מספר נקודות שחייבים להבין אותן...
בקשר ל RAID 10 , מדובר על מערך ( במקרה של מערך שמורכב מ 4 דיסקים ) שבו גם כמו ב RAID 5 יוצאים מנקודת ההנחה שברגע שקרס יותר מדיסק בודד אחד, אז גם כל המערך קורס. והסיבה היא מאוד פשוטה, RAID 10 של 4 דיסקים מורכב משני Mirrors שבנויים משני דיסקים כל אחד, שמחוברים ל Stripe אחד וברגע ששני הדיסקים של Mirror כלשהו קורסים, אז גם כל המערך קורס. בנוסף לזה גם מהירות כתיבה ב RAID 10 תהייה נמוכה יותר מ RAID5 בגלל שהכתיבה מתבצעת לא במקביל ל 4 דיסקים ( כמו במקרה של RAID 5 ), אלה לשני מערכים של Mirror .
כך שאם נדרשת יתירות כפולה וגם שיפור בביצועים של I\O , אז האפשרות העדיפה, היא RAID 6 שבו מתבצעת כתיבה וקריאה במקביל שכל הדיסקים של המערך וגם המערך יכול לשרוד את כשל של שני דיסקים. בנוסף לזה במערך של RAID 6 קיימת גם אופצייה של dynamic expansion , מבלי לאבד את כל החומר, במקרה שתצטרך להוסיף עוד דיסקים בהמשך.
בנוסף לזה חייבים גם לקחת בחשבון, אם בכלל קיים במערכת בקר RAID אמיתי ומה הן משעבים שלו, כמו מעבד המרכזי של הבקר וגם כמה זיכרון קיים לבקר וגם לבדוק שהזיכרון מגובה בסוללה תקינה, כי כבר שמעתי על מקרים שאנשים חשבו שיש להם RAID במערכת ואחרי שהוא התפרק או שזחל כמו צב, והתחילו הבדיקות הסתבר להם שמה שהייה להם, זה fake raid ללא הבקר כלל, אלה הדמייה של RAID ב ChipSet של לוח אם או בכלל בתוכנה .
והנקודה הכי חשובה חייבים להבין, היא ש RAID בכלל זה לא גיבוי בשום פנים ואופן. וגם בשום מקרה לא יכול לשמש לזה. תפקידו של RAID הוא להוסיף שרידות למערכת על ידי יתירות של הדיסקים, ולהעלות את רמת הביצועים של המערך הדיסקים. גיבוי חייב לכלול מספר דורות, שכל אחד מהם הוא על מדייה נפרדת, בלתי תלוייה זו בזו ועצמאית, כמו למשל LTO במקרה של חברות קטנות.
צירפתי גם מספר תמונות שממחישות את הנושא ואת הצילום מסך של אחד המערכות עם RAID6 וממשק ניהול של הבקר.