איזה קריזה
- קיטורים על עבודה

yaelia

New member
איזה קריזה ../images/Emo46.gif - קיטורים על עבודה

התחלתי לעבוד במקום חדש לפני שלושה שבועות. חצי משרה, עבודה נוחה שכזאת, ובמקצוע שלי. כבר מהיום הראשון ההרגשה שלי היתה לא נוחה מהמקום, וזה אחרי שהגעתי לעבוד כמו שנקבע ב8:30 ומי שאמורה היתה להעביר לי חפיפה הגיעה רק ב9:00. אף אחד לא טרח להכיר לי את האנשים בעובדים בסטודיו או אפילו להראות לי איפה מכינים קפה. מסתבר שאין להם שום סידור עבודה (או שיש ולא הועילו להכניס אותי אליו), כבר פעמיים אמרו לי ללכת כי צריך את עמדת העריכה שבה אני עובדת. ובמקום זה דרשו ממני להגיע בחול המועד כי אז כולם בחופש. סגרו אתי על חצי משרה ומעקמים לי את האף כשאני קמה ללכת הביתה, כאילו שהן לא יודעות כמה הכל על הדקה עם תינוק בבית. לא אכפת לי לעבוד בחול המועד ואני שמחה לעבוד בכלל, אבל יש לי איזו תחושה עמומה שמסנג'רים אותי על ימין ועל שמאל. לא בא לי להתפטר לפני שיש לי עבודה מוחלטת אחרת (אני מחכה לתשובה ממקום אחר שאני רוצה), ואני גם לא רוצה להתפטר כי אפילו עוד לא מילאתי טופס 101. הם יכולים די בקלות לנער אותי ולומר שממילא הייתי רק בהתלמדות או איזה קשקוש שכזה. אני ממש לא יודעת מה לעשות איתם. אני בטוח לא רוצה ללכת לפני שיש לי משהו אחר, ומצד שני היחס שלהם כל כך לא מקצועי ומעצבן אוף.

ציף שלי

New member
../images/Emo24.gif כל ההתחלות קשות?

אני מקווה שזו רק ההתחלה וההמשך יהיה קל יותר. בכל אופן אולי תגיע תשובה ממקום אחר ואולי עד שתגיע התשובה תרצי להישאר במקום העבודה הנוכחי... מאחלת לך המון הצלחה בדרכך המקצועית וכמובן
לעידוד!

odeia

New member
אנסה לענות גם לריגשי וגם לעובדתי

עובדתי: גם אם לא מילאת עדיין כרטיס עובד, את עובדת אצלם, וגם אם יפטרו אותך, הם יהיו חייבים לך כסף על העבודה. ריגשי: אני חזרתי לעבוד באותו מקום עבודה, עם ידיעה ברורה של הבוסית ("נחמדה") שלי שאני עובדת עד השעה אחת בצהריים, ועדיין - בכל הזדמנות היא עוקצת אותי, התחילה לדרוש שאני לא אזרוק דברים מהידיים ושהודיע לה ואברר כל יום, לפני שאני יוצאת, אם היא רוצה עוד משהו. (כבר נוסה והיא מעכבת אותי בכוונה). אלו הבוסים, חושבים ובטוחים שאת רכושם כי הם משלמים לך. אסרטיביות היא מילת המפתח. תיגשי למנהל הישיר שלך, תגידי את מה שיש לך, את עובדת עד שעה מסויימת ולא שניה אחת יותר, אלא רק אם היא תשולם. בנוסף, אם אין סידור עבודה אני לא עובדת, אני רוצה לבוא בבוקר ולעבוד, לא מוכנה לעזוב את הילדה כדי לחזור הביתה אחרי רגע ושזה לא ישולם. אתם לא נותנים לי לעבוד, אתם עדיין חייבים לשלם לי את יום העבודה, כי אני הגעתי, זו בעיה שלכם שאתם לא מספקים עבודה. במה את עובדת בכלל?

