איזה פרק יפההה

adi4011

New member
איזה פרק יפההה

וואי ממש פרק מושלם!!! ג'יי ג'יי כזה חתיייךךך!!!! ואיזה מסכנים הם..... פטי הייתה ממש חמודה היום, רוקסן כזאת מסכנה, רואים שאכפת לה ממנו.... למה הוא כזה רע אליההה. קיצר היה פרק טובב!!!

נ ט ע ש ה

New member
ואוו! ../images/Emo99.gif

איזה פרק!!! מדהים פשוט בת' והתינוק- אני כל כך שמחה שהיא לא תעשה הפלה או משהו כזה רק שתספר לג'יי ג'יי כבר! לוק ורוקסן- אני לא מבינה את הקטע שלו, האגו שלו יותר מידי מפריע לו. סה"כ רוקסן אוהבת אותו, והוא סתם נעלב איזה חמודים פאטי וקארל! יפה שהיא אזרה אומץ ואמרה לו... זה היה ממש חמוד- "אני לא יודעת מה עוד אני אצטרך לשבור בכלוב של האוגר.." הסוף היה מדהים הוא ירה בו!
אני עדיין לא מאמינה וג'יי ג'יי תפס פיקוד ועצר אותו... אאאאאאא אני לא יכולה לחכות לפרק הבא

adi4011

New member
מה?!?

מממממההההה???? הוא ירה בו... חשבתי שהוא מת מהאוייבים!!!!! למה הוא ירה בוו????!!! אני לא מאמינהה

Lynn1

New member
פרז ירה בו כי

הוא סיכן את החיילים ולא היה מוכן ללמוד מהניסיון של החיילים שלו (שכבר נמצאים בוויטנאם יותר זמן ממנו). זאת לא הדרך לפתור דברים כאלה, אבל אני יכולה להבין מאיפה זה מגיע.

Lynn1

New member
שאלה...

מג בדיוק סיימה תיכון, וזה נראה כאילו אין לה שום תוכניות להמשך בכלל. כאילו בכלל לא מדברים על זה. סתם מעניין אותי לדעת אם אמרו מתישהו שהיא הולכת לקולג' או עובדת או משהו כזה ואני פספסתי.

Luna Lovegood

New member
היא עובדת בחדשות..

אממ לא ממש עובדת - היא לא מקבלת על זה כסף.. נראה לי שהיא מתמחה..? כל מקרה, מישהו מבאנדסטנד ראה שיש לה דעות חזקות בקשר לויאטנם וכו' אז הוא סידר לה את העבודה הזאת. היא עובדת עם איזה חתיך שמגלגל גראס והוא גם הבן של המנהל

Luna Lovegood

New member
רגעע.. היא סיימה תיכון??

לא היה שום graduation ותעודות וכובעים אז לפי מיטב הבנתי היא עדיין בתיכון.. זה פשוט החופש הגדול עכשיו.

Lynn1

New member
סם סיים תיכון לפני כמה פרקים

והיא באותה שכבה כמו סם, לא? (אני חושבת שכן...) אז גם היא סיימה...

Luna Lovegood

New member
אה , מוזר..

יכול להיות שפיספסתי משהו? אבל יכול להיות שהוא גדול ממנה בשנה.. לא? היא רק בת 16 ומשהו..

נ ט ע ש ה

New member
באמת?

נראה לי שמג עדיין לא סיימה תיכון, כי אם כן היו מדגישים את זה, לא יכול להיות שלא היו מזכירים את זה בכלל... ולפי מה שמראים בסדרה, עכשיו קיץ כנראה שחופשה

