איזה תדירות של פגישות טובה / רצויה?

tlingit

New member
איזה תדירות של פגישות טובה / רצויה?

באופן בסיסי באימון "רגיל" מקיימים פגישה פעם בשבוע הגיע אלי מתאמן שאומר "אני רוצה לעשות אימון מהר, כי יש לי פחות או יותר חודש לקבל החלטה" האם זה סביר לקיים שתי פגישות בשבוע? האם אפשר לקיים יותר פגישות בשבוע? האם זה עדיין משאיר זמן לתהליכים שהמתאמן צריך לעבד או שזה יהיה יותר מדי?

נכון שכל מקרה לגופו אבל,

לי זה נשמע כמו משהו שמכשיל את עצמו עוד לפני שיצא לדרך ולא מבין את הפואנטה העקרונית - התקדמות המתאמן לכיוון מטרותיו תלויה במידת העבודה שהוא לוקח על עצמו ולא בכמות הפגישות ובקיומן עם המאמן. העבודה המרכזית נעשית בין הפגישות לא תוך כדי. נכון שבפגישה אפשר להגיע לתובנות בזק לפעמים, אבל אין זה קורה בכל פגישה ודיבורים הם לא מעשים בשטח. בברכה,

tlingit

New member
זו באמת השאלה שלי

האם עדיף לסרב לאימון במקרה כזה? האם שתי פגישות בשבוע עדיין נותנות זמן למתאמן ל"עבודה הפנימית"? אולי המתאמן גם יגיע לתובנה שנחוץ לו יותר זמן להשלים את תהליך האימון אבל לשם כך הוא צריך להכנס לתהליך מלכתחילה?

איזו תדירות של פגישות טובה/רצויה

לא הייתי מסרבת מראש לאימון של פעמיים בשבוע. אני סבורה שחשוב שהמאמן יבוא ממקום של פתיחות וגמישות ושזה חלק מתכנון השותפות בין מאמן למתאמן. נראה לי שמה שחשוב הוא העבודה שהמתאמן עושה ותשובה לשאלה: כמה זמן נדרש לו ל"עבודה פנימית" - נמצאת אצלו. הייתי מתחילה את האימון ומתחייבת לעצמי כמאמנת לבדוק אם זה עובד טוב עבורו. אם כן - יופי, אם לא - הייתי משקפת לו/משוחחת איתו/משנה וכו'.

אם יש לבן-אדם חודש

לקבל החלטה, איך כמאמנת, אספיק לבדוק אם זה טוב עבורו או לא? תהליכים אינם מתרחשים במהירות כזו. אם הוא צריך לקבל החלטה מתוך מצב קיים בלי לשנות הרבה אפשר לפתור את זה בפגישה אחת וחבל על החודש. מעבר לזה, מדוע מציע המתאמן שתי פגישות. הרי אפשר פגישה אחת ושיחות דחף קצרות בטלפון, אפשר מייל, מדוע דווקא פגישות? זה מה שנותן לי את ההרגשה שהמתאמן תולה בראשו את ההתקדמות שלו במפגשים ולא במה שיעשה ביניהם. עבורי הזמנים בשאלה הזו קצרים מדי אם מדובר בתהליך ולכן נראה לי מכשיל את עצמו מלכתחילה. בברכה,

כמאמנת.....

את לא אמורה לבדוק אם זה טוב עבורו או לא. אלא לאפשר לו את הפלטפורמה הטובה ביותר כדי שהוא יבדוק בעצמו... אני חושבת שצריך להזהר מקביעות מראש (אם הוא רוצה X אז כנראה שהוא...) וחשוב להיפגש, לבדוק ולבחון יחד איתו (וגם בלעדיו) מה עומד מאחורי הבקשה לאימון. אם זו תלות - אין טעם להתחיל אם זה קוצר הזמן, או מהות היעד - אפשר בהחלט לשקול. צריך לזכור שחשובה גם נקודת המוצא הנוכחית של המתאמן. יש כאלה שהם בתחילת הדרך ואז חודש פירושו ריצת התאבדות חסרת תועלת ויש כאלה שעברו כברת דרך והם זקוקים למאמן בישורת האחרונה. ענת

