איזה ציוד הקלט דיגיטלי כדי לקנות

• פותח הנושא vladg
  • פורסם בתאריך

vladg

New member
איזה ציוד הקלט דיגיטלי כדי לקנות

עוד שאלה אני מחפש ציוד להקליט הרצאות א אינני יודע הין לחפש ב מה הדגמים המומלצים תודה חברים על העזרה

אני מקליט עם מקליט ישיבות דיגיטלי

של חברת אולימפוס ואני מאוד מרוצה. שמו של המכשיר: Digital Voice Recorder VN 480PC. לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי היה עדיף שהייתי קונה במקומו שני מכשירים דומים של אותה חברה שכל אחק מהפ מקליט 4 שעות ברציפות כשאחד מהם מוצב על השולחן שלי והשני בכיס של המרצה עם מקרופון המחובר לצווארון המרצה. המכשיר שיש לי היום מקליט 8 שעות ברציפות וישב למרצה הכיס עם מקרופון על הצווארון. הסידור הנוכחי מקליט את המרצה מצויין ומסנן עעשים מצויין אבל לא מקליט את שאלות התלמידים וחוץ מזה, אין לי דרך לדעת עם המכשיר כבה בטעות בתוך הכיס של המרצה. אם היה לי עוד מכשיר על השולחן שהיה מקליט את שאלות התלמידים עם רעש הרקע, ייתכן שמצבי היה טוב יותר. כללית עדיפה הקלטה אלקטרונית על טייפ מסורתי עם קלטות ומנוע כי מאוד קשה מהמנע מהקלטת רעש המנוע כרעש רקע. בכל מקרה, כל סוג של מכשיר הקלטה להרצאות או ישיבות צריך להיות מכשיר שכתוב על אריזתו באופן ברור שהוא נועד לנקלטת ישובות, הרצאות או שתיהן גם יחד. אם כתוב שהמכשיר נועד להקלטת קול לצ'ט באינטרנט, או נועד להקלטת מוסיקה או שלא כתוב למה הוא נועד - לא לקנות בשום אופן. מכשור למוסיקה לא מסנן רעשי רקע אלא מגביר אותם כדי שתתקבל כל המוסיקה שנוגנה בקונצרט. מכשור להעברת צליל לצ'ט באינטרנט יסנן גם את המרצה כאילו היה רעש רקע אלא אם כן המרצה יהדק את המקרופון לשפתיו. לגבי ההשמעה, חשוב שתהיה שליטה מוחלטת במהירות ההשמעה ורצוי בלי להפוך את הצליל ל'נשו יותר' או 'גברי יותר'. השליטה המוחלטת חשובה בעיקר כי קשה להקשיב להרצאה שכבר שמענו פעם כשהיא שוב מדוקלמת לאט לאט בקצב הכתבה. הקיכוז של אדם ממוצע ושל אדם לקויי ריכוז לא עומד בזה. אני מזרז את ההשמעות אחרי הורדת הקווצים למחשב בעזרת תוכנת TRNSCRIBE! בהצלחה!

למעלה