איזה קטניות מומלץ להנביט ומזה אומר? איך עושים

userit8

New member
איזה קטניות מומלץ להנביט ומזה אומר? איך עושים

את זה?
 

vegetalien

New member
אמנם מעולם לא הנבטתי,

ולכן בזמן שאת ממתינה לתשובות בנוגע לכיצד מנביטים מפי טובים וחכמים ממני, אומר מהו הפירוש התזונתי:

קטניות הן, בסופו של דבר, זרע (מבחינה בוטנית). וכידוע לכולם, זרעים יכולים לנבוט.
נביטה של קטניות מפרקת חלק מן הסוכרים המורכבים שבה (עמילנים) לסוכרים פשוטים, ובכך מסייעת לעיכול מהיר וקל יותר.
כמו-כן, מספר רכיבי תזונה שסופחים אליהם מינרלים (בעיקר חומצה פיטית) מתפרקים באופן חלקי בזמן ההנבטה, מה שמשפר את ספיגת המינרלים מן הקטניות לגוף לאחר שהונבטו.
יתרון תזונתי נוסף הוא ויטמין C. כידוע, ויטמין C אינו זמין בדגנים, קטניות, אגוזים וזרעים. עם זאת, קטניות מונבטות כן מכילות ויטמין C. הנבט (שהוא צמח לכל דבר ועניין) מייצר אותו בעצמו.


לגבי מה מומלץ להנביט: עדיף להתחיל עם קטניות קטנות. הן קלות יותר להנבטה. קטניות כאלה הן עדשים (שלמות! עדשים חצויות לא ינבטו), מש ואזוקי.
קטניות גדולות יותר, כמו חומוס או סויה, גם אפשר להנביט, אך מומלץ בתור התחלה להתנסות עם הקטנות יותר.
לתשומת לב: קטניות מונבטות אמנם אפשר לאכול, לרוב, במצב נא, אך יש מספר קטניות שרעילות ללא בישול. לכן מומלץ לא להנביט שעועית אדומה או שעועית בובעס.
 

RSPA

New member
..."רעילות ללא בישול" ? למה הכוונה ?

מה מקור הרעילות ומה סוגה ?
האם יש כמות מסויימת של קטניות מהסוג הזה שעל אף "רעילותן" הגוף יכול להתמודד עימה בשלום?
ובכלל, מה הביטוי בגוף אצל מי שאוכל את אלה עם ה"רעילות" ?
 

Gidi Shemer

New member
היות ואני משער שבן ישן כרגע

אני מרשה לעצמי לנחש שהוא מדבר על לימרין, רעלן שנמצא ב- lima beans שמתפרק במהלך הבישול.

ומהיום קראו לקטנית עם רעלן = רעלנית.
 

Gidi Shemer

New member
לגבי הנבטה

יש שיטות יותר פשוטות ויותר מורכבות. יש קנטיות יותר מאתגרות ופחות.
קטניות שפשוט מאד להנביט הן עדשים ועוד יותר- שעועית מש (אבל לא להנביט ביחד, אלא להפריד בגלל זמני הנבטה שונים)

השיטה: משרים את הקטניות במים ללילה ואפשר גם יותר. מסננים את הקטניות ושמים את המסננת בתוך קערה (כדאי לא לעשות כמות גדולה מדי כדי שלא יתעפשו).
שוטפים מעט את הקטניות שבמסננת שייראו כאילו יצאו כרגע מהמקלחת אבל לפני שהתנגבו.

שמים את המסננת עם הקטניות בפנים והקערה בארון סגור במטבח.
למחרת בבוקר שוטפים את הקטניות, מערבבים קצת ביד ומחזירים לארון.

בערב חוזרים על התהליך.

בעקרון, תוך יממה/יממה וחצי/שתי יממות תקבלי את ההנבטה (לכל אורך ההנבטה חשוב לשטוף את הקטניות פעמיים ביום).
 

snupkin

New member
ואם אין ארון?

סתם, במקום ארון אפשר לשים על השיש [אפשר גם על הרצפה] ולכסות עם מגבת כדי שהקטניות ישארו להן לבד בחושך. אם אפשר אני מעדיפה להעביר את השטיפה לעיתים יותר קרובות , שלוש או ארבע פעמים ביום.
 

ladybug6

New member
חייבת להודות שניסיתי אותה

עם חומוסים
והתקלקלו לי גם, למרות שדאגתי לאוורר יותר ולחורר יותר לניקוז נוזלים... נראה לי שאני אדבוק בעדשים במסננת
 

ella1302

New member
|כן זוהי השיטה הפשוטה והמוצלחת. כך אני מנביטה

עדשים ומש.

ניסיתי מספר פעמים להנביט חומוס או שעועית, אבל זה תמיד התקלקל וקיבל ריח של ריקבון. אם יש למישהו שיטות אחרות או טיפים- יתקבלו בברכה
 

ladybug6

New member
ככה גם אני מנביטה

מסננת על גבי קערה, ולארון. בקיץ תוך יום אחד כבר יש נבטוטים.
עדשים ירוקות הכי טעימות לי אחרי הנבטה, גם ככה טריות בסלט וגם בתבשילים או מוקפצים.
 
למעלה