איזה שינוי נחמד....

איזה שינוי נחמד....../images/Emo41.gif

מהיום אני מדליקה נרות חנוכה להנאתי בלבד, ואני כן משתמשת בהם, משתמשת ביופי שלהם, כי היה כתוב =אין לנו רשות להשתמש בהם אלא לראותם בלבד= חוץ מזה גם נרות שבת אני מדליקה להנאתי, בלי לשים לב לשעת כניסת השבת, אולי פיספסתי ...וזה כל הכיף, לא לפחד מאלוהים, הוא לא יעניש אותי אם לא הדלקתי נרות בזמן מה?

gifgif

New member
אלוהים אכן לא מעניש

חג שמח, זו נראית לי חוויה מאוד מיוחדת אם עושים אותה במודעות המתאימה, מאחל לך טוב

גריני

New member
../images/Emo45.gif איזה כיף לקחת את היפה שבמסורת

שלנו ולהניח בצד את ה"איסורים והחרמות", להגיע לידידות עם אלוהים, במקום פחד ממנו... וכמה אומץ צריך להיות לך, פעמונית, כמה חופש מחשבה - עד שהיגעת למקום הזה.... בא לך לספר קצת יותר על התהליך שעברת?

זה שינוי בחשיבה ...../images/Emo182.gif

האמת שהיה לי תמיד מוזר לחשוב שאלוהים כועס או מעניש או נוקם, למרות שכתוב אל נקומת ה'...זה אמור להפחיד קצת לא.? ובאמת היו תקופות שפחדתי ממש כך...בטח אלוהים יעניש אותי, טוב זה משפט שתמיד ההורים אמרו לנו. אלוהים רואה הכל, רושם, וביום כיפור אנחנו נידונים למוות או לחיים. אחרי שקראתי [ואני קוראת כל הזמן] את הספרים האלה, הבנתי בסך הכל שאלוהים הוא ידיד שלי ושל כולנו, ופשוט אוהב אותנו, ולא יעניש אף אחד, בספר =ידידות עם אלוהים= הוא מונה 7 דברים שאנחנו צריכים לעשות כדי להתקרב אליו, אבל לא בצורה של ציווי פשוט כדי להכיר טוב את אלוהים ולהיות ידיד שלו ממש כך. ובכלל זה לא במקרה שהגעתי לפורום הזה, שרכשתי את הספרים האלה, אין מקריות כאמור..ואגב אני חושבת ומרגישה שכשאני מברכת על הנרות של חנוכה או של שבת , שאני צריכה תפילה משלי, לא ממש מה שכתוב...לא הברכה המסורתית,,,בא לי ללחוש דברים אחרים...זה לא נורא מה?

ניני5

New member
שרה כוכבית, את לא פוחדת שקריאה

בספרים האלה, עלול להפוך אותך לחילונית? את מתחילה לתהות על התפילות המסורתיות שלך. את מפסיקה לפחד מאלוהים. מה יהיה?

מקווה שזה היה בצחוק../images/Emo9.gif

אני חילונית עם זיקה לדת, אבל לא מאמינה בל=עבוד= את אלוהים בפחד.

../images/Emo9.gifגריני אני אגלה לך סוד

מעולם לא חשבתי שאני צריכה לצום ביום כיפור כדי לכפר על חטאי ... אני גם לא מאמינה שצום של יום אחד =מכפר= על חטאים. באמת פחדתי שאם לא אצום אלוהים יעניש אותי, אבל לא צמתי! לא האמנתי שכולם עוברים לפניו ונידונים מי לחיים ומי למיתה. והיום אני בכלל לא מאמינה בזה. בכלל כל מיני מיתוסים מחקתי אותם, וזה ממש כייף לא לפחד חחחחח

למעלה