איזון תזונה-פרק ראשון

Neta558

New member
איזון תזונה-פרק ראשון ../images/Emo110.gif

אנחנו מדברים כאן המון על תזונה נכונה יותר. טבעונות זה לא רק מה שלא אוכלים, זה בעיקר מה שכן אוכלים... אבל בינינו, כמה שינויים בריאיים באמת עשינו בתזונה שלנו? מתי לאחרונה לקחנו פיסת מידע על תזונה מאוזנת ויישמנו אותה במטבח? ההרגלים הלקויים שלי בתזונה כל כך מושרשים, שקשה לחשוב על שינוי מהותי. ובכל זאת, החלטתי לחתור לאט לאט לתזונה בריאה יותר. אז מהיום אנחנו פותחים במסע "איזון תזונה". כשאני אומרת "אנחנו" אני מתכוונת אני, אבל אתם צריכים להיות פה בשביל תמיכה מורלית, אידיאולוגית, פילוסופית, אקדמית, פיזית, נפשית וכו´
כל פעם אני אעשה שינוי קטן, וכשאני ארגיש שהוא מצליח, אני אוסיף עוד שינוי קטן... (וזו לא הצהרה פוליטית, איכססס). ו...נראה כבר מה יצא מזה
השינוי הראשון קשור בטיגון. כל כך זמין, כל כך מהיר, אבל כל כך לא בריא... מעכשיו, כל מה שאפשר להחליף באפיה בתנור-יוחלף! ה
יעדכן כאן מדי פעם איך הולך, ועל שינויים נוספים. אחלו לי בהצלחה...
נטע (אם אין אני לי, פורומי לי)
 

rastotman

New member
מה?

-"זה מה שהוא אמר לך?! אחרי כל השנים האלה?!"- בלי להקפיץ עגבניות בשמן זית? האמת היא שאני פשוט לא מבינה מה ההבדל בין לזרוק ירקות עם שמן זית לתנור לבין להקפיץ אותם בווק- חוץ מזה שלווק אפשר להוסיף אחר כך מים ואיטריות-אורז ובתנור לא הייתי מנסה את זה.
.
 

דורון ק

New member
../images/Emo45.gif

מאחל: בהצלחה
. קבלי
. ואנחנו כאן...לעזור להתגברות על הטיפה המרה(של השמן)-תעדכני
.
 

דורון ק

New member
למה לא טיגון-בקצרה

-מביא ליצירת רדיקלים חופשיים מזיקים(מחמצנים). -בישול בחום גבוהה מביא ליצירת Advanced Glycation End Products או בקיצור AGE´s-חומרים מזיקים פרו-דלקתיים,גורמים נזק לכלי דם. -טיגון עמילנים מביא ליצירת החומר "אקרילאמיד"-חומר רעיל בפוטנציה. -מוסיף קלוריות מיותרות מבלי "להרגיש". -שינוי צורה-השומנים הבריאים ביותר הם גם אלו הנפגעים ביותר בטיגון-שים פשתן העשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3 או כל שומן העשיר בחומצות שומן רב בלתי רוויות לטיגון ותקבל "מרגרינה".
 
למעלה