איזה תיק מתאים לכיתה ג׳?

gimelit

New member
איזה תיק מתאים לכיתה ג׳?

שלום,

הבן שלי עולה לכיתה ג׳, והטרולי שבו השתמש בכיתות א-ב כבר במצב קשה אז רציתי לקנות לו תיק חדש. מה המתאים בימינו לכיתה ג׳? עדיין טרולי או שעדיף תיק גב? עם או בלי תמונות של דמויות שונות? אשמח להכוונה. תודה :)

אנחנו בכיתה ג' עוברים לתיק על הכתפיים
רצועות עבות ורחבות וגב עבה ותומך (אאוטדור למשל)
לי יש בנים אז קשה לי לייעץ לך, אבל בכיתה ג' אצלנו עוזבים את הדמויות והולכים על תיקים עם דוגמה צבעונית שמוצאת חן בעיניהם.

ועכשיו כשקראתי שוב את ההודעה שלך ראיתי שיצאתי

כי גם לך יש בן

בקיצור, שני הבנים שלי בכיתה ג' ממצים את הדמויות. היתרון הוא שזה תיק שיכול לשמש לפחות עוד כמה שנים קדימה ולא תשמעי בכיתה ד' שהילקוט "ילדותי"

gimelit

New member
תודה :) ההתלבטות העיקרית היא בין תיק גב לטרולי

יש לילד נטיה לסחוב יותר מדי דברים בתיק שלו, ככה שאפילו לי לפעמים קשה להרים אותו. מצד שני, אולי זה שיהיה לו תיק גם יגמול אותו מההרגל...

אבל כשהתיק כבד מדי, גם טרולי לא בריא בכלל
התנועה הזו של הושטת יד אחורה וסחיבת המשא הכבד הזה ממש לא טובה לגב ולכתפיים, מה גם שבד"כ הם משתמשים כל הזמן באותה היד לגרירת התיק. כך שטרולי לא באמת פותר את עניין המשקל.
הבעיה של לסחוב דברים מיותרים היא בעיה התנהגותית בלבד ולכן צריכה להיפתר בדרכים התנהגותיות
כלומר - לעזור לו בשינוי ההרגלים.

אני בטוחה שיש כאן די רבה הורים עם ניסיון בנושא
ואני בטוחה שכולם ישמחו לחלוק איתך מניסיונם, אם רק תרצי

רזאי

New member
כיתה ה', ועדיין טרולי.

מקפידה להחליף ידיים בזמן הסחיבה, ומקווים שלא נגרם נזק.
התיקים כבדים בצורה לא הגיונית, ובדקתי, היא באמת לוקחת רק את מה שצריך בלי תוספות. אני מתקשה לסחוב על הגב את כל המשקל הזה, אז בטח שלילדה קטנה ורזה זה מאוד בעייתי.
זה מתאפשר כי אין מדרגות בדרך לכיתה שלה.
אנחנו קנינו את התיק בקרביץ. אחרי כמעט שנה ידית הטרולי התקלקלה, וקרביץ שלחו את התיק לתיקון. קיבלנו אותו עם ידית חדשה תוך שבועיים, כך שאנחנו מרוצים מהשרות.

ליאת של עדי

New member
מנהל
מצטרפת לשאלה... מה קונים ואיפה קונים

באיזה חנויות אמצא? איך התיק של בילבונג? חולה עליהם פשוט
כתפיות רחבות, על הכתפיים. מה עוד?

Ani15

New member
קונים איפה שמתחשק את מה שרוצים

לכל שאר הפרמטרים אין שום משמעות למעט הקפדה על עד 15% ממשקל הילד. פשוט לסרב לאפשר לילד לשלוח יותר (גם אם לא רוצה לוקר, אי אפשר להכריח ילד להתמודד עם הארגון שדרוש לשימוש בלוקר ועדין אי אפשר לחייב אותו לסחוב יותר מ15% ממשקל גופו).

אני תמיד קונה בירידים של יולי-אוגוסט
אצלנו יש יריד מאוד גדול של קרביץ. נכון שהם כנראה קצת יותר יקרים מאחרים אבל יש שם מבחר מאוד מאוד גדול מבחינת סוגים וצבעים, וזה תמיד היה עדיף לי על פני כיתות רגליים אינסופי כדי למצוא תיק שעונה על טעמו של הבכור אנין-הטעם, שאף פעם לא יודע מה בדיוק הוא רוצה אבל איכשהו תמיד יודע להגיד ש"את זה אני לא רוצה"

אמנם הצעיר הרבה יותר קל ממנו (והוא היחיד שיקבל ילקוט חדש לקראת שנה"ל הקרובה), ועדיין - יותר קל להגיע למקום שיש בו הרבה אפשרויות. לפעמים עוד 50 ש"ח ממש שווים את האופציה שלא נמצא מה שהם רצו ושנצטרך להמשיך הלאה לעוד חנות ועוד חנות...

אני אמשיך עם קל גב

על הכתפיים
אחפש איזה תיק לא ממותג במשהו ילדותי
כמה שנלחמנו על משקל התיק לא עזר
והתיק כבד בטירוף

macaroni35

New member
מאוד מאוד תלוי...

רק בא-ב היה לה טרולי רק בגלל שהכיתות א היו בקומת קרקע והייתי אוספת ברכב כך שלא הייתה סחיבה רצינית של התיק.
בג' עברה לתיק גב (ללא מיתוג) מכיוון שהכיתה הייתה בקומה 2 והיו המון מדרגות...
התיק שימש אותה גם בד' ....ובכיתה ה היא המשיכה איתו ואחכ עברה לאותו הדגם פחות תאים שלי (כי זה תיק שהשתמשתי כשהקטן נולד לא אוהבת תיקי עגלות למינהם)...ועכשיו לו' לא חושבת שנקנה כי 2 התיקים במצב מצויין וכמו חדשים ועוברים כביסות בחופשות הארוכות.

אז טרולי אני ממליצה רק אם הכיתה בקומת קרקע והוא לא יילך המון ברגל עימו.
אחרת הייתי ממש עוברת לתיק גב (מקווה שיש תאים/מגירות בכיתות או לוקרים)

והדגמים עליהם ממליצה - הקמפוס (לא אלה שניתקים ל-2 תיקים)
http://www.kalgav.net/products/view/763/campus-27-girls
http://www.kalgav.net/products/view/679/cosmic-25

ה-2 זה הדגם שהיה לי והעברתי לה.
ויש מבצעים בירידי החופש הגדול בד"כ.

למעלה