הסלולארי זה טוב לסביבה בה הקיוסקים הללו לא זמינים.

תוספות:

לשיחות לישראל הכי זול זה כרטיס חיוג שעושים מהארץ, לי היה של ברק...זה יוצא הכי זול לדעתי... אם לא - אז כרטיס חיוג שקונים שם וטוען דקות עכשיו: יש המון סוגי כרטיס חיוג, צריך לקנות את מה שהכי משתלם לדיחות מהסוג שאת צריכה נגיד ב10 פסו יש כרטיסים שיותר משתלמים לסלולרי או לשיחות ארוכות בתוך ארגנטינה, או איזוריות בפרובינסיה או לחו"ל וכו'. זה יותר משתם מתאי הטלפון (LOCUTORIO ) למרות שאין הבדל, רוב תאי הטלפון זה תעריף זהה אחד לשני, יש כרטיסים שקצת יותר זולים. המלצה חמה לכרטיס מעולה לכל סוגי השיחות : TARJETA LINEA (מבוטא לינייה) , כחול כזה. 10 פזו, יש גם 20 , קרדיט מטורף. התקשרתי ממנו לחו"ל זה באמת בקושי מתקתק, לסלולרים שם, בתים שם, שיחות ארוכות וכו' זה באמת אחלה כרטיס. אה וכן - בטוח יש אותו בבואנוס איירס וקורדובה ! כשאמרתי שכדאי לקחת סלולרי התכוונתי לשיחות פנימיות, לקחת טלפון עם כרטיס SIM ואז לקנות שם מספר (זה זול) ולטעון שיחות בדיוק כמו שאמרו כאן... אם עושים כזה דבר את כאילו מדברת כלקוחת סלולרי של חברה מקומית, זה אחלה דבר! אני מצטער שלא לקחתי פלאפון איתי. ובלי קשר - המכשירים שם מאוד זולים, חבל שלא קניתי איזה סוני אריקסון (חחח זה נשמע כמו פרסומת זה ממש לא), זה עולה שם אולי 300-400 ש"ח למכשיר שעולה בארץ כמה אלפי שקלים....בקשר לשפה וקליטה אני לא יודע

yellow1230

New member
תודה לכל העונים, אבל... עדיין אין לי תשובה :-

המטרה שלי היא לקחת פלאפון לארגנטינה לא כדי להתקשר לארץ או בתוך הערים ( בואנוס איירס וקורדובה ) אלא יותר כדי להיות "זמין" למי שירצה להתקשר אלי מהארץ. מה עדיף או אפשרי למטרה הזאת עדיין לא ברור לי מהתשובות. אז למי שיכול לעזור תבוא הברכה. Yellow

zfard

New member
אז זה אפילו עוד יותר פשוט-

נסעתי לפני כמה שבועות לחו"ל ליעד שהוא לא ארג' אבל מה שחשוב לצורך התשובה שלי זה לא היעד אלא חברת הסלולר- קיבלתי מהם דף מפורט על כל אחת משתי המדינות שבהן הייתי, עם פירוט של המפעילים המקומיים והמחירים השונים כשהטלפון מתחבר לרשת שלהם (הוא יכול להתחבר אוטומטית לרשת רנדומלית לפי הקליטה, או שאתה מכוון את זה ידנית). על כל מפעיל מקומי המחיר לדקת שיחה נכנסת היה אחר. המחיר לשליחת סמסים היה אחיד. פשוט תיגש או תתקשר לשלושת החברות הסלולריות ותבקש שישלחו לך את הפירוט הזה לגבי ארגנטינה, ותעשה השוואה. קח בחשבון שאם אתה בחו"ל ומתקשרים אליך מהארץ, מי שמתקשר אליך משלם עלות של שיחה מקומית, אבל אותך זה קורע במחיר (לדוגמה- אני הייתי בארה"ב ומקסיקו, בארה"ב עלות שיחה נכנסת הייתה בסביבות ה-8 שקל לדקה, במקסיקו סביבות ה-5 שקלים... זה מטורף!!!). ככה שעדיין הכי יעיל נדמה לי זה מספר מקומי, ושיתקשרו אליך ב- SKYPE או JAJAH, בהנחה שמדובר בלהיות זמין עבור ההורים. אם אתה רוצה להיות זמין עבור אנשים אחרים, נדמה לי שהכי כדאי זה להשאיר הודעה במשיבון שמבקשת להשאיר שם ומספר טלפון ואתה תחזור אליהם, כי פשוט יהיה הרבההה יותר זול לך להחזיר צלצול באמצעות כרטיס חיוג מאשר לשלם על השיחות הנכנסות לסלולרי (כדאי לך לבקש בהודעה שישאירו לך מספר קווי אם הם יכולים, כי להתקשר עם כרטיס לסלולרי אוכל את הכרטיס הרבהההה יותר מהר! אבל עדיין סביר להניח שיהיה יותר זול מאשר לשלם על שיחה נכנסת לסלולרי, כי גם לנייד הכרטיס מספיק ליותר מאשר 2 דקות). . עוד דבר חשוב לגבי כרטיסי החיוג- שים לב כשאתה קונה אותם, יש להם פירוט מאחורה לגבי הערים שבהן ניתן להשתמש בהם. לרוב כתוב ביירס, קורדובה, רוסריו, ולפעמים גם מנדוסה, תלוי בכרטיסים. הכרטיס הכי נפוץ הוא אסימון, אבל יש עוד כמה סוגי כרטיסים. לא בכל לוקוטוריו קטן מכירים את כל הכרטיסים שקיימים, אבל אם תכנס לאחד קצת גדול יחסית, אז גם אם הם לא יכירו הם בוודאי יעזרו לך ויתקשרו לברר מה הכרטיס שהכי כדאי לך לקנות (לי בכל אופן עזרו ככה
). אם אתה רוצה ליסוע לערים שלא מופיעות על הכרטיס שלך, תעשה את הבירור בהתאם. למשל אני גרתי בסלטה, ושם אי אפשר להשתמש באסימון, זה פשוט לא תופס, אז מצאתי שם כרטיס אחר שעלה ממש כמו אסימון, פשוט היה מיועד לסלטה, ואני יודעת שזה לא היה הכרטיס היחיד (צר לי, אני לא יודעת להגיד לך את השמות של הכרטיסים, עברו מאז 3 שנים... ביום חמישי הקרוב!
).

גרי רשף

New member
לי אורנג' השאילו סלולרי

לפני שנתיים טסתי לארגנטינה, ואורנג' השאילו לי מכשיר בחינם כי שלי לא התאים לשם (מכשיר ישן יחסית), והוא המתין לי בסניף שלהם בנתב"ג. כדי להתקשר נעזרתי תמיד בחנויות שיש בכל פינה: המחירים היו בהחלט סבירים.

יש כרטיס חיוג שקונים

בארגנטינה והוא נקרא אסימון (כן כך כתוב על הכרטיס עצמו בלועזית), כל פעם שבעלי שם הוא רוכש את הכרטיס ועולה לו פחות כסף להתקשר לארץ שווה בדיקה

למעלה