../images/Emo45.gif

מסכימה עם אודיה. תני להם צ'אנס, נסי להתאפק. מהניסיון שלי, ברגע שהגישה היא שהם במבחן אצלך ולא להיפך, הכל מסתדר מבחינתך, ואני אפרט: התחלתי לעבוד בסטודיו מסויים, מהטובים שיש במקצועי. ניסו לעשות לי קטע התחמקות מחוזה עבודה, ולאור ניסיוני הרע, עמדתי על שלי בכל תוקף. זה הדליק אצלי נורה אדומה וגם עצבן אותי מאד (כי בראיון סיכמנו שנחתום על מסמך שכזה, לאחר שהתעקשתי). הכנתי עצמי להתפטר, אבל ביני לבין עצמי נתתי להם אולטימטום - עד סוף החודש. כבר לגמריי התבאסתי ממקום העבודה הזה, ויחסית לעצמי, שנותנת את הלב והנשמה בעבודה, זלזלתי. הזלזול לא היה ניכר מבחוץ, עשיתי את העבודה מצויין והיו מאד מרוצים ממני, אבל אני רגילה להשקיע מעל ומעבר, ובעיקר להילחץ, במיוחד בעבודה חדשה. ודווקא אז - קיבלתי כל מה שרציתי, ואפילו הרגשתי שהבוס "נזהר" ממני - ואני כל כך לא כזאת, הלואי והייתי אפילו קצת
... ואם המצב בלתי נסבל, חפשי בינתיים עבודה אחרת. בהצלחה! מירב

היי,חכי רגע,

רק התחלת,תני לכולם להתרגל למצב החדש, ברור שאף אחד שם לא יוצא מגדרו כדי לעשות לך נעים,אבל יכול להיות שיש דברים שאת לא יודעת ולא קשורים אלייך (נניח שהם רצו עובד במשרה מלאה וקבלו חצי,שפטרו מישהו אהוב והביאו אותך,וכו')

lulyK

New member
איזו באסה.

מקווה בשבילך שאלו קשיים של התחלה (למרות שמנסיוני הדל עם מקומות עבודה - מקום שנותן הרגשה רעה מההתחלה, לא מתכוון ממש לשנות את פרצופו. במקומך הייתי מחפשת מקום אחר לפני שהייתי נכנסת למצב שבו עוד נדמה לי שמגיע לי יחס כזה)

wieci

New member
כל ההתחלות קשות, אל תקחי ללב

אם המקום לא נראה לך, תמשיכי לחפש ולקוות לתשובה חיובית מהמקום שאותו את רוצה. נראה לי שמקום שמקבל ככה עובד חדש, ואף אחד לא טורח להראות לו איפה השירותים/פינת קפה ואחרי 3 שבועות עוד אפילו לא מילאת טפסים, הוא לא מקום שתרצי בכל מקרה להישאר שם הרבה זמן. אבל כדאי אולי (בשביל המצפון השקט) לתת למקום עוד הזדמנות. אולי יש שם איזשהו סיפור מסביב לאדם שאת מחליפה. תנסי לדבר עם הבוסים האחראים, או עם מי שקיבל אותך לעבודה ותראי מה קורה. בהצלחה

ילדונט

New member
אמממ...

היום הראשון שלי בעבודה היה כזה: הגעתי בשמונה בבוקר, היו עו"ד אחת ומזכירה אחת. לא היה לי חדר משלי ולא מחשב משלי, והתעלקתי על חדרים של אחרים שהיו מחוץ למשרד. כשכולם היו במשרד - לא היה לי איפה לשבת. בתשע וחצי המזכירה הפילה לי שני קלסרים ענקיים על השולחן ואמרה לי "X ביקש שתכיני סיכומים". באחת עשרה שלחה אותי עו"ד ותיקה לצלם תיק (ואני עו"ד, לא מזכירה). בקיצור, יום די מגעיל. וזה המשיך עוד איזה שלושה שבועות. היום אני יודעת שיש לי מקום עבודה מדהים (חוץ מאותה אחת ששלחה אותי לצלם). תני להם עוד קצת...

משוש30

New member
הי מקווה שהשתפר קצת למרות שגם

אני חושבת שזה לא נשמע טוב. אם יש לך אופציות אחרות הייתי בודקת את האפשרות לממש אותן במקום אבל אולי זה רק רושם ראשונים ועכשיו זה יותר טוב?

nubi

New member
../images/Emo24.gifעד שלא יהיה

לך מקום חדש-לנשום עמוק. מחזיקה לך אצבעות שתעזבי אותם במהרה.

yaelia

New member
תודה על כל התגובות

התפוז שלי משתגע כמעט כל יומיים ואני לא מספיקה לענות. מחר אני אהיה בעבודה ואני אדבר סוף סוף עם הבוסית הישירה שלי על שעות עבודה מדוייקות ועל מה היא חושבת שצריך להיות ועל מה אני חושבת שצריך להיות. בוזמנית אני ממשיכה לחפש משהו אחר שאולי יהיה ראוי יותר. מצד שני לא עבדתי כל כך הרבה זמן שאני חושבת ששכחתי לגמרי איך זה להיות עובדת אסרטיבית ולא סוג של סמרטוט רצפה
אני לומדת מחדש.

למעלה