אמנם מעולם לא הנבטתי,
ולכן בזמן שאת ממתינה לתשובות בנוגע לכיצד מנביטים מפי טובים וחכמים ממני, אומר מהו הפירוש התזונתי:
קטניות הן, בסופו של דבר, זרע (מבחינה בוטנית). וכידוע לכולם, זרעים יכולים לנבוט.
נביטה של קטניות מפרקת חלק מן הסוכרים המורכבים שבה (עמילנים) לסוכרים פשוטים, ובכך מסייעת לעיכול מהיר וקל יותר.
כמו-כן, מספר רכיבי תזונה שסופחים אליהם מינרלים (בעיקר חומצה פיטית) מתפרקים באופן חלקי בזמן ההנבטה, מה שמשפר את ספיגת המינרלים מן הקטניות לגוף לאחר שהונבטו.
יתרון תזונתי נוסף הוא ויטמין C. כידוע, ויטמין C אינו זמין בדגנים, קטניות, אגוזים וזרעים. עם זאת, קטניות מונבטות
כן מכילות ויטמין C. הנבט (שהוא צמח לכל דבר ועניין) מייצר אותו בעצמו.
לגבי מה מומלץ להנביט: עדיף להתחיל עם קטניות קטנות. הן קלות יותר להנבטה. קטניות כאלה הן עדשים (שלמות! עדשים חצויות לא ינבטו), מש ואזוקי.
קטניות גדולות יותר, כמו חומוס או סויה, גם אפשר להנביט, אך מומלץ בתור התחלה להתנסות עם הקטנות יותר.
לתשומת לב: קטניות מונבטות אמנם אפשר לאכול, לרוב, במצב נא, אך יש מספר קטניות שרעילות ללא בישול. לכן מומלץ
לא להנביט שעועית אדומה או שעועית בובעס.