איזה שמן הכי יעיל לטיפול בהרפס ? ?

eekuban

New member
איזה שמן הכי יעיל לטיפול בהרפס ? ?

בוקר טוב לכולם, בחיפוש ברשת אחר שמן לטיפול בהרפס השפתיים, הוצעו סוגים רבים של שמנים. אלו שהוצעו הכי הרבה הינם : עץ התה , אקליפטוס, לבנדר, בריגמוט (או משהו כזה) רציתי לדעת האם אחד מהם יעיל על פני האחרים בטיפול בפצע הרפס? או שכולם אותו דבר? או שזה סוביקטיביי לכל מטופל? (אם כולם זהים, נראה לי שאקנה את הלבנדר כי לאחרים יש ריח לא נעים, ואם אתה לא לבד בבית.....) מודה מראש

נורקס

New member
שמן מליסה הוא היעיל ביותר

השמנים האתריים היעילים לטיפול בהרפס הם תערובת של השמנים הבאים: ברגמוט, לימון, אקליפטוס, לבנדר, ערער, מרווה, ציפורן, קורנית, עץ התה, מליסה בשמן שומשום. כדי לדעת כמויות וקונטראינדיקציות (התוויות נגד) של השמנים חשוב מאד להתייעץ עם ארומותרפיסת מקצועי לפני השימוש. יעילותו של שמן המליסה בטיפול בהרפס סימפלקס הוכח בתנאי מעבדה והוא כשלעצמו יעיל גם ללא השמנים האחרים. אך זהו שמן חזק מאד ושוב אני ממליצה להתייעץ עם מטפל מקצועי לפני הלקיחה על מנת לבדוק התאמת השמן ספציפית למטופל. יעילותם של שאר השמנים כל אחד בפני עצמו בטיפול בהרפס לא ידועה לי. אני רוצה גם להזכיר שהאיכות של השמנים חשובה מאד ויש לקנות שמנים באיכות גבוהה בלבד. נורית

חשוב לציין

ששימוש בשמנים היפוטוטוקסיים (כגון לימון, ברגמוט וכד') הינו בשעות הערב והלילה בלבד ואין להיחשף עימם לשמש !

למעלה