איזה צבעי מאכל הכי כדאי לקנות?

Gali1973

New member
שאלת תם

פעם ראשונה שלי כאן, אז תסלחו לי אם זו שאלת תם. הצבעי מאכל שבהם משתמשים בריאים ? ממה ששמעתי צבעי מאכל לא כ"כ מומלצים, או שאולי יש כמה סוגים ? האירו את עיני. זה מה שמונע ממני להגיע לסדנה ללמוד את העניין ברצינות. תודה.
 

net the jet

New member
דעתי בנושא....

אני לא מהפריקים של בריאות, אבל גם די מקפידה שילדי יאכלו מאוזן ונכון. הכמות שבה משתמשים לצבעית בצק סוכר היא כל כך מזערית שלא נראה לי שיקרה משהו לאיזה ילד אם הוא יאכל כמה פעמים בשנה פרוסה עם טיפה בצק סוכר. יש כל כך הרבה דברים מזיקים יותר מסביבינו ! רק לסבר את האוזן, בסוכרית מציצה "תעשיתית" יש הרבה יותר צבע, ומסוג מרוכז בכמה מזה בו אנו משתמשות. דבר אחרון- לא ממש חייבים לאכול את כל הבצק סוכר, אפשר להסיר אותו מהעוגה, ולאכול אותה. ולדעתי אין להשוות עוגה מקושטת לעוגה רגילה ( אבל אני כבר מכורה קשות
)
 

t a l talim

New member
מסכימה על כל מילה של נטע-

זה נכון, צבעי מאכל אינם "ויטמינים"... אבל בפרוסת עוגה פעם בשנה יש כמות מזערית לעומת כמות צבעי המאכל שאנו אוכלים, אפילו מכמות הצבע שילדכם יאכל- סביר להניח- ביום ההולדת בלבד... ואם בכל זאת מפריעים הצבעים- ניתן להקטין את כמות הצבע ע"י תכנון עוגה לבנה יחסית, שימוש צבעים פסטלים, ריכוז הצבעים הכהים במשטח וכ"ו, או פשוט לקלף את הבצק ולא לאכול אותו.
 

t z i k

New member
פעם בשנה בטוח שלא..../images/Emo3.gif

זה כמו בדיאטה, אף אחת כאן לא סופרת כמו שצריך את הנישנושים. כמעט כל יומולדת, חג או ארוע אוכלים עןגה עם בצק עם/בלי צבע מאכל. מה שכן, אני מסכימה שזה הרבה פחות מסוכריה וסוכריות הילדים אוכלים אחת ליום. גם אנחנו אכלנו סוכריות ושטויות בילדותינו (עוד לפני שוציאו את המזיקים מהאוכל כמו טרטרזין וחומרים מסרטנים אחרים) והגענו עד היום (טפו..) אז בלי היסטריה - מחשבים להם את זה כממתק, דואגים שישתו הרבה מים אחרי וכמובן - רק אחרי ארוחת ערב/בוקר/צהרים (אני נשמעת כמו אמא שלי
 
למעלה