לא יודעת לגבי קלוריות בקמח
אבל מאלה שהזכרת כל אחד נושא איכויות אחרות, כולם עשירים בחלבון
החומוס היחיד מהם שהינו קטניה, בעל ערך גליקמי נמוך אם כי מבחינה קלורית נדמה לי שיש בו הכי הרבה מהשלושה. גם בחומוס תמצאי ברזל, סידן ואשלגן
הכוסמת עשירה במינלים כמו סידן , מגנזיום ואשלגן נחשבת מתאימה לסכרתיים על שום ערך גליקמי נמוך יחסית.
שיפון מקובל כתומך בוויסות רמות סוכר ולחץ דם , בניגוד לשני קודמיו הוא מכיל גלוטן, למי שזה חשוב.
השאלה היותר חשובה לאיזה צורך, השיפון מתאים מכולם לאפיית לחם, החומוס מתאים כחלופה לביצים וקמח חיטה בחביתות, חביתיות, הדבקה של קציצות ועוד.
הכוסמת מתאימה כבת לוויה לעוד סוגי קמח בהכנת מאפים, מתאימה לדייסה ועיבוי של רפרפות.