אלון בן גל
New member
איזה תענוג היה היום...
שלום לכולם, ברצוני לשתף אתכם בחוויות היום מזווית ראייתי... ראשית אני שוב רוצה להפנות את תשומת ליבנו למדריכי-העל שלנו גיא ודודו ולומר באמת בלב שלם... למה לעז$%^& לא הייתם היום?! נקבות... סתם: אוהבים אתכם (את גיא יותר..
בכל-מקרה, חזרה לסיפורינו - הכל למעשה התחיל אתמול כאשר גיא עצמון, יובל ענבר ואנוכי נפגשנו בגלבוע ליום פעילות. אמנם ידענו מראש שתנאים כנראה לא יהיו, אבל כ"צעירים" ורצון לצבור נסיון ניסינו את מזלינו. לא ארחיב יותר מדי מכיוון שאירועי אתמול פורסמו מטה אבל בשורה התחתונה בזמן טיסותינו האוויר עמד "דקת דומייה" (ליתר דיוק שלוש...) ככה שיותר מדי לא היה... היה ברור שגם היום ננסה - אז ניסינו. לקראת השעה 12:00 התייצבנו בעמדה (תבור) אנוכי, עודד, אבי גרינברג, יובל ענבר, מתן ולירן. בעמדה היה לנו את העונג לפגוש את שוויצר אשר הגיעה להתרשם מגלשן (תסלחו לי אני עדיין לא בקיא ברוב השמות אבל נראה לי של אברון) - מה זה גלשן?! חללית! פעם ראשונה לפחות שאני נתקל באירוע כזה - לדעתי צריך לעבור השתלמות בNASA ע"מ להפעיל את האירוע הזה אבל ללא ספק מרשים! טיסה רביעית מסיום הקורס: בעמדה הרוח דר'-מע' חביבה (סביב 10 קמ"ש) ואנו מחליטים להמתין לתנאים טובים יותר. לקראת 14:15 אנו מבינים כי הרוח אכן התחזקה וזה אינו משב (הייתה יציבה כ-10 דק') ומחליטים להוציא את המטס הראשון. ה-WIND DUMMY שלנו היה עודד אשר המריא, ביצע בערך 4 לגים על הרכס ויצא לעמדה. אחריו הגיעה תורי - עומד בעמדה וממתין לרגע המתאים וממריא. כמובן שאני לא פונה לנסות לתפוס את הרכס עד שאני במרחק בטחון ולא שומע את הוריו מנגן באופן חיובי. לאחר מספר רגעים מבט לאחור ואז מצד ימין שלי אני שומע משהו לא ברור - לרגע אפילו חשבתי שהחלפתי את הצלצול בפלאפון שלי... מבין את המאורע - חיוך עצום על פניי ומתחיל לגלגל שמאלה בניצב להר (כשהפנים תמיד סביב 10-20 מעלות כלפי חוץ). ככה הלוך חזור מבצע 3 לגים פחות או יותר בגובה העמדה כשאני עדיין "המום" מהוריו ומוצא את עצמי מנמיך קבוע ורחוק מההר. הבנתי שאני בחוץ - כנראה מלכתחילה לא פניתי בזמן וטרם התאפסתי על מה עושים מייד "כשהביפר" לידי מצפצף. לא נורא בכלל - BETTER SAFE THEN SORRY יציאה לכיוון השדה כאשר תו"כ אני מזהה מצנח מסתובב לו בכיף מעל הכפר ומחליט להצטרף לחגיגה. ועוד איזו חגיגה! שמעו, לא יודע מה הם מבשלים / מעשנים / פולטים או עושים כל דבר כימי אחר בדבורייה אבל מה שזה לא יהיה - זה אדיר! במשך 5 דק' עשיתי "עוגה עוגה עוגה במעגל נחוגה" ואף הרווחתי כ-20 מ' כשיצאתי ביחס לגובה ההתחלתי עם תחילת המאורע - הטרמיקה הראשונה שלי! אמנם סה"כ מספר דק' וגובה משמעותי לא היה אבל היה לי תענוג לא נורמלי לשחק באזור הזה עם ניסוי וטעייה - אחסוך את הפרטים הטכניים אבל למדתי המון! נחיתה, התבוננות להר ועיני חושכות - ארבעת הנותרים חוגגים על "רכס" (כשאחד מהם זה לירן "הוריו האנושי" אבל זה סיפור אחר...) בדרבונו של עודד עולים לעוד גיחה אך לחוצים בזמן - השמש התחילה להנמיך... מרכיבים את הגלשנים תו"כ הסבר לתיירים מירדן (מסתבר שהגלשן שלי שווה 10 גמלים ו-13 עיזים...) וממריאים! איזה כיף! הפעם מצליח לטפס ואף עולה כ-30 מ' בלג הראשון מהעמדה ושומר על גובה זה - מבט מערבה והשמש כבר נמוכה. ויתור מושכל על "הרכס" בידיעה שהצלחתי ו"מחר זה יום חדש" וחותך לשדה נחיתה תו"כ תמרונים כיפיים עם הגלשן ע"מ לאבד את 350 המטר שהיו לי בהגיעי מעל השדה. איזה נוף! איזו פסטורלי! אני, הגלשן שלי, שקיעה מדהימה נוף עוצר נשימה ו...המואזין מדבורייה! תענוג! זהו. קצת תחושות אישיות מבלי להיכנס יותר מדי לפרטים טכניים. סה"כ אני מסכם את היום כמוצלח (במונחים שלי) וכבר ממתין ליום פעילות הבא. שוב תודה לכלל הגולשים הותיקים יותר מאיתנו על התעניינותם והרתמותם בזמן אמת לעזרתינו. בברכת - מתי טסים כבר פעם הבאה?! בן-גל
שלום לכולם, ברצוני לשתף אתכם בחוויות היום מזווית ראייתי... ראשית אני שוב רוצה להפנות את תשומת ליבנו למדריכי-העל שלנו גיא ודודו ולומר באמת בלב שלם... למה לעז$%^& לא הייתם היום?! נקבות... סתם: אוהבים אתכם (את גיא יותר..