איזה ציון לוקח הגבוה או הנמוך ?

ohadhost1

New member
איזה ציון לוקח הגבוה או הנמוך ?

אחת ולתמיד אני מעלה את השאלה , בגלל ששמעתי ש"תלמיד10" כאן הוא בעל ידע נרחב בנושא.
שאלתי את משרד החינוך ובאמת שבכל מקום גם במשרד החינוך התשובה היא שונה.

אחת ולתמיד, אני זכאי לתעודת בגרות , בעל בגרות 5 יח' במתמטיקה על 87 סופי.
806 שלי 98 ו807 שלי גרוע איזה 60-70 ...
ברצוני לגשת לשפר את 807 , מה יקרה אם אקבל ציון נמוך יותר ? מה יקחו ?
אחת ולתמיד אני מחפש לזה תשובה.

תלמיד10

New member
תשובה

הציון הסופי (המשוקלל במקצוע) הגבוה הוא הקובע בפועל. זאת, כי משרד החינוך משקלל עבורך ציון חדש, ותוכל להשתמש בציון הישן או בחדש, כרצונך. כלומר - ניתן לצרף את הספח (שבו יופיע הציון החדש) לתעודת הבגרות, או להתעלם ממנו. מוסדות ההשכלה הגבוהה בכל מקרה יתחשבו בציון הסופי הגבוה ביותר במקצוע המובא לידיעתם.

כלומר: בכל מקרה ניתן להשתמש בכל ציון ששוקלל במקצוע והופיע במסמך רשמי של משרד החינוך, לרבות הציון המופיע בתעודת הבגרות. ציונך שייחשב בשום אופן לא יהיה נמוך מ-87, ואין סיכון בהיבחנות נוספת ב-807.

אם מצאת מקום (אמין) כלשהו שבו נאמר אחרת - אשמח אם תפנה אליו.

ohadhost1

New member
תקשיב

התקשרתי לאגף הבחינות אמרו האחרון, התקשרתי למשרד החינוך אמרו מה שאמרת, שלחתי הודעה בפייסבוק למשרד החינוך אמרו האחרון.

תלמיד10

New member
תשובה

פעמים רבות קשה להסתמך על תשובות של נציגי שירות - במיוחד כשלא הם אחראים בפועל על הציון הקובע. מבחינת משרד החינוך, הציון האחרון אכן קובע - וזה בא לידי ביטוי בשקלול. אך מבחינת האוניברסיטאות, הציון הקובע (הסופי במקצוע) הוא הגבוה ביותר המובא לידיעתן - וכיוון שתעודת הבגרות (וספחים קודמים) אינה נלקחת ממך, ניתן להחשיב את הציון המופיע בה. ר' פירוט כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/faq/Question.aspx?forumid=1523&qId=21466

גם משרד החינוך עצמו, בחוזר מפמ"ר לפיזיקה, ציין שהציון הגבוה קובע בפועל.

גם בידיעוני האוניברסיטאות (שהם הגופים הקובעים בפועל) מוסבר שהם מתחשבים בציון הגבוה - אך מקבלים רק ציון סופי במקצוע.

למעלה