איזה IQ צריך בשביל להיות רופא?..

sprk78

New member
תראה זה לא תלוי ב איקיו אלא בנתונים

אם אתה חרשן רציני ויש לך שכל אך לא רב, תוכל להשיג פסיכומטרי גבוה פלוס בגרויות גבוהות ואתה בדרך. צריך לעבור גם ראיון אישי . כאשר עברת את כל המשוכות הללו אתה תלמד רפואה ושם לפי ציונך יחליטו אם תהיה רופא או לא. אישית אני מכיר מישהו ללא הרבה שכל שנהיה רופא, נחשב לרופא טוב, אך שוב פשוט יש לבן אדם זיכרון צילומי וטיפת "שכל".

FortuneFaded

New member
לא מדויק

גם עם ממוצע בגרויות של 110, כמובן שעם לפחות מקצוע מדעי אחד, עדיין הוא יזדקק לפסיכומטרי 740 ככה בשביל להיכנס לרפואה באוניברסיטה בישראל. צריך להיות די תותח.

sprk78

New member
לא מדוייק בהחלט

לא נכון ידידה שלי קיבלה 690 ו בגרות 110 לפני 3 שנים והתקבלה ל רפואה כך שזה ממש לא מדוייק מה שאתה כתבת.

sprk78

New member
עניתי לך למעלה מה לא ברור

לרפואה או לכל לימוד אחר אין תלות באייקיו. אך ההפך נכון - קראתי באתר כלשהו שלמתמטיקאים ולפסיקאים ד''ר יש אייקיו + 130 בסולם 24.

לא לגמרה ענית

מן הסתם יש מינימום , אל תשכח.. וביחוד שזה מקצוע אשר דורש כל כך הרבה זיכרון ומחשבה.. השאלה היא האם מישהו יודע על IQ מינימלי או IQ ממוצע של רופאים?.. זה גם מענין..

neko

New member
רפואה דורשת בעיקר אחראיות וידע,

לא אינטליגנציה - למרות שהללו בד"כ באים ביחד. IQ גבוה חיוני לתחומים כגון מתמטיקה, פיזיקה תאורטית וכד', תחומים הדורשים מחשבה "טהורה".

אין פה עניין של הגדרה

אני לא חושב שצריך לייחד את זה. על פי דרכך יצא שמקצועות "פחות טהורים" כמו ספרות ושאר מדעי הרוח אינן דורשים אינטליגנציה. וזה ממש לא נכון. אנשי רוח מאוד חכמים ואם אתה לא חושב ככה, לך לאוניבריסטה הקרובה למקום מגוריך...

neko

New member
חכמים הם בודאי,

מתוך הגדרה, אבל אני מאמין שהם פחות אינטליגנטים ממדענים העוסקים במתמטיקה ונגזרותיה. ד"א, גם פילוסופיה למשל עוסקת במחשבה טהורה, אם כי מסוג אחר. ד"א, לא אמרתי שמקצועות "פחות טהורים" אינם דורשים אינטליגנציה, אלא שהיא מהווה פקטור פחות חשוב בהם.

אינטלגנציה היא פקטור פחות חשוב

בפילוסופיה, לדוגמא? האם פילוסוף בכיר בהכרח פחות אינטלגנטי ממתמטיקאי בכיר? או אם נשאל אחרת, קח מדגם מייצג של פילוסופים ומתמטקאים, האם המתמטיקאים יהיו בהכרח יותר אינטלגנטים?

neko

New member
אבל הרגע אמרתי שגם פילוסופיה

היא דוגמא לתחום בעל "מחשבה טהורה". אז ההשוואה היותר הגיונית היא בסגנון "חוקר שפות בד"כ פחות אינטליגנטי ממתמטיקאי", ואני מאמין שכך המצב (אם כי אין לי סימוכין לדבר).

האם IQ גבוה הוא אינו

שילוב של כישורים מילוליים ומתמטיים (כולל תפיסה מרחבית) כאחד? פשוט אני מכיר מישהו ממש 'תותח' במתטמיקה אבל באותה מידה ממש גרוע בכל מה שקשור ליכולות מילוליות..

neko

New member
יש הרבה וראינטים, אני מתייחס

בד"כ ל-IQ ה"קלאסי" (אלא אם כן נאמר אחרת) - אותו IQ שבודקים בMENSA.

למעלה