איזון לבן

אורי624

New member
איזון לבן

מהי הדרך הנכונה והיעילה?
כרטיס אפור 18%?, דף לבן?, פריסטים של המצלמה?, מד קלווין?, תיקון בפוסט?
עולם הסטילס הדיגיטלי חדש לי. כמובן שמדובר בקבצי RAW. בוידאו אני מגדיר לחיישן את הלבן ואת השחור.
מדובר ב M9 אם רלוונטי.
תודה

sagiKor

New member
כל התשובות נכונות

ויכולות להתאים כתלות בסיטואציה ובפריים.
אבל בתחלס, תן למצלמה להחליט לבד במוד אוטומטי. כל סטיה הרי מייצגת גם את אווירת הסיטואציה. חשוב להיות מדוייק בצילום מסחרי.
אם יש סטיה חזקה שאתה לא יכול לחיות איתה אז כמעט תמיד יש בפריים איזה עצם אפור שאפשר לדגום ממנו ואם עדיין לא הראה טוב אז לתת כיוון ידני של הפרמטרים.

steiff

New member
אפילו מצלמה פרימיטיבית כמו M9

מבצעת איזון לובן אוטומטי מצויין.

והמצלמות המודרניות מסוגלות לבצע עוד הרבה פעולות באופן הרבה יותר מהיר, יעיל ומדוייק מאשר המפעיל האנושי.

תוסיף לכך שכלי עיבוד התמונה המובנים במצלמה, או כלים חיצוניים (אפילו חינמיים) מאפשרים שינוי איזון לבן בפוסט-פרוססינג, ותמצא שהכרטיס הלבן (או האפור) הוא כלי שכבר אין בו צורך של ממש.

הדבר היחיד, פחות או יותר, שאי אפשר עדיין לעשות ב״פוסט״ זה פוקוס, ודווקא זה הדבר הראשון שצלמים (לא של M9) משאירים למצלמה להחליט.

steiff

New member
זיפת, בגלל החיישן

לא בגלל מנוע עיבוד התמונה.

המצלמה מזייפת קשה באיזו מעל 200.

אבל בתאורה מלאכותית צבועה גם מצלמה אחרת תציג צבעים רעים. התיקון בפוסט יהיה פשוט ומהיר יותר מאשר איזון לובן. שני קליקים של העכבר לעומת קליק של המצלמה והגדרה מסובכת של איזון לובן עבור מספר תמונות.

אורי624

New member
המצלמה בגרמניה לאוברול והחלפת חיישן

מאז ה M3 לא יצא לי לצלם בלייקה. יש המלצות לפלאש?

steiff

New member
יש פלאש ״מקורי״ של לייקה

שהוא בעצם פלאש ממותג. אאל׳ט של מץ. מספר מנחה איפה שהוא בין 42-45.
עובד יפה עם TTL.

יכול להיות אפילו שנשאר לי מימי הלייקה העליזים. נדבר במסרים.

sagiKor

New member
תגדיר תאורה מלאכותית?

פלאש TTL על המצלמה?
סביבת סטודיו עם תאורה מקצועית?
תאורה רציפה?
התשובה "זיפת" פשוט לא נכונה כי היא מתייחסת לאיזו גבוה ואין סיבה לצלם באיזו גבוה אם יש תאורה (טבעית או מלאכותית).

התמונה המצורפת צולמה עם ה M9 בתנאי תאורה מאד חשוכים עם הפלאש SF-26 הקטן והפשוט על המצלמה...
צולם ב RAW ובשלב ההמרה בחרתי באיזון לבן "פלאש" בתוכנת ההמרה שחיממה קצת את התוצאה.
לא תמונה גאונית אבל מראה שזיפת זה לא.... לא שונה מכל מצלמה אחרת

EyesToSee

New member
המלצה: מבעל מצלמת לייקה ישנה

יש בפורום שלוש (לפחות, כנראה לא יותר) בעלי מצלמות לייקה, כולם ענו לך.

אם אתה רציני בעינין, יש פורומים מוקדשים למצלמות לייקה בכל שפה, בכל מדינה ובכל סוג מידיה שיש בעולם. שם תקבל תשובות טובות ומוסמכות לא פחות מאשר פה!
צילום במצלמת לייקה דורש ניסיון רב, במיוחד עם תאורה מלאכותית.

הערה:

יש לי פלש גרמני ישן (כנראה בראון,עדיין עובד) שלדעתי מתאים לליקה.

למסירה תמורת תרומה לצדקה ע"פ, ראות עינך.

אורי624

New member
לא יודע למה התכוונת כששאלת אם רציני

התחלתי עם הלייקה בשנות השבעים, צ"נ במעריב לנוער והיא גם ליוותה אותי על הטנק בשל"ג אז אפשר לסמן V על נסיון.
רק לאחרונה קבלתי את ה M9 ומייד נשלחה לאוברול בגלל התקלה בחיישן. מודה שאין לי ידע רב בצילום סטילס דיגיטלי ובעיבוד תמונה. חופר לא מעט בפורומים לדוגמת https://www.l-camera-forum.com/ וביוטיוב. לאחרונה יצא SF 60 ומשדר רדיו. כמעט ואין ביקורות עלייהם בשידוך לM9. עם סידרת ה SL הביקורות חצויות.
נמשיך ללמוד את הנושא.. ותודה לכולם.
&nbsp
&nbsp

sagiKor

New member
להבנתי ה SF60 יעבוד עם ה M9

לפחות לפי מה שרשום כאן

The SF 60 and SF C1 can be used with the Leica SL, M10, S (007), Q, CL, M (Typ 240), M9, M8 and S (006), provided that the camera has the most recent firmware update.

אורי624

New member
בדיוק לסט הזה התכוונתי

מיוצר בטייוןן ע"י צד ג' (לא מץ) ועולה כפול רק בגלל הנקודה האדומה. מוצאת חן בעיניי האפשרות לצילומי רחוב עם תאורה רכה מהצד למילוי ולא מעל העדשה.

sagiKor

New member
אכן מדובר ביצרן צד ג' - ניסין

אכן מעצבן שעולה יותר בגלל הנקודה האדומה אבל זה לייקה...

לצילום רחוב עם פלאש אפשר ללכת על פתרונות פשוטים וזולים יותר.
אפשר לעבוד עם פלאשים ידניים וללא TTL. יש פלאשים כאלו עם מקלטי רדיו מובנים ואז רק מוסיפים משדר שיושב על המצלמה (אפשר גם ללכת אולד סקול ולעבוד עם כבל שמחבר את המצלמה לפלאש).
סך הכל התאורה לא משתנה במהירות ולאחר ניסיון או שניים של עוצמת ההבזקה רצים עם זה.
אישית אני לא מת על פלאש בצילום רחוב אבל ידידי ברי תליס עושה עם זה נפלאות

אורי624

New member
לידידך יש עין טובה. אהבתי מאוד.

אין אפשרות לחיבור כבל למיטב זכרוני.

sagiKor

New member
בוודאי שניתן

כבל של ניקון אפילו יעביר TTL
בשביל עבודה ידנית כל כבל שיתן את המגע של הנקודה האמצעית יעבוד

למעלה