Luna Lovegood

New member
אהה..! תגובתי לפרק../images/Emo9.gif

הממ קודם כל, רק שיהיה ברור.. הקלטתי את הפרק וראיתי רק היום.. מישהו יכול להסביר את סצינת הסיום? ממש ממש לא הבנתי .. איזה מזל שהיה לי מוקלט ויכולתי לראות פעמיים.. אז מה שקרה למיטב הבנתי: רב"ט סטוארט (מאיפה הם הקריצו אותו פתאום? מה הסמכות שלו עליהם, ומה זה רב"ט?) אמר לפרז ולג'יי.ג'יי ללכת אבל הם לא רצו להשאיר את דוק וסילבר (אני היחידה שמעוצבנת מזה שאנחנו לא מכירים ממש טוב את כל החברים של ג'יי.ג'יי בוויאטנם? אולי לא אשמת הסדרה, אולי זאת אשמתי, אבל לא התחברתי עם הדמויות, וחבל כי כל אחת יכולה למות כל רגע ו..בעע
) במיוחד פרז. אז רב"ט סטוארט כזה קם ללכת (לא הבנתי למה הוא קם ? לאן הוא הלך? אממפ?..
) ופרז (זאת לא הפעם הראשונה שאני חושבת על זה אבל - הוא מזכיר לי את פלדינו, רק שהוא הרבהה יותר נחמד) ירה בו, כי הוא אידיוט, כי הוא חמום-מוח, כי הוא כעס, כי הוא היה מלא אדרנלין ומה לא. אממ וג'יי.ג'יי לקח פיקוד...אהבתי איך שהוא השתתלט על הכל.. הוא באמת בסמכות על כולם אחרי שסטוארט מת? או שהוא פשוט התנהג במנהיגות ראויה לשמה?
אני מניחה שצריכה להיות לו סמכות כלשהי על השאר כי הוא שיחרר את פרז מתפקידו (וזה ללא ספק המקום המתאים לומר: פרזזזזזזז
) וואוו זה הרבה.. מקווה שמישהו יוכל להסביר לי?
מממ אוקיי.. לוק מעצבן אותי... כל הקטע עם רוקסן היה כל כך כבד .. חשבתי שהוא בסדר עם זה.. מה הקטע עכשיו? במיוחד אחרי ההערה של מג על איך שלוק שונא את באנדסטנד ואם הוא שיחרר את רוקסן בשביל זה הוא בטח ממש אוהב אותה.. אבל אני ממש אכעס אם בגלל זה הוא ייצא מהסדרה. (ואני ממשיכה בדעתי: הוא ישאר בסדרה, כל עוד אנשים קונים דיסקים, אהה כלומר תקליטים
וזה שנות ה-60, וקאזה לא תומצא בקרוב.. i rest my case) אבל סבבה לרוקסן, מגיע לה. טינה טרנר-- ייאיקסס נבהלתי. אבל היה יפה. פטי מדהימהה אהבתי כשהיא הזמינה את קארל ו.. חח הלן
אחד מהשיאים בפרק היה הדיבור שלה עם הנזירה בנוגע לוויל. והיא גם עזרה לפטי ודיברה עם בת'. היא אמא שולטתתת אבל גם דמות טובה
בת'-- מחיי הקולג' העליזים (תמיד אהבתי את הסצינות שהיא מדברת עם ג'יי.ג'יי במסדרון וכולן עם רולרים חח) אל.. אממ, כלום. למהההההההה היא לא מדברת עם ג'יי.ג'יי?? אם הם ישלימו, ההורים שלה לא ינכו אותה (סתומים
) ולשמור את התינוק לא יראה כמו רעיון קיצוני ומפחיד. אחח, וגם אהבתי את ג'ק בפרק.. הוא והעניבה הצמודה בסיכה לחולצת הכפתורים הקצרה
ולפני סיום- נתן.. מג, שלאחרונה מעצבנת אותי, לא יודעת למה (אני מניחה שהיא מתבגרת וצריך להגיד יפה שלום ל"מג פריור מאיסט קת'וליק", וכן, גם לתלתלים
), הייתה דווקא ממש סבבה בפרק.. אחח דרו היה ונשאר אותו כלב. מממ ונתן מוסלמי , נכון? והמוסלמים הם גם פציפיסטים..? (כתבתי נכון?
) אבל יהיה מדכא שהוא יצטרך ללכת למלחמה...... אוףףףףף לא רוצה שהעונה תגמררררררר..
בעע ממש שפכתי את הלב
... זהו.

