טעמים
שלום
על 4 טעמים נבנו המתכונים: מתוק, מלוח, חמוץ ומר.
קפה ממתיקים מפני שהוא מר.
רטבים בתעשיה מלעיטים במלח וסוכר, לאזן זה את זה ולהעלות את המשקל (במנוסף למים), ע"מ לקבל יחס רווח עלות גבוה.
רוטב עגבניות:
במידת הצורך, במקום להשתמש בסוכר, אפשר לטגן בצל לרמת קירמול להמתקה
אפשר להכניס גם שום לטעם, ועשבי תיבול כמו אורגנו או קורנית.
חריף הוא לא טעם. הרבה חריף יכול לטשטש טעמים, מפני שהוא משבש לנו את חוש הטעם.
מונוסודיום גלומט (MS) הוא הטעם החמישי (אוממי) והוא מגביר טעמים. חלק מהאוכלוסיה (כ-20%) לא מסתדר עם החומר הזה. המונוסודיום גלוטומט היא הסיבה שהרבה מוסיפים למרקים ותבשילים אבקת מרק. תשובתם לשאלה למה?
זה מפני שיש לזה טעם יותר טוב...
לטעמי, שימוש בשימורי עגבניות מסוג PULPA של MUTTI הוא בעל איזון טוב.
הוא גם יתן רוטב אחיד והדיר. עגבניות בעונות השנה השונות מגיעים ממקורות שונים וזנים שונים, ולכל אחד טעמו הוא. הרוטב המשומר, כולו מאותו איזור, בקטיף של אותה עונה, כבר ללא הקליפה והגרעינים, מזן משובח ויחודי. שווה.
לגבי נהוג - אני לא מוסיף סוכר לרוטב עגבניות ומעולם לא הוספתי.
אפשר להוסיף שמנת לבישול. זה ייתן לו טעם ומרקם קטיפתי וגם מעט מתיקות. (לא מתאפשר לשומרי כשרות ומנות בשריות, לא לשים שמנת צמחית!).