לצג העקרון החירות - כל מקרה לגופו
בהתייחס לשאלתך - כמובן שהתשובה תלויה באירוע וכל מקרה לגופו. אם נישאר עם סוגיית תדירות המפגשים לצורך הדוגמה: היה ומתאמן מבקש לעבור לתדירות של 3 פעמים בשבוע ואני חושב זהו רעיון לא טוב מקצועית. אחריותי, כאמור, להגיד לו שאני חושב שזוהי תדירות שעשויה להיות גבוהה מיד להצלחת האימון. אני אציין כי תדירות גבוהה לא תמיד מאפשרת זמן לחלחול התובונות, וייתכן כי הרצון להגברת התדירות מבטאת מוטיבציה גבוהה שהיא חשובה לתהליך, אבל עלולה לייצר שחיקה ואף תלות לטווח ארוך. לצד זה אם המתאמן יתעקש כי זה מה שהוא רוצה - לאחר שאציע לו "פשרה" של פעמיים בשבוע כשלב ראשון - אני אלך אם הבקשה שלו. לחילופין, גם אם מתאמן מבקש להתאמן אחת לחודש, אציין את החסרונות תדירות זו, אציע לו עדכוני ביניים קצרים בטלפון או במייל כשלב ראשון, אך אם יתעקש על פעם בחודש אלך איתו. לעיתים המתאמן צריך להיווכח במשמעות של ההחלטות שלו רק מתוך ניסוי וטעייה ולעיתים אנחנו המאמנים מגלים כי יש אנשים עם צרכים שונים שיודעים מה מקדם אותם. כמובן, שבנושאים בעלי בעיות אתיקה או חוקיות - הגבולות והאמירה המקצועית היא מאוד ברורה. לדוגמה,מנהל בארגון שאני מאמן אותו ואת איש המכירות שלו ביקש ממני דיווח מדוייק על מה היה בפגישה עם איש המכירות, בשונה ממה שסוכם ביננו בתחילת התהליך. הסברתי לו מדוע שמירה על מרחב הסודיות הוא חובתי המקצועית. והצעתי שהוא יפנה ישירות לאותו מנהל מכירות ויבקש ממנו ישירות עדכון על ראייתו את האימון. דוגמה נוספת - אחד מלקוחותי רצה לקשור בין התשלום על האימון לבין הצלחתו בקידום העסק. הסברתי לו כי קישור זה מכניס רעשים שפוגעים בהצלחת האימון. היותי "שותף" פעיל בהכנסות העסק יוצרות בעיה אתית ומונעות ממני את הראייה האובייקטיבית שלי. שנית, מאמן אינו צריך וגם אינו יכול להיות ערב לתוצאות האימון, שכן תוצאות האימון תלויות בעיקר בפעולות המתאמן ופחות באמירות המאמן. מקווה שעניתי לך. בהצלחה