תגובה

לבדוק "אם זה עובד טוב עבורו" התייחס לדבריה של שושנתיעקב. מעבר לזה, ודאי שבתור מאמנת יש לי מחשבות על מה קורה עם המתאמן. אני לא בהכרח חולקת כל מחשבה עימו ולא מכניסה כל מחשבה שלי לתוך האימון. ע"פ דברייך אני מבינה שגם את נוקטת באותה דרך - יש לך דעות אבל את לא בהכרח חולקת את כולן עם המתאמן והן לא בהכרח משפיעות על דרך עבודתך מולו. אם מדובר בלקחת החלטה בישורת האחרונה, אז שמונה פגישות זה כבר יותר מדי לטעמי. יש כאן סוגיה של בחירת המתאמנים - לא לכל מתאמן אני מתאימה ולא כל מתאמן מתאים לי. משום שאני מציגה באופן ברור מראש את סגנון העבודה שלי, מגיעים אלי המתאמנים שמתאים לי לעבוד איתם, שמלבד שכר יש לי גם הנאה גדולה מלאמן אותם ולעבוד יחד איתם ושדווקא עבורם אני מאמנת אפקטיבית מאחרים. יש כאלה שמפיקים תועלת גדולה יותר ממאמנים אחרים. בברכה,

תדירות מפגשי האימון

הניסוח שלי הטעה. כוונתי היתה שאני כמאמנת אאפשר לו לבדוק אם זה עובד טוב עבורו. אימנתי אדם, שכדבריה של ענתוצאות, עבר כברת דרך ו- 4 פגישות אימון הביאו אותו להשיג את המטרה שהציב לעצמו. אני חושבת שלכל אחד הקצב שלו ולא הייתי רוצה להיות מקובעת.

אימון מואץ

לטעמי אימון דו שבועי הוא לרב עמוס מדי ועלול לנבוע מרצון הלקוח לפתרונות מיידים. חשוב שאנו המאמנים נזכור שכבר בבסיס האימון הוא תהליך מהיר והאנשים שפונים אליו עלולים להיות לעיתים אנשים שמחפשים את הדרך הקצרה או הנורמטיבית יותר.האימון הוא כלי עבודה אפקטיבי מאד אך יש לשמור שלא יהיה אפקטיבי מדי... ללקוח "לחצן" הייתי נותנת יותר "שיעורי בית" שיעזרו לו לגבש את ההחלטה הנכונה עבורו. חשוב שהלקוח יעשה עבודה רבה עם עצמו ולא יזרוק את האחריות להחלטה על הפגישות המשותפות.

tlingit

New member
ברוכה הבאה טל ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
באמת הזכרת לי נושא שגם עלה אתמול בתוכנית התחקיר על הסלולריים (של מיקי חיימוביץ) בעניין הציפיה ההולכת וגוברת בתרבות שלנו למיידיות בכל דבר - שהיא בכל זאת אחד הדברים שעומדים בבסיס המתודה של אימון אישי אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך
ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

הצגה עצמית

שמי טל קפלינסקי, אני עובדת כמאמנת מזה שנה.בכל תקופה אני עובדת עם 15 לקוחות במקביל לערך.הדגשים שלי באימון הם העשייה, התכל'ס,ובעיקר-ביסוס קשר אישי תומך ואמיתי עם הלקוח/ה שלי. שמחה להצטרף לפורום אשמח אם תציגי גם את את עצמך,לא מצאתי מידע אודותך. להתשמע

tlingit

New member
נעים להכיר ../images/Emo13.gif

אני נמצאת בעולם האימון כבר שנתיים למדתי בשני בתי ספר (בארץ) כלומר אסכולות, או מתודות, שונות מאד ואני משלבת אותן כמאמנת במקביל לעבודה נוספת מאחלת לנו דיונים רבים מרתקים ופורים

למעלה