איזה צביעות.......

tgold007

New member
איזה צביעות.......

אולי אתם לא זוכרים טוב או שיש לכולכם זכרון מאד מאד קצר אבל!!!!!!!! כמה אזרחים חטפו מכות רצח / נתנו להם מכות / אושפזו / נרצחו!!!!! בגלל שהם התערבו!!!! ויותר גרוע מזה ....כמה פעמים שמענו שביקשו מאדם פלוני אש/סיגריה ובאמת לא היה ובכל זאת הוא סיים את חייו או במקרה הטוב משותק!!!!!! כן, כן חברים יקרים איפה כולכם אהה...? גיבורים גדולים ....פשוט בושה !!!!!!!!!! איפה אתם כאשר אנו קוראים/שומעים כל יום בחדשות על אזרח X אשר חטף מכות רצח בגלל סיבה אחת קטנה שחיים הכט מנסה להציג כגבורה והיא התערבות האדם התמים במקרים כגון אלו אשר מוצגים בתוכנית!!! אז כן אדון חיים הכט ...אני לא הייתי עושה כלום והרבה כלום כי אני חושש לחיים שלי ולא הייתי רוצה למצוא את עצמי משותק/נכה ויותר גרוע מזה כי אדוני היקר הייתי אזרח טוב והתערבתי באיזה סיטואציה.... איפה החוק!!!! איפה המשטרה!!!!! למה היא לא עושה דבר !!!!! למה כאשר אני מתקשר למשטרה לצורך הפרדה בין בעל אשר מכה את אישתו לקוח לשוטרים להגיע אחריי שעתיים!!!!! למה כאשר מתקשרים לדווח על אונס לוקח לשוטרים להגיע אחריי שלוש שעות ויותר !!!!!! למה שוטרים לא עושים כלום בבתי הספר!!!!!! למה שוטרים לא עושים כלום נגד שיכורים/מסוממים !!!!!! אזרח מודאג!!!!!!!!!!!!!!!

i c u 2

New member
...

ההודעה שלך הייתה מעבירה ת'מסר גם בלי כל הסימני קריאה האלו. מדינה נאורה/מוסרית = לוקח הרבה זמן להכניס מישהו לכלא = פחות אנשים בכלא = יותר פושעים בחוץ. אם על עבירה קטנה היו מכניסים שנה בפנים תאמין לי שאף אחד לא היה דוקר או משו בסגנון. חוץ מזה, משטרה שמפחדת להיכנס לערים כמו בני ברק, יפו ועוד ערים ערביות... מה אתה מצפה ממנה? כנראה שלא יותר מדי. ואין לי כלום נגד המשטרה, יש לי רק נגד מע' המשפט.. מע' המשפט היא הגב של המשטרה, במקרים האלה היא הסכין בגב של המשטרה. עבריין סמים נכנס למקסימום 3 שנים {וזה במקרה מאוד מאוד מאוד מאוד קיצוני} אז מישהו רוצה שלמשטרה תהיה מוטיבציה לעצור אותם?

i c u 2

New member
באופן עקרוני כן

ובאופן ספציפי: - אל תאשים את השוטרים בהכל כי זה לא תלוי רק בהם. - חלק ממה שאמרת לא נכון {לגבי זמני הגעה לאירועים} ובעיקרון אפילו תלוש מהמציאות.

