איזה שאלות צריך לדעת כדי לדעת את התשובה?

איזה שאלות צריך לדעת כדי לדעת את התשובה?

בעוד בערך בין 5 שנים ל 12 שנים אצטרך לשלם התחייבות דולרית בדולר. קניתי דולר כששערו היה 4.20 ש"ח כי ידעתי שהוא יעלה ואכן הוא עלה ל 4.60 ש"ח. כעת, הדולר יורד ואני תוהה אם הוא ימשיך לרדת ושערו יישאר נמוך יותר מ 4.20 ש"ח ואולי אפילו יירד במשך ה 5 השנים הבאות וייתייצב על רמה הנמוכה מ 3.50 ש"ח. האם כדאי לי למכור את שטרות הדולריים שלי ולהחליפם לש"ח ? האם למכור עכשיו או לא למכור, זוהי שאלה שאני צריך לקבל עליה תשובות, אבל לפני כן רציתי לשאול מהן השאלות שהתשובה תלויה בהן ? כלומר, איזה שאלות אני צריך לדעת כדי לדעת את התשובה ?

GUY639

New member
זה לא משנה

זה תלוי בהרבה גורמים, אבל הנקודה היא שלחזות מה יהיה השער העתידי של הדולר ב-2015-2020 זה הימור. אין למט"ח שום תוחלת ברורה כשלהי (כמו שלמשל שלמניות יש תוחלת חיובית לאורך השנים). אם אתה צריך לשלם התחייבות דולרית בעתיד ואתה עכשיו מחזיק בדולרים לדעתי תמשיך להחזיקם וכמובן שאם הם שוכבים סתם בתור מזומן בבנק מה שכדאי לך לעשות זה לקנות אג"ח של ממשלת ארה"ב.

קח בחשבון נקודה נוספת

שתשפיע בזמן הקצר ואולי גם הארוך אם הריבית אצלינו תשאר גבוהה מהריבית בארה"ב, השקל יתחזק, משקיעים משם יעדיפו לבוא לכאן. <ואולי אני מבלבל תמוח?>

Jonesee

New member
זה דווקא נורא פשוט

צריך לקרוא נכון את הגרף... קבל כתבה מגלובס בנושא מקווה שעזרתי

GUY639

New member
אני בספק

זאת ספקולציה קצרת טווח. האמת היא כזאת - אף אחד לא יודע מה יקרה לדולר. השער של הדולר מכיל את כל הידע והציפיות בקשר אליו, ומצד אחד יש מומחים שאומרים שהדולר יגיע ל-3.5 שקל ומצד שני בסקר החברות שערך בנק ישראל ההערכה הממוצעת של החברות במשק היא שהדולר יגיע עד סוף השנה ל-4.18. אז מי צודק?

למעלה