איזה שמן מנוע מומלץ להרואיזם ???

asi_blond

New member
איזה שמן מנוע מומלץ להרואיזם ???

השתמשתי בעברי בJP1 והיום קניתי MOTOUL על מה אתם ממליצים ולמה ? תודה מראש

ixmix

New member
שמן של מכוניות - 4 פעימות.

שמן מנוע סביר של מכוניות יעשה את העבודה מצוין. ההבדל בין שמן מיוחד לאופנועים לשמן למכוניות הוא שבזה של האופנועים אין תוספים הגורמים לקלאץ' להחליק. מאחר וממילא אין לך קלאץ' - אתה יכול להשתמש בשקט בשמן של מכוניות. סע לשלום, איחלתי לחייל התלחה בהמשך דרכו.

asi_blond

New member
תודה על העצה אבל...

מכיוון שכבר ביזבזתי 50 דינרו על השמן הזה השאלה שלי היא האם בעצם יש הבדל בין MOTUL והJP1 ומה זה אומר בעצם סינטטי וחצי סינטטי תודה אסף

ixmix

New member
בגדול.

שני סוגי שמנים: מינרלי וסינטטי. מינרלי מופק מן הטבע (שמן קיק מעובד הוא מינרלי, והיה בשימוש באופנועים, ובעיקר בקטנועי 2 פעימות). שמן סינטטי כשמו כן הוא - מעשה ידי אדם. השמן תפקידו להפחית חיכוך (במנועי 2 פעימות גם להישרף, ולכן שונה). כאשר שמן מתפרק הוא מאבד את תכונות הפחתת החיכוך שלו ולכן דרושה החלפת שמנים במנוע אחת למרחק נסיעה מסוים (קילומטרז') או פרק זמן מסוים. סינטטי מתפרק לאט יותר ממינרלי, ומכאן יש לו עדיפות. יש הגורסים כי תכונות הפחתת החיכוך שלו טובות יותר (גם כי אין פירוק חלקי של מרכיבי השמן) - אני לא ביניהם. חצי סינטטי - תערובת של שמן מינרלי ושמן סינטטי. מבחינתך - לא ממש משנה. מאחר וההבדלים במחיר בין חצי סינטטי למינרלי לא גדולים - הייתי רוכש בעתיד שמן חצי סינטטי של מכוניות (GTX / מג'נטה, כ150 ש"ח לגלון +ליטר מתנה באוטו דיפו). X אגב, אצלך לשמן עוד תפקיד, מאחר ובהירואיזם יש קירור שמן.

למעלה