saaapir15

New member
*חדשה בפורום*

אני מסכימה עם מה שאתה אומר. זה נכון וזה טבעי לגמריי שאתה חושב ככה, אבל קודם כל לא בכל המקרים זה מסתיים בפציעה או ברצח חס וחלילה.. אם כל אחד יגיד את מה שאתה אומר אנחנו נהפוך בשלב מסויים למדינה אגואיסטית וחסרת שליטה. אם במקום לחשוב על הסיכונים שאתה לוקח תחשוב על האפשרות של אם אתה לא תעשה כלום אז- מי כן?.. אתה תעזור לאנשים ואולי אפילו תציל מישהו מימה שאתה בעצמך כל כך חושש מימנו.. אם המשטרה באה רק אחריי שעתיים אז לפחות תשאיר את האישה בטוחה בשעתיים האלה, אחר כך, זה כבר לא עניין שלך איך זה ימשיך.. תחשוב אם זאת הייתה הבת שלך? אחותך? אמא שלך? לא היית רוצה שאנשים יגיבו? חוץ מזה בתכנית הזאת הוא לא מראה רק דברים קיצוניים שבאמת אתה מרגיש מאויים אם תתערב, הוא מראה גם דברים "קטנים" יותר, כמו הילד המורעב או החייל הבודד. והוא לא בא לשפוט ולהראות לאנשים איזה מדינה זאת, ההפך, הוא בא להראות לאנשים שיש מקרים שבאמת צריך להתערב בהם. לגביי המשטרה.. באמת אל תשפוט! אתה לא יודע מזה להיות שוטר ואיזה דברים הם צריכים לקבל ולעבור עליהם בשתיקה.. זה מובן מאליו שבתור אזרח תכעס ותרגיש לא מוגן כשאתה כן צריך להרגיש שיש מי ש"יעשה את העבודה", אבל פה זה כבר לא השוטרים, אלה הממשלה ובית המשפט.. השכר נמוך, כמעט הכל זה פרוטקציה, העבודה עמוסה, משעממת, לפעמים מסוכנת.. האזרחים רק מתלוננים אם עוצרים מישהו, אם לא עוצרים מישהו, אם משחררים מישהו.. עד שמישהו כבר נעצר אז בית המשפט מקל על העונש שלו. זה מתסכל. בקיצור, זה נורא קל לשמור רק על התחת שלך (סלחו לי על הביטוי) וכשתחת של מישהו אחר זועק לעזרה פשוט להתעלם כי זה לא קשור אלייך.. אבל אני בטוחה שאם חס וחלילה אתה או מישהו קרוב אלייך תהיו בסכנה, אתה תתחנן שמישהו יבוא לעזור..

ruven7

Active member
האמת,מסכים חלקית עם ספיר

אם כולנו נעמוד מצד כשגבר מכה אשה או ילד,מתעלל בקשיש או מצב דומה נכון להתערב ע"י קריאה למשטרה.אם לאף אחד לא אכפת נהפוך לחברה אלימה ואגואיסטית יותר ויותר.אם ניתן להתערב,גם נכון. צריך גם להפעיל שיקול דעת.תלוי אם מעורב נשק,שיכור / מסומם וכן הלאה.בשביל זה יש משטרה. הבעייה כיום היא שאם אתה נוגע במישהו מתלבשים עליך עורכי הדין שלו. זה לא היה ככה תמיד,אני זוכר היטב.אנשים התערבו ולא עשו חשבון של "אם אני מתערב אני מסתבך" כי לא חיינו בתקינות פוליטית כמו היום. זו הסיבה בגללה רופאים בארה"ב לא מוכנים תמיד לעצור לטפל בפצועי תאונה-חשש מתביעה אח"כ.

אני מסכימה איתך שיש מקרים שלא כדאי לקחת

סיכון, אבל יש דרכים אחרות לעזור גם אם לא מתערבים ישירות, וזה מה שהתוכנית בעצם מציעה-דרכי פתרון אחרים שאולי יהיו פחות מסוכנים. ולא חייבים להשתמש בכל כך הרבה סימני קריאה, זה לא נעים לעין

yoavshafir

New member
דרכים אחרות לעזור?

פרפרית ,אולי את מתכוונת שאזרח ישר יכול להתקשר למשטרה ולהודיע על עבירה המתבצעת לנגד עיניו במקום להתערב ישירות. נסיון יפה. רק בשבוע שעבר התקשרה צעירה למשטרה ודיווחה על תקיפה שראתה אך ביקשה לשמור על פרטיותה. המשטרה, כחלק מוהל פנימי, העביר את פרטיה לעורכי הדין של החשוד, ובני משפחתו של החשוד הגיעו עד לביתה של עדת הראייה כדי לסגור עניינים.

פיש דוג

New member
צודק אחי שאתה הולך ברחוב ראש ישר עיניים למטה

וישר למטרה בלי הסתבכיות מיותרות. אחרת זה עלול להיגמר בכדור בראש.

למעלה