DS9

New member
לגבי ג'יי.ג'יי

בתחילת הפרק דוק עוזר לצוות הרפואי לטפל בנפגעים מהפלוגה המקבילה. כאשר הוא חוזר הוא מספר שיש 75 הרוגים מניסיון כיבוש כושל של יעד מסוים שפרז מגדיר אותו כמלכודת מוות. לאחר קטע זה שולחים את הפלוגה של ג'יי.ג'יי לכבוש את השטח, כאשר שתי כיתות תוקפות את השטח מצד אחד והכיתה של ג'יי.ג'יי מסייעת מהכיוון השני. בדרך ליעד החייל המסיע מצבא דרום ויאטנם מזהיר את סטוארט שהם נכנסים לשדה מוקשים. סטוארט מסרב להקשיב וגורם לאחד החיילים להיפצע עקב דריכה על מוקש. בעקבות המקרה המ"פ מגיע לברר מה מעקב את הכיתה ונוזף בסטוארט. סטוארט נלחץ וכאשר הם נקלעים לקרב בדרך ליעד הוא מורה לכולם להתפקד. הכיתה מגלה שסילבר חסר ודוק הולך למצוא אותו. כאשר דוק לא חוזר סטוארט מבין שהם יאחרו ומורה על נסיגה כדי שיוכלו להמשיך אל היעד. פרז מתחיל לצעוק שלא משאירים אף אחד מאחור ומסרב לנטוש את העמדה. סטוארט מתחיל בנסיגה וג'יי.ג'יי הולך בעקבותיו. בשלב הזה פרז מסתובב אחורה ויורה בסטוארט.

Lynn1

New member
אז ככה

התרגום של בהדרגות לא היה משהו. במארינס, הדרגה corporal (זאת הייתה הדרגה של סטיוארט) היא דרגה של מפקד כיתה. כיתה היא קבוצה של כשמונה עד עשרה חיילים. אז, כן, סטיוארט היה המפקד הישיר של ג'יי-ג'יי והחברים שלו. הבעיה עם סטיוארט הייתה שהוא הגיע לוייטנאם לא ממזמן, והוא לא היה מוכן ללמוד מהניסיון של החיילים שהיו שם כבר יותר זמן ממנו, כי הם היו בדרגה נמוכה יותר משלו. (אם שמת לב לאיך שהוא מתעקש שהכל יהיה בדיוק לפי הספר, למרות שזה ממש לא פרקטי ואפילו מסוכן במקרים מסויימים). הם קיבלו פקודה מהקצינים להיכנס לאזור בשם קואנג נאי, והכיתה של ג'יי-ג'יי, כיתה 2, הייתה צריכה להיפגש עם שתי הכיתות האחרות במקום מסויים. ראית את הקטע שהם מתכננים איך להגיע למקום המפגש, והמדריך הוויטנאמי שלהם אומר לסטיוארט שבנתיב שסטיוארט מתכנן יש מוקשים? סטיוארט לא היה מוכן להקשיב, והכניס אותם ישר לתוך שדה מוקשים, ולתוך מארב. כשהם התפקדו, התברר שסילבר לא נמצא איתם, ושייתכן שהוא נפגע. אז החובש יצא לחפש אותו. אחרי שעבר הרבה זמן ואף אחד מהם לא חזר, ג'יי-ג'יי רצה לחזור לחפש אותם, אבל סטיוארט לא נתן לו ללכת לחלץ אותם. פרז ירה בסטיוארט כי סטיוארט סיכן את כולם בעקשנות שלו, ולא נתן להם ללכת לחלץ את החובש ואת סילבר. וכן, במקרה שמפקד הכיתה נהרג, החייל עם הדרגה הכי גבוהה אחריו תופס פיקוד-- במקרה הזה ג'יי-ג'יי. לוק עצבן גם אותי, אבל אפשר להבין... הוא מרגיש שהוא במקום השני מבחינתה, וזאת חרא הרגשה. המוסלמים לא פציפיסטים, כמובן שלא... אם הם היו לא היו לנו צרות כאלה בעולם. אבל באותה תקופה, השחורים שלקחו על עצמם את האיסלם הפכו את זה לעניין פציפיסטי. אני מסכימה איתך בקשר למג-- ממש רואים עליה איך היא מתבגרת. (נ.ב.: מצטערת על המגילה, היה לי הרבה מה להגיד...)

JimmyBoy

New member
פרק מצויין

המלחמה בוייטנאם סוף סוף מתקדמת לאחת הנקודות המשמעותיות והשנויות במחלוקת במלחמה הזו - ואלה המלחמות הפנימיות. מי שרוצה להבין יותר בנושא, לגשת לספריית הוידאו ולהשכיר את "Platoon". בהתחלה לא הבנתי למה ג'יי ג'יי עצר את פרז, ואז נפל לי האסימון. בכל מקרה, רב"ט היא דרגה שמשמעותה רב-טוראי, מעל טר"ש שזה טוראי ראשון, שזה מעל טוראי. פשוט ללמדי. בארה"ב הבעיה שרוב האנשים בעמדות פיקודיות לא מתחילים בשטח כמו בארץ, אלא מתחילים בקורסים מכינים בעורף, ואז מגיעים כשהפקודים שלהם בעלי יותר ניסיון מהם.

למעלה