הרבה שאלות...
1. רוב מפתחי Web שאני מכיר (אני בעצמי לא מפתח Web, מתעסק עם זה קצת לעתים רחוקות), עובדים על מחשבי מק או על לינוקס.

היתרון הגדול בלינוקס הוא שאתה יכול להתקין כל מה שאתה צריך בלחיצה אחת ובחינם:
אתה צריך שרת WEB אמתי להריץ עליו את הקוד?
לא צריך לקנות מערכת הפעלה נפרדת - תתקין שרת WEB על שולחן העבודה שלך וסע לשלום.

רוצה DB? אותו כנ"ל.
רוצה שפת פיתוח X? כולן שם.

ויש משהו קטן שנקרא "מערכת ניהול חבילות".
זה כמו חנויות אפליקציות שיש בטלפונים, או מה ש-MS מנסה להכניס ל-Windows 10, רק יותר נוח ויותר... "רחב" בוא נגיד. (אתה יכול להתקין לא רק תוכנות, אלא גם ספריות לפיתוח לכל שפה שבה תרצה לעבוד)

2. בתור התחלה, אני מציע שתעשה אחד מ-2 דברים:
אם המחשב שלך חזק מספיק, תוריד VBOX או VMWARE חינמיים ותריץ גרסת Ubuntu במכונה ווירטואלית.

אם המחשב שלך לא מספיק חזק לסחוב מכונה ווירטואלית, צרוב CD, או תבצע התקנת "Live" על דיסק און קי כלשהו.

ללינוקס יש יכולת לעבוד במה שנקרא "Live" (פעם נקרא Live CD, אבל היום עובד מכל סוג של אחסון חיצוני).
אתה מפעיל את המחשב עם ההתקן מחובר, המערכת עולה ל-RAM בלבד, עובדת בצורה מלאה אבל לא משנה כלום במחשב.

אתה יכול להתנסות ולהחליט עם זה מתאים לך, לפני שאתה מתקין באמת ומשחק עם מחיצות.

3. אני ממליץ על Ubuntu. אני משתמש בה באופן אישי ואני אצלן.
למה אצלן? כי אני רוצה הפצה שיש שם הכל מהקופסה ויש מבחר תוכנות הכי גדול בלי להסתבך. והיא נותנת לי את כל זה.

יש המון הפצות בחוץ והמון וויכוחים איזו יותר טובה, אבל צריך להתחיל מאפשהו, ולדעתי Ubuntu היא מקום מצוין.

4. תהליך הפיתוח תלוי בך.
אתה יכול לכתוב קוד עם כל עורך ולהריץ אותו על סביבה אמתית, או אתה יכול להכניס שלבים שונים ולהשתמש בסביבות מורכבות.

5. עורך קוד הוא בחירה אישית וכל אחד אוהב את שלו.
המלצתי לך בעבר על Atom, אבל אם כבר התחלת לחבב VS code תוכל להמשיך לעבוד איתו גם על לינוקס. למיטב ידיעתי, כל מה שצריך כדי להתקין אותו שם זה להוריד את קובץ החבילה וללחוץ לחיצה כפולה.

ויש עוד מגוון עורכים.