איזה צעצועים מתאימים לגיל 10 חודש ו

איזה צעצועים מתאימים לגיל 10 חודש ו

אני מנסה לתת לילדה שלי ללמוד את רכישת צורה אני יודעת שזה מתגבש בגיל שנה והיא בת 10 חודש אולם אני חוסמת לה את אפשריות ההכנסה לצורות אחרות ומתמקדת בצורה אחת בלבד כמובן שהלימוד נעשה תוך כדי משחק באווירה נעימה גם לה וגם לי וזאת על מנת שהלימוד הייה בצורה אקראית . האם זה נכון לעשות זאת ?

יעל כץ

New member
התאמת צורה בגיל 10 חודשים

לא רואה בעיה עם הדרך שבה תארת. לא נראה לי שזה יזיק לה ואולי אפילו היא תלמד מכך. אבל, שימי לב: אם היא מתעניינת ונהנית - על הכיפק. אבל, אם היא עדיין לא מראה עניין בנושא ואת מרגישה שהיא מתאמצת או מרצה אותך - כדאי לחשוב שוב אולי לחכות עוד קצת. חלק מתפקידנו כהורים הוא, לפתוח לילד אפשרויות, להציע לו גירויים שהוא לא מכיר אבל גם להיות קשובים למקום שבו הוא נמצא: 'ללכת' או 'לזרום' איתו. כשהוא מתעניין במשהו - להיות איתו שם, להתבונן ולעודד אותו בהתנסויותיו ונסיונותיו ולהראות לו אפשרויות נוספות. לכן, בצעצוע מסוג 'התאמת צורות' - חשוב שהחלק הזה שאת מובילה יהיה רק חלק מהמשחק בצעצוע, ומרבית הזמן הוא (הצעצוע) יהיה חופשי להתנסויות מגוונות איתו: למלא בקוביות ולרוקן (הכנסה והוצאה), לפתוח ולסגור את המכסה, להשליך את הקוביות ולהתבונן בהן כשהן נופלות וכו'. חשוב מאד לא לחסום אפשרויות חקירה ומשחק אחרות שאותן היא תוביל.

למעלה