איזה קטע

מורגי

New member
איזה קטע ../images/Emo12.gif

דיפדפתי בספר של הרמב"ם שיש לי וגיליתי חלק שמלא באימרות, יש פה כמה דברים ממש מפתיעים, הנה לשיפוטכם:
סירוק השיער מושך לחות מעומק הגוף, ויש בזה תועלת לאדם שכחן או לאדם הרדום תמיד.
המרחץ והזיעה טובים לשיפור כלי הקול וצרידותם, וכן לא יאכלו מאכלים חריפים. (תמיד אמרו לי שהאדים החמים של המקלחת משפרים את הקול, אולי יש לזה קשר?
)
אחר הרחצה טוב לשטוף את הגוף במים קרים, שטיפה זו מרבה תאבון ומטיבה את העיכול, ממעיטה את הצמא ומחזקת את הגוף בכללו, השפעתה טובה גם לבריאות העור ויופיו.
חולים כרוניים רבים, כגון חולים בכאבי פרקים, אסטמה וכן בעלי נטיות למחלת הנפילה, תרופתם פשוטה ומנוסה. חולים אלו חייבים לאכול באופן קבוע מזונות בעלי לחות דקה ועדינים לעיכול, וחייבים להתעמל מידי יום התעמלות מתואמת ומאוזנת, ובזה בלבד יהיו בריאים כאחד האדם.
השינה מרטיבה את הגוף וגורמת לחות, לעמתה העירנות גורמת ליובש לגוף.
זיעת מצח מרובה וכן זיעת החזה מורים על חולשת הכוח באדם.
שמן החרדל, אם יוטף באוזן - יחזק את כוח השמיעה. |ולסיום - מי שנתקף בולמוס אכילה ישתה יין וישקוט רעבונו.

הרמב'ם אתר דברים מעניינים על הריון

כל מיני עיצות לגבי מה רצוי/לא רצוי לאכול. ואם אישה אוכלת מזונות מסויימים א הסיכוי שלה לבן/בת וכד'. מעניין.....

מורגי

New member
אני אעלה את זה בקרוב.

הוא גם אמר משהו לגבי הכניסה להריון בחורף או בקיץ, משהו עם חום וקור הזרע שקשור לאיך שהילדים יצאו אח"כ.... ווטאבר. בקרוב, בקרוב.

The Cat Woman

New member
יש לו איזה קטע מטורף עם לחות...

שיגור במישור החוף והרי נפתרו הבעיות. ובכללי- לחות טובה לשיער. לפי מומחים, לא לפי הרמב"ם. שטיפת השיער במים קרים לאחר המקלחת סוגרת את השערה ומונעת ממנה מלהשבר. מים חמים מחלישים את השיער. בנוסף אין לסחוט את השיער במגבת, יש לייבשו עם דפיוזר/ לייבש בעזרת מגבת אבל לא לסחוט/ לגלגל/ לסובב!

למעלה