איזה שירי ערש אתם מכירים?

רותי&ע

New member
איזה שירי ערש אתם מכירים?

אתמול הרדמתי את עידן לצלילי "עייפה בובה זהבה" וגיליתי שזה השיר היחיד שעלה על דעתי. מזל שלא הפריע לו לשמוע את אותו שיר חצי שעה..

Iris-1

New member
גם אצלנו אותו השיר כבר 7 שנים.

בובה זהבה בטח עייפה מאד. אבל חוץ מזה את הקטנה אני מרדימה עם שירים רוסיים ומתוך מאה שירים ראשונים מה שמתחשק לי לשיר באותו הערב. ואם לא מתחשק לי אז יש סיפור לפני השינה.

אנחנו צמודות לשניים-

האילנות כ"כ כבדים... שיר לשירה של יהונתן גפן, הוא איתנו עוד מהלילה הראשון בבית

קודם כל מזל טוב ויש לי את השיר כי

אחותי שלחה לשירה שלי כשהיא נולדה אני אחפש אותו וארשום לך אותו ברגע שאני אמצא

בשיר לא מוזכר השם שירה, אבל הוא כתב

אותו לבתו הבכורה, והמילים מאוד מרגשות: דברי עכשיו ילדה אני שומע/כל העולם מקשיב למלמולך דברי מלאך שלי אני יודע/שלא תמיד יקשיבו לקולך דברו שפתיים יחפות דברו עיניים/כל עוד חלב נוטף מחיוכך חבקי את כל פחדיי בשתי ידייך/חבקי דובים גדולים מתוך שנתך עולם חדש וטוב אני אתן לך / כבר במבט כחול את מגלה כמה נעים לראות פתאום חצי ירח / קורץ צהוב צהוב מתוך האפילה תהיי קטנה מאומה לא יפגע בך / סיכת פרפר קשורה בשערך תהיי קטנה מאומה לא יפגע בך / אני אהיה גדול גם בשבילך וחוזר חלילה...

"לילה טוב" של יוני רכטר בביצוע הכבש

ה-16. וכמובן הביצוע המקורי ולא הגועל נפש של מנחי ערוץ הילדים (וסליחה אם אני פוגעת במישהו...). אני ובעלי מתים על השיר הזה
שירלי.

_גלית_

New member
אצלנו יש רפרטואר די מרשים

כולל כמה בשפות אחרות, אבל הכי מצליח זה שיר קצר שאבא של תומר המציא, ומושר בצורה הכי מונוטונית שאפשר (זה גם הולך טוב עם העייפות של מי ששר
) ואלו המילים: "שן פיציל´ה שן, אל תהיה עקשן..."

_יובלל_

New member
ואבא של תומר מוסיף...

במקרים קיצוניים אני מגייס את דוד דאור לעזרתי. אני עולה שלוש אוקטבות ושר לו את "תשמור על העולם ילד" בהרבה דרמטיות. היות ואני לא יודע את המילים, התפתחה כבר גירסה רישמית חדשה: תשמור על העולם ילד / אל תהיה כבד קצוץ תשמור על העולם ילד / אם תרצה תוכל לרוץ לרוץ בין השדות ילד / עם חיוך של מלאכים מתי תלך לישון ילד? / כי אנחנו כבר לא כעכים.

_יובלל_

New member
../images/Emo32.gif וחוץ מזה

לאהובתי _גלית_: היות ואנחנו לא נפגשים...
זאת ההזדמנות לשלוח לך 1000
ואת אהבתי העזה
עוד 4 ימים!!!!!

בואי אמא

ואביב שהפנים את מילות השיר מבקש לפעמים אחרי שאני מחכה את האור: אמא, שבי איתי עד שאגדל

כל שיר שאני אוהבת ומכירה

ומסוגלת לשיר בלי לזייף יותר מדי. האמת שאני כבר מזמן לא שרתי כי שחר בד"כ מהסה אותי בשששש ארוך. אבל פעם כשהיא עוד הרשתה לי לשיר לה, בחרתי שירים שאני אוהבת ומכירה את המילים והוא איטי ושקט, לא בהכרח שירי ערש קלסיים. כבר לא זוכרת את כולם אבל בין היתר: עברית: * "הולך נגד הרוח" של שלום חנוך * "צעיר לנצח" * "בואי כבר הביתה, ילדה קטנה " - לא יודעת אם זה השם אבל זה של החלונות הגבוהים * שיר של אריק אינשטיין מהדיסק מוסקט עם השורה "מרחפים הם סחור וסחור, הוא גיטרה היא כינור" * "תום, ליל מנוחה וחלום".. נו , השיר האחרון בכבש השישה עשר אנגלית Morning has broken - Cat Stevens All the Pretty Little Horses - שיר ערש מוכר, לא יודעת מי מבצע Sorry"" - Tracy Chapman

אף פעם לא אהבתי שירי ערש

ומרצה אחד נתן לזה תוקף... הקשבתן פעם למילים? למשמעות? אנחנו שרים את כל השירים רק במקצב איטי יותר ושקט...

אני לא בטוחה שזה המסר שהילדים

לוקחים איתם. המסר הסמוי בסיפור הוא שהילדה מעלה בעייה עם טיעון ופיתרון - החושך הוא ילד רע וצריך לגרש אותו, והבובה ודובון צוחקים עליה, לא מקשיבים לה וסותרים את הטיעון שלה. אין כאן בכלל קבלה של הילדה. (יש לזה מינוח בספרותרפיה). יש הרבה שירים כאלה שאנחנו חושבים שהם משהו משהו והילדים לוקחים מהם דברים אחרים לגמרי. אני זוכרת את השיר של הבובה ימימה והשיר על דני גיבור כשירים שאני פרשתי אותם לגמרי אחרת מהמבוגרים.

למעלה