הקלאסי ומאד לא דיאטטי היה (זהו,היה היה,לא רק בגלל הדיאטטי)
לטגן את הכוסמת,להוסיף מלח/פ.שחור,לבחוש,
להוסיף 2 כוסות מים על כוס כוסמת.
להרתיח,מרגע הרתיחה מנמיכים אש,בישול 20 דקות.
עירבוב הכוסמת עם מזלג,להפרדת הגרגרים.
ההגשה היתה :ערימת כוסמת חמה-למעלה קוביית חמאה.ז ה ו.
כיון שזה בגיזרת "היה",לא מחפשת תחליף לטעם
וטעים לי גם רק מלח/פ.שחור.הטיגון של הכוסמת עושה את התוצאה.
 
כתבתי קודם שניסיתי שילוב כוסמת עם עדשים כתומות.
שווה לך לנסות.פרטתי בהודעה כמויות.יצא ממש טעים.
 
כרגע נזכרתי שפעם אכלתי מנה מאד מגונדרת (בצורת ההגשה) אבל טעימה:כוסמת
בתוספת תרד,פטריות,נבטים.הירוןק עם הפטריות המטוגנות היה ממש טעים.