איזה שיר זה?

גלעד21

New member
איזה שיר זה?

היום השיר דרכנו לקח שבוע שמיני ברציפות מקום ראשון בצעד של רשתג` השדרנית אמרה שזה לראשונה מזה 7 שנים. האם מישהו יודע מהו השיר הקודם שהיה שמונה שבועות? ומהו השיא של כל הזמנים?

גרי רשף

New member
שיאי שהיה במקום הראשון../images/Emo22.gif

בשנות השבעים עת הייתי נער עול ימים והקפדתי להאזין למצעד, היו לפחות שלושה שירים שזכו לנשום אויר פסגות לאורך זמן ולדעתי יותר מדרכנו: נתתי לה חיי (כוורת), את ואני (שלמה ארצי), רוצי שמוליק (אריאל זילבר). שני הראשונים זכו לכבוד שהיה שמור אז לשירים שיצגו אותנו בארוויזיון (עליה למקום הראשון ללא תחנות ביניים וקבלת קביעות במקום הראשון), וזה היה ברשת ב´ (הגל הקל כפי שנקראה) בטרם רשת גימל נוסדה. רשת גימל נוסדה ב- 20/06/1976, ואריאל זילבר שזה עתה נטש את להקת תמוז המתפרקת הפך את רוצי שמוליק ללהיט ההיסטרי של אותו קיץ. בשנות השישים אני חושב ששמעתי ששיא השהיה היה של ´פרחים בקנה´ (להקת התותחנים חידשו אז את שירה של רותי נבון..), אם כי אין לי מושג כמה זמן צעד השיר ירושלים של זהב במקום הראשון, ובעצם לא בטוח שהיה אז בכלל מצעד. פעם שמעתי שהשיר הראשון שהגיע למקום הראשון במצעד הראשון היה ´בעקבותיך´ של אילנית, אבל אינני יודע באיזו שנה זה היה.

מוגג

New member
ובגלי צה"ל, באותו זמן בערך../images/Emo119.gif

שיא השהייה במצעד היה שייך ל"הלילה הוא שירים" שצעד חודשים ארוכים ואולי אפילו שנה ומעלה אם זכרוני מטעני... וגם "הקיץ האחרון" שהה שעות ארוכות שבועות וחדשים, אך לא אדע עד כמה. התדעו אתם ילדים חביבים (זו לא *חידה*, שפתרונה ידוע לי, אלא שאלה *תמימה*. לידיעתם של מיני פלפלים ומתפלפלים למיניהם...)? ציבעו את הציור וזרקוהו לפח.

trilliane

Well-known member
מנהל
השיא, למיטב ידיעתי שייך לקיץ האחרון

אני לא זוכרת כמה זמן הוא שהה, אבל נדמה לי שכמעט שנה. אבל מצד שני, יכול להיות שהוא שהה במצעד זמן שיא, לא יודעת אם במקום הראשון. הוא צעד במצעד של רשת ג´ החל מהכניסה ועד למצעד השנתי המסכם של אותה שנה. הקלטתי את המצעד ההוא, כך שלדעתי יש לי שם את הנתונים שהקריין מסר (אבל אין לי כוח ללכת לפשפש בקלטות, עמכם הסליחה). עינת

גרי רשף

New member
הקיץ האחרון../images/Emo22.gif

לקיץ האחרון יש כנראה שיא שהיה במצעד, אבל ספק רב אם שיא שהיה במקום הראשון.

התמ-ים

New member
בזמנו,

גם השיר נפאל, של גלי עטרי, שהה זמן רב במקום הראשון במצעדי רשת ג´. אבל לא חושב שהיה שיר ששהה במקום הראשון יותר מהקיץ האחרון.

גלעד21

New member
אנשים זה לא הקיץ האחרון!!!!!

הקיץ האחרון היה 52 שבועות במצעד אך רק שבועיים במקום הראשון. אחריו בא אהבה קצרה המקורי עם 43 שבועות ומהם 3 במקום הראשון. אני שאלתי על שבועות במקום הראשון.

rizla

New member
נו גלעד.... יש תשובה?

לא יפה ככה. באים, זורקים שאלה והולכים.

למעלה