איזון יחסי הכוחות בין שני חתולים - עדכון כעבור חודש

איזון יחסי הכוחות בין שני חתולים - עדכון כעבור חודש

- הרקע -

עבר חודש, יש שיפור מסויים ברמה שהן יכולות לפעמים לעבור אחת ליד השניה ולהתעלם או לשהות באותו חדר בשלווה. יש ימים רגועים יותר ויש פחות, אבל הצעירה עדין מכה בפנים את הבוגרת. לפעמים גם מבריחה ותוחמת אותה. היא גם לא מאפשרת לה ללכת לשירותים למרות שיש להם שניים.

יוצא להם להיות לפעמים סופש לבד ובאחד מהם חזרתי וראיתי מספר פציעות שטחיות של הבוגרת סביב העיניים. אני חושש שהצעירה מכוונת לעיניים...
בשלושת הימים האחרונים התחלתי לנסות את שיטת הטיים - אאוט של ד"ר נני, ואם הצעירה שורטת אותה אני סוגר אותה 2 דקות בשירותים. היה נראה שזה עוזר אבל היום שוב שרטה כשהלכה לשירותים שמתי לטיים אאוט וכשפתחתי רצה לשרוט אותה שוב.

מה כדאי לעשות כדי למנוע ממנה לעוור את השניה?

תודה, יכול להיות שאתה צודק

אולי יש פה אנשים עם נסיון דומה אני לא בטוח שהמקרה שלי כל כך מיוחד

dimitrygo

Active member
מנהל
המקרה שלך אינו מיוחד אבל החתולים שלך הם שלך והבית שלך הוא

שלך ולכן כדאי שאשת מקצוע תבחון את המצב. אגב גם אצל יועצות התנהגות מסויימות זה יכול להיות רק יעוץ טלפוני ורק במידה ואין אפשרות לעזור בצורה כזאת אז הן קובעות פגישה בבית הלקוח.
אם תרשום מאיזו עיר אתה נוכל להמליץ לך על יועצת.

Yukita

Active member
מנהל
בדרך עלל צריך המון סבלנות אבל

אם יש פציעות כמו אלו שתיארת אכן כדאי לקבל קצת עזרה כמו שהמליצו לך - יועצת חתולים שתתן כמה עצות פרקטיות תמוך ראיית השטח בבית והצבעה על אפשרויות פיזיות בבית הספציפי שלך לשיפור המצב.
&nbsp
באשר לטיים-אאוט, לא בטוח שעל חתולים זה עובד כמו על ילדים, אבל אם מתמידים יתכן שיעבוד: אין לנו אפשרות להסביר לחתול כמו לילד "זה מפני שהתנהגת לא יפה ועכשיו שב וחשוב על זה" ולכן תהליך הקישור בין סיבה לתוצאה ארוך יותר ויעבוד רק אם התגובה היא מיידית ומהירה (שריטה - - - טיים אאוט).

sharonei1

New member
היה לי סיפור דומה

גור בן 5 חודשים שהצטרף לגורה בת שנה
חודש ראשון הגור היה מטריד אותה קופץ עליה נוגע בה להבהיל אותה וקופץ בכל מקום שהיא הייתה נימצאת להבריח אותה כולל מהארגז שירותים
אצלי הגור נשך אותה בצוואר ולאט לאט למדה להגן על עצמה ועכשיו היא נותנת לו בחזרה והם משחקים ויושנים ביחד לפעמים
אם את רואה שלפעמים הם שלווים ביחד באותו חדר כנראה זה ישתפר
את צריכה לסדר לבוגרת מקום גבוה בבית שרק לה מותר להיות בו וזה מאוד ירגיע אותה וייתן לה ביטחון, אצלי זה היה זמנית השיש של המטבח ועכשיו לא נותן לשניהם

אתה כותב שיש שיפור

אבל בסוף הפוסט כתבת שלהיפך. שכעת ההרחקהלא מרגיעה את הצעירה.
ניסית להכניס עוד שרותים או להחליף מקום לאחד מהשרותים?
לא זוכרת פוסט קודם. בת כמה הצעירה? יוצא להן לשחק יחד? לאכול יחד מאותה קערית?
(אצלנו דווקא היה בסדר. הבאנו חתולה (ג'וי) בת שנה וחצי לבית עם חתול בן שנה. השאלנו מחברים גדר גורים ושמנו בתוכו את החדשה ליומיים ולאט לאט הוצאנו אותה. טומי בהתחלה נשף אחר כך נרגע וניגש ועכשיו הם יושבים המון יחד. לפני כשבוע היה יום שהיה נראה שיש נסיגה. טומי עשה צרכים על גרב שמצא על הרצפה וקפץ על שולחן כתיבה להשתין על דפי ציור שהיו עליו. חשבתי שאולי זה בגלל החתולה. אבל מאז לא ראיתי שהוא עשה מחוץ לארגז. אז לא יודעת אם קשור או לא).
ממה שקראתי הרבה פעמים לוקח זמן לחתולים בוגרים להסתגל לאחר. יכול להיות שצריכים עוד זמן או באמת להתייעץ עם מישהו שמבין שממש יבוא ויבחן את האינטראקציה ושפת הגוף של החתולות.

תודה רבה חברים משהו מכיר יועצת התנהגות מומלצת מאזור חיפה?

(ד"א אם משהו מתעניין במצב לפני חודש, יש קישור בהודעה הראשונה שבשרשור הזה)

למעלה