איזה תואר יותר נחשב ?

vinney

Well-known member
BSC כמובן

יש יותר אותיות בתעודה, זה חייב להיות יותר טוב! סתם...
אין שום הבדל בין תואר BA לתואר BSC, יש הבדל בין מוסד אחד למוסד אחר ,ויש הבדל בין תואר תלת שנתי לתואר ארבע-שנתי. מוסדות יש שונים ומשונים, אבל גם מעסיקים וגם אקדמיה יעדיפו בד"כ בוגרי אוניברסיטאות על פני בוגרי מכללות, וגם בין אוניברסיטאות יש היותר נחשבות ופחות נחשבות (יש קישור בטגליינס לשרשור בנושא, אל תפתחו את זה פה שוב). באוניברסיטאות יש תוארים של שלוש שנים (לרוב BA) ותוארים של ארבע שנים (לרוב BSC), היתרון של התואר היותר ארוך הוא בקבלה לתואר שני באותו המוסד (בטכניון למשל), ולא מעבר לכך.

רק תיקון קל BA מול BSC לא קשור בהכרח לאורך התואר (תלת שנתי מול ארבע שנתי). באיניברסיטת ת"א, בוגרי תואר ראשון דו-חוגי מדעי המחשב + מתמטיקה מקבלים תואר BSC, בעוד שבוגרי תואר ראשון דו-חוגי מדעי המחשב + תואר מפקולטה אחרת מקבלים BA - ובכל מקרה שני המסלולים הם תלת-שנתיים. לי אישית תמיד נשמע מוזר שהתואר שלי הוא Bachelor of Arts in Computer Science, אבל זה מה שנתנו לי.

vinney

Well-known member
גם לי זה נשמע מוזר

אף פעם לא הבנתי מה הכללים לחלוקה הזאת, אותם קורסים יכולים לתת לך תואר כזה או אחר אפילו באותו מוסד עצמו (בטכניון אני חושב שיש תופעה כזאת, או בעברית, לא זוכר), תלוי במסלול הלימודים. בכל מקרה, אין לזה הרבה משמעות.

nadav1974

New member
בטכניון

BA זה לבוגרי תלת-שנתי, ו-BSc לבוגרי ארבע-שנתי.

DadleFish

New member
אני לא יודע איך זה בטכניון,

אבל באת"א זה כמו שדסלוק אמר, ובצדק - BA הוא תואר "פחות" מדעי. רק לשם ההדגמה, אני עשיתי BA במכללה, ולקראת סיום התואר שלי פתחו גם מסלול של BSC (היום יש שם רק BSC אאל"ט). מי שרצה BSC היה צריך לעשות שלושה קורסים נוספים - ליניארית 2, אלגוריתמים 3, ועוד איזה קורס ששכחתי מהו. ההבדל בין BA לבין BSC הוא לא הבדל תהומי, בכל אופן, אבל יש עדיפות איכותית וכמותית לתואר BSC על תואר BA.

למעלה