ממשלת טורקיה הגישה דרישה לאיחוד הארופי, ובעיקר חלממשלת גרמניה, להכיר בשם השווארמה הטורקית שהיא כמובן חביבה לא רק על המהגרים הטורקים. זה אומר שמאות או אלפי דוכני הדונר בגרמניה לא יוכלו להגדירם כ"דונר קבב". קצת מצחיק לא? כאילו שהאיטלקים ידרשו זכות על המילה "פסטה"... (בניגוד לפרמיג'אנו שהוא על שם העיר פארמה ועליו אין ויכוח).
צפה בקובץ המצורף 119454
למותר לציין שגרמניה הגישה התנגדות לבקשה...
מה בעצם הכלל שלפיו אפשר למתג דבר מזון ?
שייכות לאזור מסויים ?
מותג מסחרי ?
ממשלת טורקיה הגישה דרישה לאיחוד הארופי, ובעיקר חלממשלת גרמניה, להכיר בשם השווארמה הטורקית שהיא כמובן חביבה לא רק על המהגרים הטורקים. זה אומר שמאות או אלפי דוכני הדונר בגרמניה לא יוכלו להגדירם כ"דונר קבב". קצת מצחיק לא? כאילו שהאיטלקים ידרשו זכות על המילה "פסטה"... (בניגוד לפרמיג'אנו שהוא על שם העיר פארמה ועליו אין ויכוח).
צפה בקובץ המצורף 119454
אני לא בדיוק מבין מה הכלל
אני מבין שכביכול יש מזונות שקרויים על שם אזור מסויים כך שאפילו אייצר מוצר זהה לא אוכל להשתמש בשם זה
כלומר, גם אם אייצר גבינה זה לפרמג'יאנו לא אוכל להגיד
צפה בקובץ המצורף 119454
מה מבדיל דבר מזון אחד ממשנהו מבחינת היכולת למתג אותו ?
יש כמובן את המיתוג המסחרי : למשל קוקה קולה
אבל מעבר לזה, לא מבין בדיוק
אם למשל היו קוראים לשווארמה : דונר מטורקיה במה זה שונה מפרמג'יאנו מפארמה ?
אמנם פארמה זה איזור וטורקיה זו מדינה
אבל זה לא צריך לשנות .
האם זו שיטת הכנה ייחודית ? חומרים ייחודיים ?
לא מבין .
בוא נגיד שאינטואיטיבית אני מרגיש ששווארמה ופרמג'יאנו זה לא אותו הדבר
אבל כשאני מנסה למצוא כלל החלטה אינני מוצא.
כמדומני פשוט ישנם איזורים שקיבלו בלעדיות על מזון אפייני לאותו איזור .
אבל האם זה תמיד?
למשל "פרושוטו די פארמה" זה גם שם עם בלעדיות ?