איזה שקעים צריך להתקין בחצר ?

Rשף

New member
איזה שקעים צריך להתקין בחצר ?

הקבלן התקין אצלי בחצר שקעים מוגני מים בחצר (IP 44), הבעיה שהם מותקנים על טמבורטקס ומים חודרים בין הקיר למכסה ומאחר והקופסא אינה אטומה בתוכה (רק שרוול פלסטיק פתוח מאחור) אני נאלץ לשים סיליקון ולחדש אותו מדי כמה זמן. פניה לקבלן הניבה רק "זה לפי התקן", וגם חנויות לציוד חשמל לא הבינו מה אני רוצה. רעיונות לשיפור יתקבלו בברכה.

asher40

New member
לסטט בעדינות מסביב לשקע...

להחליק ואז להתקין מחדש.

הכי טוב

הפתרון הטוב הוא לקנות קופסה שמיועדת להתקנה מעל הטיח ולקבור את רובה בתוך הקיר. אחרת קשה מאוד להשיג איטום והכל מחליד ומקצר. אם אתה מתעצל לחצוב אז פשוט תתקין את הקופסה מעל הטיח.

TCE

New member
קופסאות טמונות באדמה

האם קיימות בארץ קופסאות סעף קטנות הניתנות להטמין באדמה בלי לאטום אותם -כדי שיתאפשר בעתיד להשתמש כדי להסתעף ממנה (מדובר בחצר פרטית) קופסאות רגילות IP68 למשל לא טובות למרות שהם אטומות למים - נכנס מים כאשר מזג האויר משתנה (באידוי וקירור) גגלל שהם תמונות באדמה. למישהו יש עצה?

asher40

New member
בשביל מה צריך....

קופ' טמונות באדמה ,כאשר אפשר לקבע קופסה מ.מ על הקיר בצורה שתהייה מוסתרת?.

TCE

New member
אין בסביבה שום קיר ושום גדר

לכן הדרך היחידה היא הטמנה

רשר

Well-known member
מנהל
אטום = אטום אם יש רטיבות אין אטימות

אם הקופסא אטומה לא יחדרו מים ולא יהיה עיבוי של מים כי אין מים. אם יש עיבוי כנראה שאין איטום מושלם. חדירת מים יכולה לבוא משלושה מקומות: 1 אטמים במכסה לא יושבים במקום. 2 כניסות הכבלים. 3 פנים הכבל יכול להוליך אדים למרחקים גדולים. הפתרונות ל 2 ו3 - בדיקה וחיזוק האטימה. הפתרון ל 3 - הרכבת ראש כבל מתכווץ בחום עם חומר מילוי ביטומני.

asher40

New member
חברייה ,אם תשתמשו בקופ' אטומת ..

מיים ,והכבלים יהיו בתוך צינורות שלמים מקצה לקצה ויוכנסו לקופסה מהחלק התחתון שלה ,לא תהיה שום חדירת

TCE

New member
מהצדדים?

ואם מכניסים מהצדדים- יש בעיה? האם יש מתאם בין צינור 'כ' לקופסא?(חוץ מגלנד או PG ?

asher40

New member
לא מקובל לשים צנרת מהצד....

מהסיבה הפשוטה ,שהאפשרות של חדירת מים תהיה קיימת.

TCE

New member
תודה ,

יש לך במקרה תצלומים או איורים להתקנה כזאת ? -אני הכנסתי אותם מהצדדים עם חיבור PG (הצינור השחור 'כ' הוכנס לכניסת PG16 ) וגומיית אטם בין הPG לכניסה של הקופסא

asher40

New member
פשוט ,חתוך עם דיסק ,קופ' 8/8 מ.מ...

הכנס את הצינורות בחלק התחתון ,עם הצמדה לקיר ע"י קשירה עם חוט קשירה ואיטום מבפנים עם סיליקון.

למעלה