איזה פעולות מחייבות SSN

• פותח הנושא bood
  • פורסם בתאריך

bood

New member
איזה פעולות מחייבות SSN

אנחנו מגיעים לבוסטון בקרוב על L1. איזה פעולות (קניית רכב, פתיחת חשבון בנק, שכירת בית וכו') מחייבות SSN? תודה.

טל ר

New member
היכן תיתקל בבעיות

- הוצאת רישיון נהיגה (תהיה צריך לחכות ל-SSN או להביא מכתב מה-SSA). - הוצאת כרטיסי אשראי (תהיה בעיה גם אחרי שיהיה SSN - היסטורית אשראי, אבל ללא SSN אין על מה לדבר). - סלולרי (תהיה צריך להפקיד כסף, ולא מעט).

G a l i 11

New member
תלוי איפה

אני קיבלתי, לפני שנה בדיוק, תוך שבוע וחצי.

טל ר

New member
נדמה לי

שאם מבקשים אותו *מיד* אחרי שמגיעים לארה"ב (ולא ממתינים מעט), זה לוקח טיפה יותר.

doronf65

New member
מנהל
יש!!! קיבלתי SSN. שישה ימי עבודה

בסה"כ, כולל היום שנכנסתי לארה"ב (שישי 14:00) והבוקר שאישרו שהוא הונפק (בדקתי כל יום...). לא נתנו בטלפון, אמרו שאגיע. דורון

odedee

New member
לא מדויק.

נכון אולי שהפעולות האלה עקרונית וחוקית לא דורשות SSN, אבל מעשית בהחלט אפשר להתקל בקשיים: - יש בעלי בתים שלא ישכירו דירה למי שאין לו SSN. הייתי מהמר ואומר אפילו שרוב בעלי הבתים לא ישכירו למי שאין לו SSN או לפחות הוכחה משמעותית אחרת שמצביעה על יכולתו לשלם את שכר הדירה. - יש דילרים שלא ימכרו רכב למי שאין לו SSN ורשיון מקומי. נכון, החוק לא מחייב אותך להיות בעל SSN ורשיון (אולי אתה תייר עשיר שרוצה להחזיק פה רכב ונהג לחופשות שלך בפלורידה) אבל חלקם רוצים להמנע מצרות פוטנציאליות ודורשים אותם בכל מקרה. - יש בנקים (אמנם מעטים) שלא יפתחו חשבון בלי SSN. ברובם באמת אין בעיה.

טל ר

New member
הוא שאל על בוסטון

ולכן עניתי בכזה ביטחון: - שום בעל הבית פוטנציאלי לא שאל על SSN (אבל זה שאצלו שכרנו ביקש מכתב מהמעסיק והתקשר לוודא את אמיתותו). - הדילר מכר לי רכב בלי לשאול דבר. - בסניף הבנק הראשון שאליו נכנסתי פתחתי חשבון ללא SSN (אפילו לפני שעברנו לכאן - סה"כ הייתי צריך לספק להם כתובת מקומית למשלוח דואר). אינני יודע מה מקובל במקומות אחרים בארה"ב.

odedee

New member
כאמור, יש ויש...

אני לא חושב שיש בענין הזה הבדל בין מסצ'וסטס לקליפורניה, נראה לי שזה ענין של אופי של בעל בית/דילר/בנק. מין בטחון נוסף כזה.

amits6

New member
לפי חוק

לבעל בית דילר או כל מוכר אסור לשאול אותך על SSN רק מקום עבודה ותשלומי מסים ואסור לך להראות לו את הכרטיס עם המספר. אם קנית דבר מה רכב דירה או כל דבר בעל ערך באשראי גם אז אסור לו לשאול אותך על מספר אלא על כרטיס אשראי אמריקאי. כאשר התהליך בבנק הוא קבלת DEBIT בלבד ללא SSN .ו CREDIT ו DEBIT עם SSN . יש חברות הנותנות כרטיסי אשראי שאותם לא ניתן לקבל בלי היסטוריה בנקאית. השורה התחתונה עם יש לך מזומנים כל אחד יכבד את זה ללא שום בעייה.

למעלה