איזה שימושים אפשר לעשות בטוסטר לחיצה פרט לטוסטים?

Sami144

New member
איזה שימושים אפשר לעשות בטוסטר לחיצה פרט לטוסטים?

 

TCHM

New member
אפשר...

להשתמש לצליית סטיק, קבב וכו', בצליית שני צדדים בו זמנית זמן הצלייה קצר יותר וכל זאת בתנאי שבטוסטר יש ניקוז לנוזלים/שומן. אפשר להכין טורטיות ומאפים שטוחים דומים גם אם המשטח מחורץ. או רק לחמם טורטיות ולחמים שטוחים.
 

yair_bar

New member
מנהל
אין סוף דברים

צליית בשר (סטייקים/חזה עוף/נקניקיות), עראייס, ביצה בקן (אם המשטח שטוח ולא פסים/משולשים), לצרוב ירקות ועוד ועוד
 

Sami144

New member
שתדעו שניסיתי ואני לא מאמין עד כמה זה פשוט

הוצאתי את הטוסטר מהארון ש(לצערי) עושים בו שימוש פעמיים בשנה. הכנתי עראייס בקלי קלות ואני מרגיש את הטעם למרות שעברו שעתיים. הכנתי גם עגבניות שרי ופלפל צרובים ויצא נהדר ומאוד קליל. אני רוצה להמשיך ומאמין שתדעו לתת טיפים נוספים. אז ככה: מדובר בטוסטר פסים של 20*10 ס"מ ונכנסו לתוכו שני חצאי פיתה כמעט כמעט במלואה. * יש טוסטר מעט גדול יותר? אני מוכן להשקיע כי זה ישמש אותי. * איך מנקים אותו? האם מיד בסיום השימוש או מספיק פעם בשבוע ניקיון? (לא ראיתי ניקוז) * השימוש יהיה לבשר טחון בעיקר בגלל שיש יותר אפשרויות לגוון טעמים מאשר חלקים שלמים של עוף/בשר. * מכירים קוצץ ידני בשביל העלים שמוסיפים לתערובת? ראיתי סרטון שיש מכשיר עם ידית משיכה כמו שהיו עושים פעם במנועים של מכסחת דשא. מה אתם אומרים?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מנקים מייד לאחר השימוש

&nbsp לגבי קוצץ העלים תלוי מה אתה הולך לעשות עם זה. לשימושים ביתיים רגילים עדיף לעבוד עם סכין חדה אחרת זמן הניקוי יהיה ארוך בהרבה מזמן הקיצוץ. &nbsp אם אתה הולך לקצץ כמות גדולה של ירק לעיתים מזומנות יש מקום לחשוב על מכשיר כזה. &nbsp
 

Sami144

New member
עוד משהו

איזה סכין כדאי לקנות? אני מנסה לקצוץ בסכין אבל זה תמיד יוצא חתיכות גדולות. לא רק של עלים אלא גם של בצל שניסיתי לחתוך. אז מה זה משנה אם תהיה לי סכין יקרה? הגדלים של הטוסטרים הם אוניברסלים או שכל אחד מייצר מה שבא לו? אני רואה מכשירים עם משטח נשלף. זה סתם גימיק או באמת שימושי?
 

TCHM

New member
בקשר לסכין....

לעבוד עם סכין טובה צריך לדעת, אם לא יודעים לא קונים! אפשר להכין הכל גם עם סכין פשוטה וחדה. לגבי טוסטר לחיצה - יש גדלים שונים מקטנים ועד גדולים מאד, אתה צריך לקנות את מה שמתאים לצרכים שלך. הגודל נמדד בד"כ במספר הפרוסות... 4 פרוסות זה מספיק. משטחים נשלפים זה חשוב לצורך ניקוי יעיל, בטובים יש נשלפים עם צדדים שונים, צד חלק וצד עם חריצים, כל צד והשימוש שלו. ציינתי למעלה ניקוז וזה חשוב, נוזלים ושומן צריכים להאסף ואם קיימת האפשרות הזאת היא רצויה וחשובה. הספק חשמלי - 1200-800 W וטמפרטורה מקסימלית 200 מעלות
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ניסיתי לענות לך קודם אבל התפוז שוב קרס

&nbsp בכל אופן אמרו כמעט את כל מה שהיה לי להגיד. &nbsp בנושא עבודה נכונה עם סכין יש ביו טיוב כמה הדגמות לא רעות, בדוק בערוץ של לובלינסקי ו/או בערוץ של אדם סמט. &nbsp ב ה צ ל ח ה &nbsp
 

מיכי 10

Member
רצית עוד טיפים, אז שאלתי בשבילך היום את בתי, שסיפרה לי

לפני כמה ימים על דג שהיא נוהגת להכין בטוסטר לחיצה. שמעתי, שמחתי בשבילה, אך לא התעניינתי בפרטים, כיוון שלי אין טוסטר כזה: היא מכינה דג אמנון (מוּשט), כזה שקונים בצורת פילטים. שמה את הדג על נייר אפייה, ומתבלת אותו מעט. עוטפת את הדג בנייר האפייה, כדי לשמור על נקיון הטוסטר. סוגרת את הטוסטר, והנייר בולט קצת משני צידיו. מדליקה את הטוסטר, ומספיקות לדג עשר דקות כדי להיות מוכן. לא שאלתי על התיבול, אבל לי נראה מתאים למשל: מלח, פלפל שחור, מיץ לימון (אולי אפילו גם פרוסות לימון דקיקות בִּקליפה) ומעט מאד שמן זית. בתיאבון, מיכל.
 

Sami144

New member
ניסיתי את מה שהצעת ויצא מצויין. רעיון מבריק


 

מיכי 10

Member
שמחה שנהנית
. אספר לבתי.

אגב, היא הציעה שאקנה לי טוסטר כזה, אפילו את הכי פשוט. ונשמע לי רעיון נחמד.
 

מיכי 10

Member
עדיין לא למדת שלא אומרים 'איכס' על אוכל? אפילו בגני הילדים

ובמעונות לפעוטות, מלמדים אותם לומר "זה לא לטעמי", ואני מתמוגגת מצחוק כשאני שומעת זאטוט בן שנתיים אומר "אבל זה לא לטעמי". :) למה? כי זה אמנוּן, או כי אתה בכלל לא אוהב דגים? בתי אמרה שאפשר להכין אותו דבר גם עם חזה עוף, במקום עם דג.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני מאד אוהב דגים אבל בשני תנאים

&nbsp א. שהם חיים. &nbsp ב. כשהם בתוך הים. &nbsp נ.ב. נכון שלא אומרים איכס על אוכל אבל דגים (מתים) זה לא אוכל, זה איכס ! &nbsp
 
למעלה